El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Ψ   Ja no se’n recorden o ho fan veure que l’oblit és el remei pèssim. Cues de pansa, no, no, no, apartar-les! Utilitzar Catalunya, immemorial nació catalana, com a arma electoral. Sempre contra Catalunya! I, els del Partido Popular, són catedràtics en aquesta qüestió. Aquests, els del dictatorial ‘155’ -càstig provinent del colonialisme del segle XIX- pretenen recollir vots a Catalunya?  Que estrany! Quan la seva especialitat derivada de la mala política és instar a recollir signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya votat pel poble. !Firmar contra Catalunya¡ Així ho exclamaven davant la premsa els signants. Contra Catalunya! Any 2006, el de la ignomínia d’utilitzar la nació catalana com a arma electoral. Més tard vindria el !a por ellos! Sempre contra la Catalunya ‘pagadora’ ofegada per l’espoli fiscal.

A on van a parar?

   Els 22 mil milions d’Euros -un 9,5% del PIB català- que cada any surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya, se’n van cap a Madrid, i no tenen retorn per part del Govern central, centralista i nacionalista espanyol? Això provoca un considerable ofec econòmic i social a Catalunya que és la primera nació en aportar cap a Espanya i la desena en rebre. Una flagrant injustícia de l’actual finançament autonòmic que no els passa al País Basc i a Navarra.

   Infinitat de vegades el després Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, li va demanar a l’expresident del Govern espanyol, Mariano Rajoy, del Partido Popular, diàleg i sessions de treball, perquè Catalunya pogués salvar-se del seu mal finançament -gairebé 8 milions d’habitants- mitjançant un pacte fiscal. A jutjar pels esdeveniments posteriors, cada vegada amb més trepitjada colonialista, l’expresident del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el seu Govern del Partido Popular, no van intentar comprendre res, cap sessió de diàleg i treball, embolicar-ho tot cada vegada més, ignorar el progressiu i massiu malestar de la nació catalana, no fer cas de l’augment de l’independentisme…La pèssima i arrogant política del Partido Popular de tractar Catalunya, immemorial nació catalana, com a una colònia. No a un just pacte fiscal, però si a portar al Tribunal Constitucional més de 30 lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. No a un just pacte fiscal, però si el ‘155’ per anul.lar l’autonomia. No a un just pacte fiscal, però si als representants presos polítics catalans. No a un just pacte fiscal, però si als representants exiliats polítics catalans que encara romanen exiliats. No a un just pacte fiscal, però si a la repressió que encara dura.

I ara volen els vots dels catalans?

   I ara, el Partido Popular, volen presentar-se a les eleccions del proper mes de maig a Catalunya i obtenir vots a cabassos. Per què? Pel sempre contra Catalunya que van començar a practicar des de l’any 2006 contra l’Estatut d’Autonomia? Per fer fora, eliminar i enterrar la llengua catalana -retorn a la dictadura franquista- com estan fent a marxes forçades a València i a les Illes Balears? 

El Nacional.cat

Al sempre contra Catalunya! s’imposa: independència!

 

——————————————————————————–

 EL DEURE I LA GLÒRIA

Quina classe de pau desitgem?

¿Qué clase de paz deseamos?

What kind of peace do we want?

“Tots som mortals”

“Todos somos mortales”

“We are all mortal”

<<Així, doncs, no tanquem els ulls davant les nostres diferències, i parem atenció als nostres interessos comuns i als mitjans més idonis mitjançant els quals es puguin resoldre aquestes diferències.I si ara mateix no les podem resoldre, almenys podrem ajudar que el món se senti segur enmig de les seves divergències.Doncs en una anàlisi final, la nostra baula bàsica i comuna és que tots habitem en aquest mateix planeta;tots respirem el mateix aire;tots desitgem el millor per al futur dels nostres fills.I tots som mortals>>.

(President John F.Kennedy, Universitat Americana, Washington, DC, 10 de juny de 1963).

Robert Kennedy, Jr., candidat independent -eleccions 2024- a la presidència dels Estats Units d’Amèrica.

 

——————————————————————————–