El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Partit únic, única nació, Estat únic, un nacionalisme únic, és a dir l’espanyol, model educatiu únic -tornem a les aventures i desventures del “famoso hidalgo Don Quijote de la Mancha- d’obligada lectura per a tots els “españolitos” ben creients i educats sota el temor de Déu i de la “Formación del Espíritu Nacional”, idioma únic -els més de 10 milions de ciutadans que parlen la llengua catalana als Països Catalans són de la perifèria-, targeta sanitària única…. Si els malalts d’altres Comunitats autònomes  els quals presidents diuen la miserable mentida de que a Catalunya se li atorguen privilegis, i venen a guarir-se als centres hospitalaris de la nació catalana, no cal que vinguin a aquesta dolenta Catalunya que és víctima de l’espoli per part de l’Estat espanyol. A on van a parar aquests 22 mil milions d’euros -un 10 per cent del PIB català-, una tercera part dels impostos que paga el poble català, que surten per a no tornar? No s’en donen vergonya d’abusar d’una solidaritat a favor dels rics i no dels més pobres que és una presa de pèl a Catalunya? No s’en donen vergonya de tenir el més gran nombre de funcionaris d’Europa? Escoltin, facin el favor d’espavilar-se d’una vegada i es busquin la vida. No veuen que des del Govern central el que fan és ” despullar un sant per vestir-ne un altre”. Ja ni ha prou home!. Que cada autonomia es desenvolupi des dels seus propis recursos i no amb els dels altres, principalment, de Catalunya. Que cada autonomia es desenvolupi des d’el treball i la innovació i no des de la mandra i la xerrameca. Si amb els impostos que paga el poble català hem d’ajudar als més pobres o als qui no s’en poden sortir, estem disposats a fer-ho, però, no com ara que és un abús i una estafa. I volem els comptes clars! Els diners de Catalunya no han de ser per els més rics sinó per els més pobres. Au, home! Tanta por els fa als senyors del Govern de Rodríguez-Zapatero presentar els veritables números de les Comunitats autònomes al Senat i davant “luz y taquígrafos”.A alguns dels seus presidents els hi hauria de caure la cara de vergonya. Cada cop es veu més clar que el que pretenen es desprestigiar l’Estat autonòmic i constitucional.                 

   Aquest és el sistema “únic” que Aznar -no sé que hi pinta, a qui representa i en nom de quina democràcia parla- o és que mana ell? Rajoy és el seu escolanet?, i els jerarques del PP, volen implantar per fer camí “únic” cap a el retorn al centralisme franquista “únic” del subdesenvolupament . Rajoy ha dit que “en un país normal no es treballa amb un intèrpret” fent referència al fet de que els idiomes de les “nacions d’Espanya” puguin ser utilitzats -ben poc- al Senat. Hem de triar entre una Espanya normal, respectuosa amb els pobles i ciutadans que la formen o una Espanya anormal “única” que menysprea les llengües que parlen els seus ciutadans. Hem de triar d’una vegada entre democràcia o dictadura. La primera vol dir llibertat d’expressió, és a dir, el dret fonamental mitjançant el qual tota persona pot manifestar públicament les seves opinions i creences i amb l’idioma matern, patern, dels seus avis, de la seva terra, de la seva pàtria…vull dir, l’idioma amb el qual l’han parit: el català, els que és propi dels Països Catalans. I aquest és el que volem que es pugui parlar al Senat i al Congrés de Diputats, amb tota llibertat i no a mitges. La dictadura, és aquella que ens recorda allò de “si eres español, habla español” que els franquistes feien escriure a les parets de les llars de Catalunya. Un país normal és aquell que la teva pròpia llengua forma part de la dignitat del poble sobirà que és qui ha de  manar al Senat i al Congrés. Per escriure-la i parlar-la sense cap limitació. Això és un país normal i civilitzat.

   “El aeropuerto de Ciudad Real entra en quiebra con una deuda de 290 millones. El primer aeropuerto de capital privado, que entró en funcionamiento hace menos de dos años, colapsado financieramente. Ayer, (1-6-2010), el juzgado Mercantil de Ciudad Real decretó el concurso de acreedores necesario (antigua quiebra) de la sociedad propietaria del aeropuerto (CR Aeropueros), por “su incapacidad” para “atender regularmente el pago de sus obligaciones” con sus deudores. CCM, intervenida hace un año por el Banco de España, tiene créditos impagados por un importe de 158,2 millones de euros, la segunda caja afectada es Cajasol, que tiene una deuda vencida de CR Aeropuertos de 31 millones. Además, Cajasur, intervenida también por el Banco de España, suma créditos impagados por parte del aeródromo por 18,8 millones. En total, 208 millones de euros en préstamos a corto plazo que tienen poca posibilidad de ser recuperados, dada la situación límite del aeropuerto. Además de la deuda con estas tres cajas, la sociedad tiene deudas con proveedores de 90,3 millones de euros, a lo que hay que sumarle una deuda de 2,3 millones con otras empresas del grupo…” (dels diaris).

———————————————————————————————————-

Què és Catalunya

   LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- A partir del segle III després de Crist, la crisi econòmica, administrativa i militar de l’Imperi Romà anava facilitant el camí de les migracions dels pobles denominats “bàrbars” -per els romans significava estrangers- i posava la llavor, mitjançant la ruralització de la vida, del futur feudalisme medieval.

   LA PREGUNTA de la setmana.- Qui era i quin va ser el somni d’Ataülf?

   EL LEMA de la setmana.- “Aprimar-se és fàcil: només s’ha de tenir gana de les coses que no agraden“. Jane Russell.

———————————————————————————————————-El  Països Catalans

  

———————————————————————————————————