El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   <<És possible enganyar a alguns tot el temps, és possible enganyar a tots per un temps, però no és possible enganyar a tots tot el temps.>> Abraham Lincoln.

   Què tenen por d’enfrontar-se davant les càmeres de televisió, les preguntes de la premsa i que milions d’espectadors els permetin l’entrada a les seves llars? La gent del carrer està convençuda que els paga uns bons sous perquè treballin, doncs, no els fa vergonya no donar la cara davant les cambres i que tot el poble escolti el que diuen? Es pensen que són vostès els qui fan un favor als ciutadans? Són ells els qui els exigeixen que surtin a dir la veritat i que si no ho compleixen, els mateixos ciutadans els enviaran cap a casa a les properes eleccions. Tant tenen que fer esperar per el cara a cara davant la premsa i el poble? Si són precisament els ciutadans els qui els han posat en els llocs que ocupen perquè facin tot allò que el país necessita per anar cap a endavant. Doncs, no tinguin tanta por de donar la cara… Que si aquesta setmana o sinó l’altra; que si aquest dia o sinó l’altra; que si ara això, que si ara allò… Au, home ja està bé. Ah, i encara no saben si ho faran en directe. Escoltin, és que si no ho fan en directe, no val la pena que facin res. Posin una antiga filmació de “La Casa de la pradera” .

   Per les preguntes de la premsa no es preocupin, ja se les saben com les tables de multiplicar. Però, si em permeten, els puc oferir unes notes, uns esborranys. A veure si tenim sort.

   ——————————————————–

   1.- Pensen tirar endevant una valenta reforma fiscal que necessita la nació catalana, davant el miserable frau que ofega el país? 2.- Pensen fer públiques les declaracions de la renda de totes aquelles professions lliberals que no són objecte de control mitjançant la nòmina? 3.- Pensen publicar els seus patrimonis (de les professions lliberals) i dels quals  n’hi han que fan gran ostentació? 4.- Què és la justícia social per els polítics, una quimera o una presa de pèl? 5.- Què pensen fer, d’una vegada, perquè el món empresarial, formació professional, recerca i investigació tinguin la força i el respecte que es mereixen – els qui axí s’ho mereixin- amb relació al món funcionarial sempre per damunt de tot i de tot-hom? 6.- Fins quan els polítics d’aquest país es pensen baixar els pantalons davant algunes maneres d’actuar i de prendre decisions de les grans corporacions industrials i financeres? 7.- Perquè la sanitat catalana -que ja funciona bé- funcioni millor sense aquesta gegantina despesa econòmica, que pensen fer? 8.- No els cau la cara de vergonya de que l’evasió fiscal a Catalunya hagi arribat al 22,3% del PIB i la bossa de diner negre  augmentés en 4,4 punts percentuals entre 2000 i 2009, lo qual va suposar un augment de 8.667 milions d’euros? 9.- I a sobre els pensionistes hauran de pagar tot aquest lladronici? 10.- No veuen que moltes famílies ja no poden pagar els rebuts de llum i gas, mentre els preus augmenten? 11.- Com han pogut consentir i acatar una sentència d’un Tribunal Constitucional espanyol, caducat, contra la nostra primera llei, l’Estatut de Catalunya? 12.- Són conscients de l’humiliació, menyspreu contra el poble català, al qual se li  vol negar la lliure expressió del seu idioma? 13.-  Saben que a tot això a Espanya en diuen covardia? 14.- Pensen deixar tirats al carrer als 2 milions de catalans que es vàren manifestar a Barcelona el passat 10-J,  per donar suport a la seva pàtria i als seus conciutadans? 15.- Als milions de catalans que volen la independència de Catalunya els pensen arraconar d’alguna manera? 16.- Es pensen que al poble de la nació catalana el podran enredar? 17.- Porten els seus fills a l’Escola Pública? 18.- Què els hi diu la frase “Divide ad vencere”? 19.- Catalunya, platja i discoteca d’Europa? 20.- Es pot resumir el seu programa electoral, o no en tenen de programa electoral?

   Dilluns, 22-11-2010, 22:07, el cara a cara encara pendent. 

   La llibertat de premsa, amb tots els seus hipotètics riscs, és absolutament indispensable si es vol que els ciutadans es trobin protegits davant el poder.

  

         Cara a cara entre Nixon i Kennedy – Presidencials dels EUA, any 1960

————————————————————————————————————————-