El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  Deixar expressar la veu del poble català i quan són milions de ciutadans els que la volen manifestar, pertany a una aspiració humana de la democràcia. De vegades, arrels dictatorials ho entorpeixen. Presos polítics, exiliats polítics a Europa. Mantenen una actitud de demanda perquè el que obtenen pel seu esforç de treball i aportació general, no és just per a ells ni pel seu poble. Se’n riuen amb acords que no es compleixen. Una vegada i una altra. Als de Madrid, i, mireu que ho fan malament! els molesten la veu i acords d’aquest poble que és menyspreat. Una vegada i una altra. La repressió constant és només l’actuació dels qui creuen romandre per sobre dels ciutadans d’aquest poble nació. Però mai la posta en marxa d’una política justa i intel.ligent pròpia de la grandesa de la democràcia. Els polítics que ho poden propiciar dóna la sensació que hi són pels seus grans sous puntuals i dietes també puntuals. No saben solucionar-ho. Ni volen. Representen un fracàs total. I aquest poble segueix amb les seves demandes incomplertes. Segueix existint només a l’hora -que és cada any- del recapte per part de l’Estat espanyol de 20 mil milions d’euros -un 9% del PIB català- que se’ls emporten procedents dels impostos dels ciutadans de Catalunya i que no tenen retorn per part de l’Estat espanyol. Un autèntic espoli fiscal que retalla, ofega i deixa Catalunya, immemorial nació catalana, sense el pressupost que en justícia li correspon pels seus 8 milions d’habitants. La Generalitat de Catalunya ho demana una vegada i una altra, ho expressa, ho manifesta, ho diu, ho reclama, ho fa saber mitjançant la demanda d’una taula de treball -treball?- i diàleg positiu que reconegui i posi en pràctica allò que ja sap: Catalunya no rep el finançament que en justícia li correspon. De les primeres en pagar i la desena en rebre. Roman mal finançada. Una greu opressió econòmica, dins d’Europa, per part de l’Estat espanyol.

   I quina és la resposta que rep Catalunya? Doncs la que porta cap a la independència. No podria ser d’una altra manera. És a dir, el gran disbarat de Mariano Rajoy i del ‘Partido Popular’ -es creuen que poden fer tot el que volen-, l’any 2006, de recollir signatures a Espanya contra la Llei Orgànica ‘de obligado cumplimiento’ de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificat pel poble. Un altre disbarat polític i per seguir destrossant la convivència entre Catalunya i Espanya com és el de portar la Llei Orgànica ‘de obligado cumplimiento’ de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya al Tribunal Constitucional espanyol. Dóna la sensació que el ‘Partido Popular’, la dreta, l’extrema dreta i l’ultradreta utilitzen les institucions de l’Estat per a les seves pròpies ideologies polítiques, conveniències ,i, del ‘sempre contra Catalunya’. No aprenen res. No volen aprendre res. Una ignorància política supina.

   Quatre anys -2006 al 2010- per emetre sentència. La pitjor de les sentències hagudes sobre la taula contra la Llei Orgànica -de obligado cumplimiento- de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificat pel poble. Quatre anys i més de foment de l’independentisme per part de l’anterior president, Mariano Rajoy, i del ‘Partido Popular’ que, ara, clamen al cel i a la terra i en altres llocs perquè la seva carrera s’atura a les portes de la Moncloa.També, el denominat ‘155’ , l’atac constant a l’autonomia de Catalunya, la llengua catalana i el ‘sempre contra Catalunya’ dificulta guanyar en aquesta carrera diguem-li presidencial que també necessita d’un gran motor: la intel.ligència política i la Pau. 

   Representants presos polítics, presó, exilis polítics, repressió, càstigs, judicialització de la política, no soluciona res.

   En podem continuar parlant en el següent ‘post’.

 

Així va començar tot

Ultima Hora

El ‘Partido Popular’ insta a signar contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificat pel poble.

EL PAÍS

El ‘Partido Popular’ porta la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificada pel poble, al Tribunal Constitucional espanyol. 

Quatre anys (2006-2010) per dictar la pitjor sentència d’entre les emeses-, per part del Tribunal Constitucional espanyol, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. 

Tirar al voral el diàleg i sessions de treball demanades pel president Artur Mas, per l’enteniment sobre un pacte fiscal davant d’una Catalunya ofegada per l’espoli fiscal.

 

‘Libertad Digital’

Òmnium Cultural

Enfortiment de l’independentisme

RTVE.es

El President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, signa el decret de  convocatòria de la consulta del  -9N- mitjançant un procés participatiu de votació en el que milions de ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana, mostren el seu rebuig a l’actuació política de l’anterior president espanyol, Mariano Rajoy, i del seu Govern del ‘Partido Popular’ amb relació a Catalunya. El President de la Generalitat, Artur Mas, és denunciat, perseguit, jutjat, castigat, multat, inhabilitat…situació que dóna més força i raó a l’independentisme. L’enteniment i la Pau cada vegada més allunyats.

09.11.2014, Barcelona
Procés participatiu del 9N.  
foto: Jordi Play

   Tres anys (2014-2017) faltaven pel referèndum del primer d’octubre. Temps suficient per portar a bon terme sessions de treball, enteniment i acords sobre qüestions urgents exposades per la Generalitat de Catalunya, davant de l’anterior president espanyol, Mariano Rajoy, i del seu Govern del ‘Partido Popular’. Però, no. Res de res. Tres anys per picar encara més l’autonomia ‘de fireta’ de Catalunya.

(Continuarà en el ‘post’ següent)

——————————————————————————–

 

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

PROVES NUCLEARS I DESARMAMENT

PRUEBAS NUCLEARES Y DESARME

NUCLEAR TESTS AND DISARMAMENT

<<Però el dia primer de setembre de l’any passat, mentre els Estats Units i el Regne Unit negociaven de bona fe a Ginebra, la Unió Soviètica va trencar descaradament les seves moratòries en ordenar es portés a terme una sèrie de proves nuclears que durarien dos mesos. Acompanyades per noves amenaces i tàctiques de terror, aquestes proves, realitzades majoritàriament a l’atmosfera, representaven un enorme esforç soviètic per situar les armes nuclears en la carrera general dels armaments >>.

 

<<Un cop va estar clar que no servirien de res noves propostes o apel·lacions, vaig autoritzar el dia cinc de setembre una represa de les proves nuclears subterrànies, i així mateix vaig anunciar el dia dos de novembre, abans que s’acabés la sèrie soviètica,, que es estaven realitzant preparatius per reprendre igualment les proves atmosfèriques, i que faríem quantes fossin necessàries per a la nostra seguretat a la llum dels recents èxits soviètics en aquest camp>>.

(President John F.Kennedy, discurs televisat a la nació, La Casa Blanca, Washington, DC, 2 de març de 1962).

<<But on September 1st of last year, while the United States and the United Kingdom were negotiating in good faith in Geneva, the Soviet Union brazenly broke its moratorium by ordering a series of nuclear tests to be carried out that would last two months. Accompanied by new threats and terror tactics, these tests, carried out for the most part in the atmosphere, represented an enormous Soviet effort to place nuclear weapons in the general arms race>>.

 

<<Once it was clear that new proposals or appeals would do no good, I authorized a resumption of underground nuclear tests on September 5, and also announced on November 2, before the end of the Soviet series, that preparations were being made to resume atmospheric testing as well, and that we would do whatever was necessary for our safety in light of recent Soviet achievements in that field>>.

(President John F. Kennedy, televised address to the nation, The White House, Washington, D.C., March 2, 1962).

 

——————————————————————–

LA FRASE

“Dia de la Indepedència: la llibertat manté la seva vida en els cors, les accions, l’esperit dels homes i les dones i, per tant, ha de guanyar-se i renovar-se diàriament; en cas contrari, com una flor tallada de les seves arrels vivificants, es panseix i morirá”. 

 

  • “Día de la Independencia: la libertad tiene su vida en los corazones, las acciones, el espíritu de los hombres y, por lo tanto, debe ganarse y renovarse diariamente; de lo contrario, como una flor cortada de sus raíces vivificantes, se marchitará y morirá”.

 

  • Dwight D. Eisenhower

(Denison, Texas, 14 de octubre de 1890-Washington D. C., 28 de marzo de 1969)

34è president dels Estats Units d’Amèrica entre el 1953 i 1961.

 

 

———————————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Pop d’anells blaus. Petit caçador, intel.ligent i potencialment letal

El més mortífer de tots els animals habita al mar: es tracta del pop d’anells blaus del Pacífic. Amb el bec corni injecta un verí tan enèrgic que una picada acaba en dues hores amb un home. S’ha descobert científicament la composició química d’aquest verí, però actua tan ràpidament que els antídots són ineficaços. Moltes persones, que pel que sembla van morir ofegades, van poder en realitat haver estat víctimes del pop.

The deadliest of all animals inhabits the sea: it is the Pacific blue-ringed octopus. With its horny beak it injects a venom so strong that one bite kills a man in two hours. The chemical composition of this poison has been scientifically discovered, but it acts so quickly that antidotes are ineffective. Many people, who apparently drowned, may actually have been victims of the octopus.

READER’S DIGEST

 

———————————————————————

ENFORTIMENT DE LA MÚSICA I LA CULTURA

 

Un so musical més profund gràcies a una participació instrumental més àmplia i forta. És anar més enllà de la música mitjançant sons i  melodies no tant repetitives i estridents. Viatjar en el temps de la música immortal i deixar-se emportar per uns sons inoblidables. Situacions de la vida que la bona música per part del violinista rebel, pot ajudar a millorar i canviar, com els mariners dels velers de ‘Moby Dick’, que van a la recerca del que és inacabable. El moviment de les veles acompanyat d’una música gran i potent.

 

——————————————————————————-