El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  A qualsevol ciutat europea o nord-americana i, fins i tot del món, la  gestió d’un aeroport recau en part a l’Ajuntament de la dita ciutat i a l’Estat, si és una república federal, regió o, en el cas d’Espanya, de la Comunitat Autònoma, cosa que, en aquest darrer cas, no passa així. De cal Déu seria l’esbatussada si, per posar un exemple, el JFK de Nova York, no aportés una contribució econòmica directe a l’esmentada ciutat i al seu Estat. Però, una cosa és un estat federal com els EUA que no té res a veure amb l’organització desastrosa de l’Estat espanyol i l’altre, el fer-ho tot malament. Aquests de Madrid, cosa que remenen cosa que espatllen, ja des dels temps del general Prim que, al menys, va intentar canviar moltes coses d’una Espanya endarrerida i encotillada. És que ni sense les permanents orelles de burro aprenen res. Això sí, sempre contra Catalunya. Durant les contínues dictadures espanyoles i ara amb la democràcia. Res no canvia a Espanya, per aquest motiu roman a la cua d’Europa i si es produeix algún canvi és a empentes i a la força. Sempre de cara a les properes eleccions i per sortir a la galeria fotogràfica. La nació catalana n’és una víctima de tot això i ens volen tenir ben collats. Per aquest motiu l’autonomia és la més gran mentida des dels temps de l’ocupació dels romans. Saben que vol dir autonomia en un Estat democràtic i de dret? Doncs, “facultat de governar-se per les seves pròpies lleis” i mireu que ha passat amb la “primera llei de Catalunya”, és a dir, l’Estatut censurat i trossejat per el Tribunal Constitucional espanyol, caducat, i a instàncies  del PP. Així, com que a Catalunya li poden fer el que volen i qui té que parlar calla -amb un menyspreu supí cap a el poble català que va sortir al carrer el passat 10-J-, ara, desprès de la senténcia del TC, una altra bufetada amb la qüestió de l’aeroport del Prat.

   Mireu que feia anys que Catalunya, com és lógic i natural, demana la gestió de l’aeroport i més quan es troba en uns terrenys que són propietat de Catalunya. No veuen que ja es va començar a construir l’any 1918 i va ser la seu de l’Aeroclub de Catalunya. Tindriem que veure les condicions de la Generalitat  durant els anys trenta pel que fa a l’aeroport del Prat i els terrenys en els quals va començar a ser construit. La Generalitat de Catalunya té tot el dret a gestionar l’esmentat aeroport i si és apartat per l’actual Govern espanyol, es tracta d’un acte dictatorial que menysprea i pretén ofegar Catalunya com els que  darrerament  tenen lloc. Un d’ells és la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, caducat, contra l’Estatut de Catalunya referendat pel poble català  i a instàcies del PP. Les relacions de la nació catalana amb l’Estat espanyol són pèssimes com a conseqüència de la gran mentida que representa l’actual autonomia tutelada de Catalunya. Per aquest motiu l’independentisme és cada vegada més fort i creixent i ja ha aconseguit una important representació en el Parlament.

   La decisió del president del Govern espanyol de voler privatitzar l’aeroport del Prat, sense tenir present que Catalunya fa molts anys que demana la seva gestió, és una irresponsabilitat manifesta impròpia d’un governant europeu i una altra bufetada contra Catalunya. Quina casualitat que el senyor Rodríguez Zapatero faci això després de la reunió a La Moncloa amb una part molt poderosa de la comunitat empresarial. Quina casualitat que el senyor Rodríguez Zapatero faci això després de la gran derrota electoral dels socialistes a Catalunya. Quina casualitat, si, que faci això abans de la presa de possessió del president electe de la Generalitat de Catalunya. Hem de parar l’altra cara? Ja n’hi ha prou i ja n’estem farts del centralisme espanyol!

   Parin aquest disbarat d’una vegada, home, ja està bé!

————————————————————————————-

   Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent: watch?v=HxPLBQsI9Ts

————————————————————————————-

     LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- També han descobert nombrosos jaciments amb utensilis de pedra tallada -als períodes anomenats del Paleolític- i polida -al Neolític-, quan s’iniciava l’ús dels metalls que s’utilitzaven juntament amb els estris lítics (de pedra). (Què és Catalunya).

     LA PREGUNTA de la setmana.- A què respon la cultura neolítica a Catalunya?

     EL LEMA de la setmana.- “El sentit de la vida és viure cada dia tal com es presenta” . Anthony  Hopkins

————————————————————————————-