El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

 

Però, que no ho veuen que estem farts d’Espanya!

 És un parvulari això o què és? S’han de començar a repartir orelles de burro? Home, ja està bé! Com en uns moments de menyspreu per la justícia social i diner públic piratejat i malgastat -res per a uns i molt per als altres-, es pot rebaixar fins a aquests extrems l’impost de successions? Per fer la pilota al “Partido Popular” que ens va llançar el nostre Estatut d’Autonomia, referendat, al Tribunal Constitucional, caducat, i per claudicar devant de les  famílies  empresarials, riques i poderoses que són capaces de consentir, tolerar i permetre que a  Catalunya hi hagin 700 mil treballadors i joves sense feina? Al palau de la Generalitat i al Parlament de Catalunya hi oneja la bandera de la nació catalana -la dels Països Catalans-. Per ella i per a la nostra pàtria  han donat la seva vida, en el transcurs de la història, milers de dones i homes, convençuts, que vàren creure en la llibertat, la democràcia,  la justícia social i el progrés humà del qual emana el benestar públic per el qual el poble tant ha treballat. És una manera d’honrar la seva memòria retallant, suprimint o privatitzant tot allò que tant va costar aconseguir? No n’hi va haber prou amb la misèria de “la febre d’or”?

   Sí ja sabem que els del “Partido Popular” -a Catalunya ja sembla que manen ells-, són molt aficionats a privatitzar-ho tot. Ja hem vist el que ha passat  amb les totpoderoses elèctriques i amb l’antiga”Cia. Telefónica de España” -privatitzades per el govern d’Aznar-, refugi d’anteriors polítics i d’alguns familiars dels actuals. Mirin com ens ho explica el professor Francesc Sanuy en un article a  El Punt -diari que val la pena i és molt útil ser-ne subscriptor-, (31/05/11): “…que la filial de Telefónica, Atento, que sortirà a borsa el proper dia 13 de juny, té de president Javier de Paz. Els punts més destacats del seu currículum són que, fins als 38 anys, va ser president de les joventuts (?)  del PSOE i que és fraternal amic i company de fatigues del president Zapatero. Tant, que la seva dona és la cap de gabinet de la segona dama, Sonsoles Espinosa, és a dir, de la senyora de ZP. I al capdevall, però, el que compta és que Javier de Paz rebrà de la companyia 395.000 euros fixos i 120.000 més de bonificació. Per si això fos poc, també té adjudicats 322.000 euros en tant que conseller de Telefònica i 500.000 euros en accions corresponents al pla d’incentius…”Explica el professor Sanuy: “En quest sentit, és interessant de veure allò que publica Carlos Segovia al dominical “Mercados” i que és revelador de com la companyia actua en totes direccions. Per exemple, entre els distingits empleats de la casa hi ha també la senyora Viri, és a dir, Elvira Fernández, que vés per on, és la dona de Mariano Rajoy i ocupa el càrrec d’assessora del director general de “Telefónica Contenidos”. No és, doncs, gens estrany que la companyia guardés silenci sobre els plans d’acomiadament de l’ERO previst fins les passades eleccions, però, l’endemà mateix dels resultats, tornés a anunciar que farien fora no els 6.000 treballadors inicialment previstos, sinó 8.500. No hi fa res que tot això passés mentre feien un benefici de 6.855 milions d’euros i que, simultàniament, el Congrés dels Diputats fixés la jubilació del comú dels mortals assalariats als 67 anys. Tampoc no importa que la Comissió Nacional de la Competència digués que tot aquest imperi s’ha construït gràcies que els usuaris no han tingut mai una alternativa de servei de des de la privatització. O que el Tribunal de Justícia de la UE li vulgui imposar una multa de 152 milions d’euros per abús de posició dominant al mercat…” L’alternativa procedent de la intel.ligència dels usuaris, podria ser, de moment, la de no agafar durant un mes el telèfon fixe, el mòbil i l’ordenador. També, demanar que s’els faci una auditoria per allò d’una transparència democràtica en uns moments de crisi econòmica de l’Estat espanyol. O és que la crisi només és per a uns i els altres ni s’han enterat?

   El tema s’arrossega des del temps d’aquell president Villalonga, íntim amic de JM. Aznar, nomenat per ell i famós per les “stock options” amb les quals gratificava els consellers.

   I a la Catalunya espoliada es continuen rebaixant i suprimint impostos mentre les retallades als serveis públics -els més greus sanitat i educació-, destrossen les esperançes dels treballadors i el poble de la nació catalana. I les aspiracions. Tot aconseguit en tant d’esforç. I ara, l’actual Govern de Catalunya, vol començar amb les privatitzacions per desballestar-ho tot. Junt amb el PP que li dóna suport. Mentre, l’esquerra, dividida, trossejada i gaire bé apartada degut en part a la incomprensible manca d’unitat i als vots en blanc, nuls i als electors d’esquerra que es vàren quedar a casa en lloc d’anar a votar. Ja veuran el que espera a la nació catalana!

   Felicitats i salut al professor i anterior diputat, Julio Anguita, que ha renunciat a la seva pensió de polític ja que cobra la pensió de profesor jubilat. Ho acabo d’escoltar en el programa “El Secret” de Catalunya Ràdio. Algú ens ho pot confirmar? Hi poden afegir quelcom els “indignats” o qui sigui?

   Es pot rebaixar fins a aquests extrems l’impost de successions? I ara ja es parla del de donacions i també de rebaixar els impostos (l’IRPF) als qui guanyen més…Què és això! Que fem riure! I el del Patrimoni que vàren treure, per afavorir a qui?

   I ara tornem a les privatitzacions d’Aznar  (“Partido Popular”). Pobre poble “super” “solidari” de la nació catalana amb l’Estatut de Catalunya, revisat per el Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat per el Parlament de Catalunya, per el Congrés de Diputats, per el Senat,  signat per el rei d’Espanya i referendat per el poble català, portat al Tribunal Constitucional, caducat, per part del “Partido Popular”, el “Defensor del Pueblo” “español” i “regiones españolas” -mai han demanat ni volgut l’autonomia-, les quals reben 22.000 milions d’euros procedents del poble català, un abusiu 10 per cent del PIB català, una tercera part dels impostos que paguem els catalans. Mentre, Catalunya, amenaçada i menyspreada, vinga a fer retallades en tots els sectors públics, principalment sanitat i educació.

Tanta por tenen de deixar que la nació catalana, en ús de la llibertat, la democràcia i la dignitat humana, faci un referèndum per la independència de Catalunya? Estem farts de tantes dictadures i de tants dictadors!!

   Aquesta és l’Espanya -nació de nacions no reconegudes ni acceptades- de la democràcia, de la justícia social, de la veritat i la transparència, del dret, de la responsabilitat, la que vol gaudir d’una bona imatge a Europa i al món, de la cultura i el saber…? 

————————————————————————————-

El naixement d’una nació. Què és Catalunya

   LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- Les conquestes de Tortosa, el 1148, i de Lleida, l’any següent, tot situant les fronteres a l’Ebre, incorporaven la Catalunya Nova.

   LA PREGUNTA de la setmana.- Per quin motiu, Pere I el Catòlic (1196-1213), va intervenir en terres d’Occitània?

   EL LEMA de la setmana.- “Si fas alguna cosa només per diners, no triomfes”.  Barry Hearn.

  

 NOTA.- Els lectors dels Blogs del diari digital EL PUNT que tinguin a bé participar a l’espai “la pregunta de la setmana”, ho poden fer a l’apartat de comentaris. Ens plaurà fer-lis a les mans uns bolígrafs de “la Caixa”.

————————————————————————————- 

Països Catalans

 

   Gràcies, a tots els ciutadans de Catalunya que defensen la nostra llengua, perquè és la que ens vàren ensenyar els nostres avantpassats, els nostres pares, els nostres avis. Gràcies, a tots els catalans -tot aquell que viu, treballa a Catalunya i paga els seus impostos- per aprendre, parlar, llegir i escriure en català. Hi ho fem, així ha estat sempre, desde un profund respecte per la llengua de la nació castellana. Llengua que totes les nenes, nens, estudiants de primària, secundària i universitaris aprenen igual que la catalana. Tant als centres escolars com a la família i a la societat. Tots finalitzen els seus estudis amb el domini de les dues llengües. Si per a la nació castellana la seva llengua és important; també ho és el català per a la nació catalana. El nostre idioma perseguit, castigat, prohibit i menyspreat per les  dictadures i dictadors espanyols al llarg de la història.

   Encara, avui dia, es persegueix la nostra llengua. Ni la Constitució  serveix per a protegir-la. Ni l’Estatut d’Autonomia. El gran engany de les autonomies per a la desídia, vagància, por i manca de responsabilitat per part dels governs espanyols, per a la transformarció cap a un Estat federal, just, democràtic, fort i progressista.

   Som conscients de que la nostra llengua és la nostra identitat. La força d’una nació mil.lenària. La defensarem a les nostres llars, als carrers, a les plaçes, a les institucions docents, a les empreses, als mercats,  al cinema, a la televisió, a la premsa i a la ràdio i devant de tot el món. És la nostra identitat. Hi ho fem desde un profund menyspreu cap a les miserables retallades socials que ens imposen el Govern espanyol i el de la Generalitat, que mantenen una vergonyosa injustícia fiscal.

El president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover (Tarrós, Lleida 1882, Barcelona 1940). Exiliat després de la guerra “incivil” va ser capturat per la policia franquista que col.laborava amb la Gestapo. Va ser extradit a Espanya, torturat, sotmés a un Consell de Guerra (una falòrnia i comdemnat prèviament)   i afusellat.

————————————————————————————- 

El vídeo

   Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent: K_5Dz-gA6to

————————————————————————————-