El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  ∗ Els milions d’estrangers i d’altres contrades que van a Catalunya, immemorial nació catalana i amb el català com a idioma ancestral ,i, en uns moments de tanta pandèmia pel virus ‘infernal’, amb onades de calor interplanetari, no obren bones perspectives per a la salut de les persones. A jutjar per les investigacions dels treballadors savis en aquesta matèria, les coses corren a pitjor i a unes gambades més ràpides que en ‘El gat amb botes’. El planeta comença a girar al revés.

Massificació i destrucció

 

   Per un costat la massificació humana de tants i tants estrangers (gent d’altres terres que ho arrasa tot. Les seves terres, però, molt ben cuidades i tractades). Així ho exclamen nombrosos alcaldes desesperats i que demanen socors per salvar platges, parcs locals, espais naturals i municipis. Pot ser els óssos els podrien ajudar com passa als Estats Units d’Amèrica, Alaska… i a altres grans parcs naturals del món.

   Per l’altre costat, la salut. Que ho expliquin els dermatòlegs el panorama en el qual s’estan trobant. Caldrà posar ordre amb tot això i fer servir la matèria cerebral per cercar perspectives apropiades pel futur, i perquè les generacions venidores puguin viure en pau. Perspectives intel.ligents. No noves i més pistes d’aterratge en llocs reservats a la vida de les persones, els animals, les plantes, els arbres i tota la natura que protegeix un entorn que forma part de la humanitat. És el que hi ha i no hi ha cap més. També els principals aeroports d’Europa volien més grandària de pistes i no se’els ha permès. Però, allà, hi ha més democràcia, educació i responsabilitat.

Per a una millor salut i economia productiva

 

   Anivellar la balança econòmica i de les oportunitats de treball perquè no tota l’economia, hagi de ser suportada per només un sector que fa baixar massa la balança cap a un costat. La patacada pot ser molt forta amb un contrapés com el d’aquesta pandèmia del virus ‘infernal’. En poden venir d’altres i ja veiem la seva capacitat destructiva. El nombre de morts ho confirma, i un dels aguants del progrés humà i social és la salut. Oblidar aquest fonament educacional, de cultura i de responsabilitat humanes, és com el desastre del ‘Titànic’. Uns s’ho miraven i els altres s’enfonsaven.

 

Sort de la Michirin Spain, S.L.U.

 

   En definitiva i per una qüestió d’enteniment, per què antany a Palamós hi funcionaven molt bé 30 factories de la industria surera (com en altres llocs de l’Alt i el Baix Empordà), i ara, com és el cas de Palamós, no en queda ni una?

   Sort de la Michirin Spain, S.L.U.! de Palamós provinent de la històrica fàbrica Vincke que va arribar a donar feina a gairebé 800 empleats.

Preacord en l'ERO de Hutchinson Palamós.

Ràdio Palamós

Factoria Michirin Spain, S.L.U. de Palamós

 

 

Independitzar-se de la 'marca Espanya' - El Temps

El Temps – Setmanari

Independitzar-se de la ‘marca Espanya’ – El Temps

La platja de Benidorm (Marina Baixa) és una de les estampes que il·lustra la marca Espanya, basada en el sol, la platja i la massificació turística.

Barcelona vol evitar "massificació turística" a la Rambla | betevé

Betevé

Barcelona vol evitar “massificació turística” a la Rambla | betevé

BALEARS: Milers de persones es manifesten a Palma contra la massificació turística | Público

Diario Público

BALEARS: Milers de persones es manifesten a Palma contra la massificació turística | Público

Cal un canvi radical per evitar un desastre com el del ‘Titànic’. Uns s’ho miraven i els altres s’enfonsaven

 

Everything You Need to Know About Touring Barcelona - What to do in Barcelona

 Barcelona Guide Bureau

 

Qué se celebra el Día de Sant Jordi?

20Minutos

 

—————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

JFK

 

PER EVITAR EL DÈFICIT I LA INFLACIÓ 

PARA EVITAR EL DÉFICIT I LA INFLACIÓN

TO AVOID THE DEFICIT AND THE INFLATION

 

<< … La nostra veritable elecció no ha de ser feta entre la reducció d’impostos, d’una banda, i l’evitació de grans dèficits federals per una altra. És evidentment clar, sense que importi quin partit estigui al poder, mentre la nostra seguretat nacional precisi anar augmentant a poc a poc, el fet que una economia embarassada per índexs d’impostos restrictius mai produirà suficients ingressos per equilibrar el nostre pressupost, a l’igual que tampoc produirà suficients llocs de treball ni prou beneficis >>.

(Catalan language – Catalonia)

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 de desembre de a 1962.)

April 14, 1962 - President John F. Kennedy's Remarks Aboard the U. S. S. Enterprise - YouTube

YouTube

<< … Our true choice is not to be made between reducing taxes, on the one hand, and avoiding large federal deficits on the other. It is evidently clear, no matter which party is in power, as long as our national security needs to increase little by little, the fact that an economy pregnant by restrictive tax rates will never produce enough revenue to balance our budget, and neither will it. will produce enough jobs and not enough benefits … >>.

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962.)

(Catalan language – Catalonia)

<< Segurament la lliçó de l’última dècada demostra que els dèficits de l’pressupost no són causats per optimistes malgastadors, sinó més aviat per un lent creixement econòmic i periòdiques recessions, fins al punt, que cada nova recessió sembla crear un nou precedent pel que fa a sobrepassar tots els dèficits pressupostaris >>

(President John F. Kennedy, Club Econòmic de Nova York, Nova York, 14 d desembre de 1962).

JFK Working Man Speech

Orwell Today

JFK Working Man Speech

 

<< … Surely the lesson of the last decade shows that budget deficits are not caused by profligate optimists, but rather by slow economic growth and periodic recessions, to the point where each new recession seems to set a new one. precedent in terms of exceeding all budget deficits … >>

(President John F. Kennedy, Economic Club of New York, New York, December 14, 1962).

 

——————————————————————

LA FRASE

 

“qualsevol vulneració de drets fonamentals és un atemptat contra la democràcia arreu del planeta. Els 50 signants del Manifest ‘Dialogue for Catalonia”, denuncien una vegada més l’incompliment del dret internacional per part de l’Estat espanyol. La greu anomalia d’un Estat de la Unió Europea que, per tal de negar el dret a l’autodeterminació de Catalunya continua ignorant l’ONU i les principals organitzacions de drets humans del món”.

Jordi Cuixart – Idees

revista IDEES

Jordi Cuixart

President d’Òmnium Cultural

 

En el Judici al procés independentista català fou condemnat pel Tribunal Suprem de l’estat espanyol, l’octubre de 2019, a 9 anys de presó i d’inhabilitació pel delicte de sedició. El càstig aplicat per aquest delicte de sedició no s’aplica a cap lloc de les grans nacions modernes i lliures d’Europa i del món. 

——————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

 LA MALEDICCIÓ DELS FARAONS 

segueix del ‘post’ anterior)

 

Ali Farmy Bey, príncep egipci la qual família deia descendir dels faraons, va ser assassinat en un hotel de Londres, i el seu germà es va suïcidar. George Jay Gould, magnat dels ferrocarrils als EUA, va morir de pneumònia després d’haver-se refredat en la seva visita a la tomba de Tutankamen, i el milionari sud-africà Woolf Joel va morir d’una caiguda.

Richard Bethell, que va ajudar a Howard Carter a classificar el tresor, va morir als 49 anys d’edat, a el parer suïcidat. Mesos després, al febrer de 1930, el seu pare, lord Westbury, es va treure la vida a Londres, a l’llançar-se per la finestra de la seva habitació. En el seu dormitori tenia un gerro d’alabastre procedent del sepulcre de Tutankamen.

Durant els anys que van seguir a la descoberta de la tomba el 1922, més d’una dotzena de persones, que d’alguna manera van estar relacionades amb ella, van morir de forma natural

READER’S DIGEST

(Seguirà en el proper post)

 

Deliri Tutankamon | Maria Palau | barcelona | Cultura | El Punt Avui

Avui

Deliri Tutankamon | Maria Palau – El Punt Avui

—————————————————————-

EL VIOLÍ QUE ACOMPANYA ALS GRANS MÚSICA I CONJUNTS

 

——————————————————————

L’APOCALIPSI

Abusos sexuales, malos tratos y explotación: Los internados durante el franquismo | Público

Diario Público

Abusos sexuales, malos tratos y explotación: Los internados durante el franquismo | Público

Abusos sexuales, malos tratos y explotación: Los internados de la dictadura y el posfranquismo

 

Los periodistas Montse Armengou y Ricard Belis publican la obra ‘Los internados del miedo’, una investigación aterradora que destapa el calvario que sufrieron miles de niños en los internados religiosos y del Estado durante el franquismo y parte de la democracia

 

——————————————————————

Els exiliats polítics catalans a Europa

Los exiliados políticos catalanes en Europa

Catalan political exiles in Europe

 

Exiliats des de l’any 2017

 

El Suprem activa l'ordre de detenció per a tots els polítics a l'exili menys Gabriel

Les raons contundents i permanents per a la independència de Catalunya, immemorial nació catalana

——————————————————————

IRSICAIXA

 

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada

Fundación General CSIC

IrsiCaixa, un modelo de colaboración entre una entidad pública y una privada

 

El Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsado mediante un modelo de financiación público-privada, cuenta con el apoyo continuado de la Obra Social «la Caixa» y la Generalitat de Catalunya. IrsiCaixa es líder internacional en este ámbito de investigación y el COVID-19.

 

The IrsiCaixa AIDS Research Institute, promoted through a public-private financing model, has the continued support of Obra Social «la Caixa» and the Generalitat de Catalunya. IrsiCaixa is an international leader in this field of research and COVID-19.

 

——————————————————————