El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

En les eleccions Bill Clinton és recordat per haver usat  la frase <<És l’economia, estúpid>>, per criticar el president George Bush, pare, durant la campanya electoral.

Decàleg

1.- Confiança en les nostres pròpies forces: creurenos-ho. 2. Colaboració públic-privada: projecte comú. 3. Comunicació a nivell internacional: explotar els nostres punts forts. 4. Reformes fiscals que fomentin la creació d’empreses, tan per emprenedors com per inversors. 5. Eficiència de l’administració. 6. Infraestructures i serveis de primera qualitat. 7. Talent i cultura de l’esforç: educació, instrucció, desde FP fins el visat científic. 8. Productivitat. 9. Canvi d’orientació del sector financer: involucrar-se més en la creació d’empreses. 10. Visió global i internacional: emprendre per a abordar mercats globals. 11. No a la corrupció, sí a Silicon Valley. 12. Més suport de les empreses als emprenedors. 12. Més dedicació i suport a l’economia per part del govern central i dels governs de les nacions d’Espanya.

<<És l’economia, estúpid>> (Bill Clinton a George Bush, pare)

(Foto: http://blog.cuvitt .com)

———————————————————————————————————–


El Deure i la Glòria

<<…La cursa continuarà -la cursa entre els qui volen un món monolític i els qui creuen en la diversitat- però deuria ser una cursa de lideratges i responsabilitats en lloc de destrucció; una carrera de consecucions en lloc d’intimidació…>>. (President John F. Kennedy, Assemblea General de les Nacions Unides, Nova York, 20 setembre 1963).

<<…Perquè nosaltres creiem que la veritat és més forta que l’error, i que la llibertat preval sobre la coacció. I en la cursa per una vida millor, el món sencer hi sortiria guanyant… Mai fins ara l’home ha tingut tal capacitat per controlar el seu propi medi ambient, per acabar amb la fam i la set, per vèncer la pobresa i la malaltia, per desterrar l’analfebetisme i la misèria humana escampada a gran escala. Tenim el poder per fer d’aquesta la millor generació de la humanitat en la història del món -o de fer que sigui l’última…Perquè al renunciar el món a la cursa d’armament, deu florir la de les idees- i aquesta competició deu ser tant completa i tant justa com sigui possible. Allò que les Nacions Unides han fet en el passat és menys important que les tasques que ens esperen en el futur…>>.

<<Habitants d’aquest planeta: ocupem el nostre lloc en aquesta assemblea de nacions. I vegem si nosaltres, en la nostra pròpia època, podem portar el món cap a una pau justa i duradora>>. (President John F. Kennedy, Assemblea General de les Nacions Unides, Nova York, 20 setembre 1963).

El vídeo

Si tenen a bé, poden veure el vídeo següent: 0rpG2ZM1vi0

———————————————————————————————————–

El naixement d’una nació. Què és Catalunya

* LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- El triomf del governador general del Principat, Galceran de Requesens, i dels buscaires, que implantaren la reforma del municipi en un sentit més democràtic, fou efímer i la represa del poder per l’oligarquia urbana resultà un fet el 1462. Ací, s’ha de situar la resistència del ‘Sindicat dels Tres Estaments’, que aleshores ja actuava fora de la llei, en el denominat complot de Sant Maties i la repressió organitzada per la Biga en el preludi de la guerra civil, de la qual el conflicte barceloní i el problema remença comptaven com a causes. (Ulisses, 11).

* LA PREGUNTA de la setmana.- El control de les rutes comercials mediterrànies era part indestriable de la política clarament expansionista de la corona catalano-aragonesa. Pacificada Sardenya, quin fou l’objectiu del monarca Alfons IV ‘el Magnànim’?

* LA CITACIÓ de la setmana.- “Còmplice és qui t’ajuda a ser com ets”. Joan Fuster.

———————————————————————————————————–