El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

∏   El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez (Partido Socialista Obrero Español), no ha entès res sobre el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana. Amagar el cap sota l’ala. L’anterior president, Mariano Rajoy (Partido Popular), tampoc. No només no va entendre res, sinó que amb el seu centralisme tancat, nacionalisme espanyol del temps de María Castaña i un immobilisme inapropiat, va enfonsar tots els ponts amb una Catalunya més que productiva, lligada de mans, farta d’esperar i amb un espoli fiscal creixent. Per què a Madrid han de pagar impostos si ja els paguen els ciutadans de Catalunya?

   Per més indignació i encara un major augment de l’independentisme, sense l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar i en conseqüència amb una autonomia que és una farsa. Tampoc amb un Parlament lliure (parlar, parlamentar, discutir, exposar, expressar, contradir…) i per utilitzar el seu més gran fonament de representació del poble lliure: la llibertat d’expressió. Per part de Madrid, ja ho veiem. Judicis i més judicis, càstigs, multes, inhabilitacions, presos polítics catalans, exiliats polítics catalans, Repressió Òmnium Cultural xifra en més 2.500 els represaliats a Catalunya per “motius polítics” des del 20 de setembre de 2017 …i, davant de tot això, lògicament, l’independentisme cada vegada més fort.

   Una trista i penosa democràcia en una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades.

   (En el següent ‘post’ hi haurà la continuació de l’actual. Uns fets tristos i penosos que posen en evidència a una democràcia raquítica i on el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, és cada vegada més gran i insalvable).

 

La propuesta que hará Rajoy a Artur Mas: corresponsabilidad fiscal para todas las autonomías

Confidencial Digital
De Godoy a Rajoy - Santiago Abascal - Libertad Digital
Libertad Digital

Un camí erroni

   1. Instar a signar pels territoris que formen la denominació Espanya,nació de nacions, per part de Mariano Rajoy (Partido Popular) suport (Ciudadanos), contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble. Disbarat polític que va portar a l’inici de l’independentisme i més fort cada vegada més.

   2. Utilitzar Catalunya i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya), per part de Mariano Rajoy (Partido Popular) com a arma electoral de cara a les eleccions. Transformar signatures en vots i mal camí per la democràcia en una Espanya en conflicte permanent. 

   3.- Després del disbarat polític d’instar a les signatures, portar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, al Tribunal Constitucional espanyol. Un Estatut revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pels ciutadans de Catalunya. Mentre, un independentisme en creixement.

   4. Aquest nombre i apartat, que correspon a una trista i penosa història humana i política, l’explicarem en un ‘post’ següent i mentre l’independentisme a Catalunya, immemorial nació catalana, és cada vegada més fort amb presos polítics catalans i exiliats polítics catalans. El resultat de quan l’autonomia és una farsa.

    El día que España perdió Cuba, Puerto Rico y Filipinas | Saber es práctico

Saber es práctico

El día que España perdió Cuba, Puerto Rico y Filipinas

 

(…I QUAN L’AUTONOMIA ÉS UNA FARSA)

(Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni accepatdes)

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

Vot, educació, ocupació justa i altres drets

Voto, educación, empleo justo y otros derechos

Voting, education, fair employment and other rights

The Kennedys and the Civil Rights Movement (U.S. National Park Service)

National Park Service

(In Catalan language/Catalonia)

<< En aquesta i altres formes, el Govern federal continuarà estimulant i donant suport a totes les accions legals dels  Estats i comunitats per assegurar  al públic en general l’accés a llocs que abans estaven reservats exclusivament als blancs. No es pot permetre el luxe de fer menys que això un país la qual Constitució << no distingeix colors >>, un país sense castes o classes entre els seus ciutadans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge Especial al Congrés, Washington, D.C., 28 de febrer de 1963).

<< In this and other ways, the Federal Government will continue to stimulate and support all legal actions of the States and communities to ensure the general public access to places that were previously reserved exclusively for whites. A country whose Constitution does not distinguish colors, a country without castes or classes among its citizens, cannot afford to do less than this>>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

———————————————————

LA FRASE

Pablo Iglesias

Secretari general de Podem

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

Traje de entierro de jade, de la tumba de la princ...

Meisterdrucke Logo

La princesa xinesa Tou Wan va morir l’any 104 abans de J.C. i va ser enterrada amb aquest abillament de jade perquè aconseguís la immortalitat. També el seu espòs, mort nou anys abans, va ser sepultat amb un vestit anàleg, i la parella va descansar en unes immenses tombes llaurades a la falda rocosa d’una muntanya. Les seves restes, descoberts l’any 1968, van provocar sensació per la sorprenent riquesa de les 2.800 ofrenes funeràries que els envoltaven. El més espectacular de tot van ser les vestidures de jade, cadascuna formada per més de 2.000 plaques minúscules d’aquesta noble pedra, unides entre si amb fil d’or. Es creia en aquella època que l’or i el jade, immunes a l’efecte de el temps, atorgaven la immortalitat. Però encara que l’or i el jade van perdurar, el cadàver de la princesa, per la conservació tant es lluités, s’havia convertit en pols.

(Reader’s Digest)

 

——————————————————–

Catalunya, immemorial nació catalana, avançar cap amunt amb l’estudi, educació, coneixement, cultura … i el dret a decidir el seu futur polític i social

———————————————————

L’APOCALIPSI

 

Guerra Civil, trinchera de la imagen | Cultura | EL PAÍS

EL PAÍS

Una guerra civil i incivil sense fi, inacabable…

———————————————————

IrsiCaixa | Institut de Recerca de la Sida

 

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Atalayar

Los anticuerpos protectores contra la COVID-19 se mantienen durante un mínimo de seis meses

Un nuevo estudio liderado por IrsiCaixa demuestra que los niveles de anticuerpos neutralizantes se mantienen a lo largo de los seis meses que ha durado el estudio

———————————————————