El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

—————————————   El corresponsal de guerra, periodista, escriptor i polític, Carles Sentís, que el proper 9 de desembre complirà 99 anys, explica en el seu llibre “Memòries d’un espectador”, un fet del que va ser-ne protagonista durant la Guerra Civil al desplaçar-se des de Sant Sebastià a Irun amb motiu d’un primer permís quan era caporal: <<En tornar en autobús, va seure a la meva vora una família que evidenciaven ser de Reus. Vaig preguntar-los per coneguts i familiars, i van fer joioses exclamacions en descobrir que jo era fill d’en Papitu. De sobte, vaig sentir una veu que cridava: “Cabo!, cabo!, cabo!…Dígale a estos señores que està prohibido hablar en catalán”. Ens vàrem quedar muts i a la gàbia. Ells i jo. No vàrem parlar més en tot el trajecte. A l’arribada, vàrem acomiadar-nos lacònicament. Ells, que venien de la zona roja, no sabien que hi havia gent amb aquesta mentalitat a l’altre bàndol.>>—————————————————————Ara, transcorreguts 73 anys, dels quals 33 en democràcia i, com veiem, d’una baixa qualitat vergonyosa, la mentalitat de partits com el PP i Ciutadans, per exemple, segueix igual. I molts espanyols enganyats i desorientats per la caverna mediàtica nacionalista espanyola, van al pas d’aquest pensament totalitàri que no vol acceptar la pluralitat lingüística i les mesures per protegir les llengües que es parlen a l’Estat, tal com estableix la Constitució. I en el cas de Catalunya molt pitjor, perquè voldrien separar els nens i joves catalans en dos guetos: catalans i castellans. Tot al contrari del treball i esforç de la Generalitat de Catalunya: que els nens i joves de la nació catalana, aprenguin tres idiomes a la perfecció, català, castellà i anglès. Així ho han evidenciat les darreres proves de Selectivitat i reconegut i alabat la Comunitat Europea.——————————-Qui no s’enteren de la realitat de Catalunya és Mariano Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho que utilitzen la nostra martiritzada llengua, per instigar debats electoralistes. El català no s’imposa, s’ensenya a tothom per igual. El que si ens volen imposar és l’espanyol mitjançant una brutal castellanització a través de -totes- les televisions i emissores de ràdio que només emeten en castellà; tots els diaris i revistes i, per damunt de tot, els cinemes els quals una raó tant justa i lògica com és programar meitat en català i meitat en castellà, no ho volen aplicar. El que es tracta és enfonsar el català i, per evitar-ho, el Parlament legisla per protegir-lo no per imposar-lo. Tot i que el líder del PP creu “que Catalunya té la seva identitat, però dins d’Espanya” no és menys cert que Espanya, sense les nacions i autonomies que la formen, no tindria cap identitat. “Les llengües tenen dos enemics: els que les prohibeixen i els que les imposen” repeteix Rajoy com un disc ratllat. Escolti, el poble català sap i recorda molt bé als qui durant tota l’amarga i penosa història d’Espanya, han prohibit parlar i ensenyar el català –“si eres español, habla español”- i imposar el castellà. Els del PP, ja ho saben que el català no s’imposa a ningú, però per tal de recollir vots fan servir la carta de l’espanyolisme. Amb aquest desencert, el que de veritat han aconseguit, és de que el “burro català” s’hagi transformat en el “toro català”. El de la independència, és clar.—————————————————– Tots en castellà.——————-———————–———————Tots en castellà—————————-————————————————————-Tots en castellà————————-——————————–——–Tots en castellà———–-El cinema, en castellà———————————–-Tots a les urnes! per Catalunya!————————————La brutal pressió mediàtica dels mitjans de comunicació en castellà i altres factors socials i polítics, fan que Catalunya pateixi un veritable assetjament contra la llengua catalana. No és ja només l’espoli econòmic per part de l’Estat espanyol -22 mil milions d’euros que surten de Catalunya per a no tornar, un 10% del PIB català- és ara, amb una democràcia en retrocés, un atac covard i vergonyant contra la llengua catalana. El Tribunal Constitucional espanyol, caducat, a instàncies del Partido Popular, Ciutadans, el Defensor del Pueblo “español” i altres “regiones” que mai havien demanat l’autonomia i no tenen ni idea del que representa, també s’han afegit al carro del PP. Tots contra la nació catalana, els catalans i el nostre idioma tant despreciat per un l’Estat espanyol que ocupa el vergonyant darrer lloc d’Europa. Catalunya podria ser el quart Estat europeu i per culpa d’un Estat espanyol endarrerit, envejós i espoliador, ens fan anar molt malament i frenats en tot. Ja n’hi ha prou!. A les properes eleccions al Parlament de Catalunya el poble català té que anar a votar en massa a favor d’una veritable autonomia -governar-se per les nostres pròpies lleis-; el federalisme o la independència; a favor de la martiritzada llengua catalana i, per damunt de tot, per evitar que els qui ens vàren llençar els nostre Estatut al TC, caducat, i tots els qui els fan costat en contra de la nació catalana, obtinguin a les urnes la més gran carabassada electoral del segle XX. Si veritablement estimem Catalunya,  la nació catalana i la democràcia, ens hem de fer respectar a les properes eleccions del 28-N.———————————————–Imatges d’alguns mitjans de comunicació -només són un petit exemple- de la gran pressió del castellà sobre la llengua catalana. Segons la UNESCO gairebé 400 milions de persones parlen l’idioma espanyol a tot el món, cal afegir-hi el 22,5 milions que utilitzen el castellà als EUA. L’idioma català amb prou feines el parlen 10 milions de persones als Països Catalans. No els hi cau la cara de vergonya a l’Estat espanyol, al Tribunal Constitucional, al Defensor del Pueblo “español”, al PP, Ciutadans i altres representants del nacionalisme espanyol més intolerant, agressiu i totalitari, anar en contra d’una llengua que protegeix la Constitució espanyola? Ja veuen el resultat: mai l’independentisme havia estat tant fort com ara.

————————————————————————————-

   EL LEMA de la setmana.- “L’estupidesa insisteix sempre”. Albert Camus.

—————————————————————————-