El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

<<Veuen en l’accés al poder un mitjà per servir a la ciutadania i no mostren una afecció sospitosa al càrrec>>

<<En tot sistema de govern hi ha els que viuen, com deia Weber, de la política i els que viuen per la política. Els primers s’introdueixen en la vida pública i anhelen els càrrecs polítics com a mitjans per acréixer les seves arques particulars; mentre que aquests últims són els qui es lliuren a la vida política com servidors d’una causa, veuen en l’accés al poder un mitjà per servir a la ciutadania, no mostren afecció sospitosa al càrrec, i expressen amb fets una concepció transitòria de l’activitat política. Una referència per mesurar l’altura moral d’un polític cal trobar-la en aquest esperit servicial del poder. Per contra, una clara mostra de la immoralitat política queda patent en tots aquells que es serveixen del poder per enriquir-se o enriquir als seus>>. (Principi de servicialitat. Ètica Política. DicPC. E.Bonete Perales).

 

www.laxarxa.com

Francesc Macià i Llussà va ser militar -va arribar a assolir el rang de tinent coronel-, polític independentista català i President de la Generalitat de Catalunya, conegut popularment com l’Avi. Proclamà la República Catalana com a estat integrant de la Federació Ibèrica.

 

 

www.valldelcorb.info

www.mon.cat

El 9 de gener de 2016, després d’un acord in extremis entre Junts pel Sí i la CUP, es va anunciar que Mas seria substituït com a president de la Generalitat per Carles Puigdemont i el nou candidat va ser investit l’endemà, amb 70 vots a favor (62 de JxSí i 6 de la CUP), dues abstencions (de la CUP) i la resta de vots en contra. El dia 12 de gener va entrar en vigor el seu cessament.

 

Mas, l’endemà de la presa de possessió de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat, renuncià a l’acta de diputat al Parlament, centrant-se així en la refundació del seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya

 

 

www.allposters.com

Robert F. Kennedy Meeting with Some African American Kids During Political Campaign Premium Photographic Print

 

   Situació injusta, inexplicable i del tot innecessària des de la restauració de la democràcia fa 38 anys, i, després de tants cops d’estat, pronunciaments, dictadures i poder absolut que no han parat de sotmetre a les nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades que, des de temps immemorial, formen Espanya. Trenta- tres (33) lleis aprovades pel Parlament de Catalunya portades pel govern espanyol del ‘Partido Popular’ -mig any ‘en funciones’– al Tribunal Constitucional espanyol que sempre, sempre i sempre les accepta i les suspèn. Això passa des de l’any 2006 en que el ‘Partido Popular’ va portar al Tribunal Constitucional no renovat, la Llei Orgànica ‘de obligado cumplimiento’ de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ‘referendat’ pel poble de la nació catalana tal com la llei estableix. Lleis necessàries, justes, autonòmiques, d’emergència social, europees, demanades pels ciutadans de Catalunya i d’altres nacions d’Espanya. Greu menyspreu cap al Parlament de Catalunya i una mostra més -una darrere l’altra- de la farsa de l’autonomia. ‘La España de las autonomias’? Quin riure!

   Mai per mai el poble català -7.500.000 persones- podran oblidar aquesta intervenció injusta, anti autonòmica i, més encara, davant les eleccions generals ‘repetides’ i costoses del proper 26 de juny. Darrer dia de la Festa Major de Sant Joan, de Palamós (Baix Empordà-Costa Brava), i que finalitza amb un castell de focs. Explotin en una gran victòria electoral per Catalunya i ens portin abraçats amb la democràcia, cap a un grandiós dret a decidir i referèndum que demanen els ciutadans de la nació catalana. És el resultat de l’equivocada, suspesa en les notes, roí estratègia electoral, diàleg zero, pèssima actuació política, i, marxa enrere dels inefables separadors.

 

www.elpuntavui.cat

 

Manifestació unitària a Barcelona contra els vetos del Constitucional

 

La protesta congrega al carrer Govern, sindicats, entitats i tots els partits menys PP i Ciutadans

 

 

www.ara.cat

La suspensió arriba dos dies després de la marxa unitària en contra dels vetos del TC. / FERRAN FORNÉ

Indignació a Catalunya

El Tribunal Constitucional suspèn la llei  antidesnonaments (antidesahucios), recorreguda per Rajoy

Tot just dos dies després que milers de persones es manifestessin a Barcelona per expressar el seu rebuig als vetos del Tribunal Constitucional (TC) a lleis catalanes, l’alt tribunal va anunciar ahir l’enèsima estocada a una norma aprovada pel Parlament. Aquesta vegada, el TC va admetre a tràmit el recurs del govern espanyol contra una part de la llei catalana d’emergència habitacional i pobresa energètica, coneguda com la llei contra els desnonaments. Es tracta d’un pas automàtic que fa el TC davant de qualsevol recurs del govern espanyol, que provoca la suspensió cautelar d’una norma social de rellevància. D’una banda, perquè va ser impulsada per la PAH i l’Aliança contra la Pobresa Energètica i té el suport de més de 140.000 firmes. I, de l’altra, perquè es va aprovar per substituir la llei de pobresa energètica, ja anul·lada per l’alt tribunal. El TC també va suspendre també la llei que regulava la propietat compartida. (ara.cat).

   Una imatge per a la història. Europa i l’hemisferi occidental que tenen la democràcia, la llibertat, l’ètica política, la Declaració Universal dels Drets Humans, l’ONU, la llibertat d’expressió com a guia del coneixement i de la ciència, es posen les mans al cap davant les imatges del President nombre 129 de la Generalitat, Artur Mas, en el seu camí cap a la porta del TSJ, per declarar com encausat per haver escoltat a milions de ciutadans, i posat les urnes per la llibertat d’expressió en el Procés de participació ciutadana. La bola s’engrandeix.

   La dreta radical, centralista, nacionalista espanyola i amb poder absolut mai ha sabut governar a Espanya, nació de nacions immemorials constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Sense aquest reconeixement i la seva sobirania, el fracàs democràtic, territorial, econòmic, social, de progrés i de lideratge, són una constant. Sempre en ‘funcions’; sempre en ‘funciones’. Malament anem. El malestar és enorme.

 

www.europapress.es

La política de president espanyol i del president ‘en funciones’, Mariano Rajoy, del ‘Partido Popular’ i dels seus nombrosos assessors respecte a Catalunya, – immemorial nació catalana, any 986-, ha esdevingut en un desastre d’enormes proporcions. Els resultats a la vista estan. ‘Los resultados están a la vista’. ‘The results are visible’. És d’esperar i desitjar que els resultats de les eleccions generals ‘repetides’ i molt cares del proper 26 de juny, ens portaran un gran canvi progressista, de reconeixement de les nacions sobiranes que formen Espanya i de les seves possibilitatas responsables de llibertat i grandesa. Espanya no és només la nació castellana des d’on es pretén dirigir i intervenir a les altres nacions que la formen, principalment la catalana defensora del que ha de ser un veritable autonomisme.

 

“Nosaltres ho farem per nosaltres. Ho podem aconseguir. Després d’haver-ho intentat tot, farem el nostre propi camí”

Discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, en el míting central de Junts pel Sí per les eleccions del 27S. L’Hospitalet de Llobregat, 19 de setembre de 2015

www.barcelonas.com

 

 

cat.elpais.com

 

 

 

www.bibliotecatona.cat

 

www.abc.es

 

www.periodistadigital.com

 

•••

———————————————————————–