El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

¶   Han quedat fora de joc en la lliga de la responsabilitat. Són els milers de ciutadans de la nació catalana que han escampat i escampen ,arreu, el virus infernal a la velocitat de la llum. Segons els fets, -un estiu sobrecarregat i massificat- molts ciutadans no han fet ni fan les coses bé. Irresponsabilitat per part de grans, no tan grans i més joves. Estan pagant justos per pecadors.

   M’explicava un encarregat d’un restaurant de Platja d’Aro, que els telefonaven per reservar taula per un nombre de persones molt superior a l’establert i que havia de dir que no. La costa ha patit una massificació molt superior a altres anys i això no havia d’haver passat mai. Al contrari, davant aquest virus infernal causant de tants malalts, morts i patiments indescriptibles. També tants ponts festius amb sortides descomunals. Mai n’hi ha prou, sense fre, més, més i més…

   Mentre el nombre de contagis augmenta -ara puja, ara baixa-, es mostren actituds irresponsables. No s’ha deixat de sortir en massa i no s’han complert recomanacions establertes. Augment de contagis degut a reunions socials i familiars i oci nocturn en excés. A cap país d’Europa no saben que és el Cafarnaüm del botellón made in Spain. Fins i tot, notícies d’incompliment de quarentenes. CAPS, Hospitals, metges, infermers, infermeres… a la vora del col.lapse.

   En lloc de tants cotxes, carreteres i més i més quilòmetres, Moby Dick, de Herman Melville, és un molt bon llibre per llegir, calmar els ànims i vèncer el virus infernal. 

 

ATENEO MOBY DICK en el ¿CÓMO ESTÁN USTEDES?-25/11/19 – Eguzki Irratia

Eguzki Irratia

———————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

VOT, EDUCACIÓ, OCUPACIÓ JUSTA I ALTRES DRET

VOTE, EDUCATION, FAIR EMPLOYMENT AND OTHER RIGHTS

<< Al promulgar les lleis de Drets Civils de 1957 i 1960, el Congrés va lliurar a el Departament de Justícia dels instruments bàsics per protegir el dret a vot, i aquesta Administració no ha dubtat un sol moment a emprar aquests instruments. L’acció legal fa la seva aparició només quan els esforços voluntaris han fracassat; i en cert nombre de casos, els funcionaris locals, a petició de el Departament de Justícia, han abandonat les pràctiques de descriminació en el registre d’electors >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< By promulgating the Civil Rights laws of 1957 and 1960, Congress provided the Department of Justice with the basic instruments to protect the right to vote, and this Administration has not hesitated for a single moment in using those instruments. Legal action appears only when voluntary efforts have failed; and in a number of cases, local officials, at the request of the Department of Justice, have abandoned the practices of discrimination in the voter registry >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

<< On sigui que no s’hagin donat mostres d’una voluntària cooperació en aquest aspecte, el Departament de Justícia ha centuplicat seus esforços legals sobre els aspectes d’investigar la coacció, els registres, la intimidació, prenent totes les mesures necessàries per prohibir una interferència més àmplia o discriminació. Com a resultat d’aquesta tasca, milers de ciutadans negres estan registrant i votant per primera vegada, molts d’ells en comtats on mai havia votat un negre fins a la data. El Departament de Justícia continuarà adoptant les mesures que cregui necessàries per a assegurar el dret a vot a tots els ciutadans nord-americans >>.

(President John F. Kennedy, Missatge especial a Congrés, Washington, D.C. 28 de febrer de 1963).

<< Wherever there has been no sign of voluntary cooperation in this regard, the Department of Justice has increased its legal efforts a hundredfold on the aspects of investigating coercion, searches, intimidation, taking all necessary measures to prohibit further interference. broad or discrimination. As a result of this work, thousands of black citizens are registering and voting for the first time, many of them in counties where no black has ever voted before. The Department of Justice will continue to adopt the measures it deems necessary to ensure the right to vote for all North American citizens >>.

(President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., February 28, 1963).

 

UN FUTUR MILLOR PER ALS ESTATS UNITS D’AMÈRICA

A BETTER FUTURE FOR THE UNITED STATES OF AMERICA

 

———————————————————

LA FRASE

Els xoriços estan uniformement distribuïts per tot el planeta. La pregunta no és en quin país hi ha més lladres sinó què es fa quan se’ls captura. A Estats Units els posen a la presó. En altres països ls donen un ministeri.

“Los chorizos están uniformemente distribuidos por todo el planeta. La pregunta no es en qué país hay más ladrones sino qué se hace cuando se les captura. En Estados Unidos los ponen en la cárcel. En otros países les dan un ministerio”.

“The sausages are uniformly distributed throughout the planet. The question is not in which country there are more thieves but what is done when they are caught. In the United States they are put in jail. In other countries they are given a ministry.”

Xavier Sala i Martin

Contratar conferencia Xavier Sala-i-Martín - MT Consulting

MT Consulting

Economista català, professor a la Universitat de Colúmbia 

Columbia University in the City of New York 

 

———————————————————

ELS COLORS DEL MÓN

 

Al encuentro de los osos en Alaska (Ver osos en Alaska): El rincón de Sele

El Rincón de Sele

Óssos lliures, estimats, respectats i visitats a Alaska

 

El caso de la muerte del oso Cachou, bajo secreto de sumario

Heraldo de Aragón

L’ós Cachou, trobat mort a la Vall d’Aran i altres quatre han desaparegut

 

———————————————————

MÚSICA IMMORTAL PER LA PAU, LA LLIBERTAT I EL DIÀLEG

 

———————————————————

L’APOCALIPSI PER MAI OBLIDAR

 

The Second World War | German history | DW | 17.10.2012

DW

Durant la Segona Guerra Mundial es va escriure a Cracòvia un dels capítols més foscos de la història de la humanitat: milers de jueus perseguits i assassinats pels nazis

Durante la Segunda Guerra Mundial se escribió en Cracovia uno de los capítulos más oscuros de la historia de la humanidad: miles de judíos perseguidos y asesinados por los nazis

 

During the Second World War, one of the darkest chapters in the history of mankind was written in Krakow: thousands of Jews persecuted and murdered by the Nazis

 

———————————————————

Domàs Llibertat Presos Polítics

 Òmnium Cultural

El més lluny de la llibertat, la democràcia, l’entesa entre les nacions que formen Espanya i la cultura europea

 

———————————————————

OBRA SOCIAL ‘LA CAIXA’

 

Julià Blanco IrsiCaixa COVID-19
ESCI-UPF News

Entrevista al Dr. Julià Blanco, d’IrsiCaixa

Combatre la COVID-19 a tres bandes

IrsiCaixa, BSC i IRTA-CReSA uneixen esforços contra el coronavirus

——————————————————–