El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Missa de 6

Discòrdia en lloc de democràcia

 

 

 El talió (38-42:cf. Lc 6, 29-30)

 

-(38) Sabeu que es va dir: <<Ull per ull i dent per dent”.(39) Doncs, jo us dic: Res de plantar cara al dolent. Al contrari. Un et pega a la galta dreta? Para-li també l’altra. (40) ¿Què et vol posar un plet per prendre’t la camisa? Deixa-li l’abric i tot. (41) Què t’obliga a fer un quilòmetre amb ell? Fes-n’hi dos. (42) Dóna a qui et demana, i no et giris d’esquena al qui et vulgui manllevar res. (Mateu 5,27-42).

 

La ferida provocada a la nació catalana per portar davant el Tribunal Constitucional espanyol, no renovat,  la Llei Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, d’obligat compliment, -retallat, aprovat, ratificat, referendat pel poble, sabotejat i sentenciat-, això és complir la Llei? roman més oberta que mai. Els ciutadans de la mil.lenària nació catalana i el govern de la Generalitat de Catalunya, fan tot el que poden i més per anar tancant aquesta ferida, però, el govern de dretes, radical, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del ‘Partido Popular’, fa tot al contrari. Més llenya al foc. Ara, com que saben que a Catalunya, no només no podran guanyar les eleccions autonòmiques i les generals, sinó que quedaran en molt mala situació i a la cua, han fet, fan i faran tot el que puguin perquè el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, no es pugui presentar a les properes eleccions. A les democràcies -veritables democràcies i no de pantomima-, les eleccions, els vots,  la participació i expressió de la voluntat dels ciutadans és el camí natural i digne per defensar el treball de la política. A Espanya i amb el govern del ‘Partido Popular’, que vol representar a Espanya davant el món, pel que veiem el camí és el de la discòrdia. I, segons la història: en un país de dictadures.

 ***********************************************