El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Sedición

 

   La sedición es un alzamiento colectivo y violento contra la autoridad, el orden público o la disciplina militar, sin llegar a la gravedad de la rebelión ni la traición. El término se usa para referirse a conductas que puedan ser estimadas por la autoridad legal como motivo de insurrección en contra del orden establecido. La sedición comprende cualquier conmoción y generalmente se presenta asistida por violencia directa en contra de la ley. Es debido a que la sedición es típicamente considerada como un acto subversivo, la posibilidad de que pueda ser perseguible como un delito varía de acuerdo al código legal de cada país. Donde los mencionados códigos legales tienen una historia fácil de examinar, es posible encontrar diferentes significados para el término “sedición”, cuyo significado varía en ciertos periodos de la historia.

   La diferencia entre sedición y traición consiste primariamente en un acto final y subjetivo de violación de la paz pública. La sedición no consiste enteramente en actos que apoyen la guerra en contra del gobierno ni por la adhesión a la oposición, brindando a los enemigos ayuda y confort. Tampoco consiste, ni en las democracias más representativas, en protestas pacíficas contra el gobierno. (Wikipedia).

 

Antena 3

 

Franco se subleva contra la Segunda República y comienza la Guerra Civil

 

Imatge relacionada

gettyimages.com

 

 

Republicans women with rifles rest during a lull in the Spanish Civil War.

Sedició i rebelió

 

Pinterest

 

Legionarios durante la Guerra Civil. Mérida

 

Sedició i rebelió

 

Lainformacion.com

 

El alzamiento militar de Franco, cumple 80 años

 

(La sedición es un alzamiento colectivo y violento contra la autoridad, el orden público o la disciplina militar, sin llegar a la gravedad de la rebelión ni la traición.)

 

Sedició i rebelió

 

BCNCultura.cat

 

 

Wikipedia

Golpe de Estado en España de julio de 1936

 

Sedició i rebelió

 

Kasal Popular

 

<<…republicà després de l’estiu, a Granada va ser unes de les ciutats revoltades contra la república on va guanyar “el alzamiento” de Franco i les seves tropes …>>

 

El Mundo

 

<<Franco se sublevó contra la misma República que confió en él. Fue en el perido republicano en el que ascendió vertiginosamente en la escala militar>>

 

Sedició i rebelió

 

Actuall

 

Actuall

 

Bombardeo de Guernica

 

ABC.es

 

<<Bombardeo de Guernica:Von Richthofen, el nazi que masacró a cientos de republicanos vascos en nombre de Franco>>

Resultat d'imatges de bombardeo de guernica

ARTIUM

 

Portadas de “Ce soir” y “l´Humanité” del día 29 de abril de 1937.

Sedició, rebelió i destrucció irracional

Levante-EMV

La villa en llamas tras sufrir el bombardeo. Foto: EFE

Sedició i rebelió

Slideshare

La República …

 

BurgosNoticias.com

 

Fosa común de Estépar|Mario Modesto, vía flickr.com

Memòria Repressió Franquista. – blogger

 

Homenaje a las 70 victimas descubiertas en las 3 fosas de Estepar (Burgos)

 

 

Sedició

 

   Sedició és un delicte que consisteix a alçar-se públicament i de forma tumultuosa per obtenir o impedir per la força o fora de les vies legals la promulgació o execució d’una llei, la celebració d’eleccions, el lliure exercici de les funcions d’una autoritat, una corporació o un funcionari, per atacar la persona o els béns d’una autoritat, o les persones o els béns d’una col.lectivitat. És un terme que pel fet de considerar-se com un acte subversiu, la possibilitat que pugui considerar-se un delicte, varia d’acord amb el codi penal de cada país. La diferència entre sedició i traïció consisteix principalment en un acte final i subjectiu de violació de la pau pública. La sedició no consisteix enterament en actes que suporten la guerra en contra el govern ni per adhesió a l’oposició política, brindant ajuda als enemics. Tampoc consisteix en el cas de les democràcies en protestes pacífiques en contra del govern.

El País

 

Fotografía de Sergio Trati del bombardeo de Barcelona durante la Guerra Civil, efectuado por un bombardero italiano a las 14.45

Blogs – Sapiens.cat

refugiats.jpg

Imatge relacionada

UAB

http://www.editorialbase.cat/imatges/premsa/lavanguardia_dil26a

 

Sedició i rebelió

 

La Vanguardia

 

El ejército franquista ocupa Barcelona

 

Bombardeigs de Barcelona-1938

 

Sedició i rebelió

 

Barcelofília – blogger

 

<<Els franquistes encapçalats pel general Juan Yagüe arriben a la Plaça Catalunya per objectivar l’ocupació de Barcelona. A la façana de l’Hotel Colon encara …>>

Pinterest

 

Guerra civil española. Foto de Gerda Taro.

 

19

Una tarde de mercado, la pequeña ciudad de Guernica fue bombardeada durante más de tres horas por la aviación alemana. Más de 1.600 víctimas perecieron en el bombardeo. Hitler, aliado del general Franco en la guerra civil de España, quería aterrorizar a la población civil y hacer más sencilla la rendición del pueblo vasco y facilitar la toma del país vasco.

Publicado en abril 26, 2015 por el comunista en EL COMUNISTAHISTORIA

 

———————————————————————-

 

 

Amnistia Internacional reclama l’alliberament “immediat” de Sànchez i Cuixart

 

 

L’ONG assegura que els càrrecs de sedició són “excessius” i considera “desproporcionat” l’empresonament

 

Ara.cat

 

CCMA

Amnistia Internacional demana que Sànchez i Cuixart surtin de la presó

 

 

Concentracions de protesta arreu de Catalunya per l’empresonament de Sànchez i Cuixart

 

Nació Digital

 

Eurodiputats reclamen debatre sobre l’empresonament de Sànchez i Cuixart al Parlament Europeu

 

El Punt Avui

 

Guardiola dedica la victòria del City a Sànchez i Cuixart (Foto: Arxiu.)

 

Nació Digital

 

Diari Més

Els diputats de Podem, ERC i PDeCAT mostrant cartells de suport a Cuixart i Sànchez

 

 

Nació Digital

 

Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart

 

Amb l’empresonament incondicional i sense fiança dels ciutadans de Catalunya, Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional de Catalunya i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, sembla que hi ha hagut un error i caldria revisar la situació de manera urgent. Ja fa vint dies que estan empresonats a Soto del Real (Madrid). Hem vist durant molts anys la seva col.laboració, treball i esforç en fer possible i efectiva la Constitució espanyola, pel que fa a la llibertat d’expressió. I això dignifica el valor d’aquesta Constitució. Quan se la fa servir per expressar grans ideals que dignifiquen la llibertat i dignitat de la persona humana, podem sentir-nos emparats.

Els senyors Sánchez i Cuixart, han fet possible la llibertat d’expressió que empara la Constitució espanyola i la Declaració Universals dels Drets Humans, quan, des de fa molts anys, col.laboren en l’organització dels actes de la Diada Nacional de Catalunya -immemorial nació catalana- i en la manifestació massiva de milions de persones que participen en aquestes manifestacions, tot expressant les seves aspiracions amb relació a la grandesa i prosperitat d’una Catalunya forta, que es pugui governar mitjançant el principi d’una veritable autonomia: la facultat de governar-se per les pròpies lleis.

En aquestes manifestacions i altres que s’han portat a terme, amb la participació de milions de persones, mai hi ha hagut cap incident. S’han realitzat amb pau, democràcia i sense menysprear a ningú. S’han realitzat de manera exemplar, dignificant la llibertat d’expressió i sense anar mai contra ningú. Hem vist imatges dels ciutadans Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, demanant sempre a tothom i expressant sempre a tothom calma i serenor. Manifestacions amb la participació de milions de persones i sense cap altercat públic, demanant diàleg, diàleg i més diáleg.

Per tot això ens sembla que ells que sempre han demanat diàleg, pau, democràcia i llibertat, se’ls privi d’aquesta llibertat que sempre han demanat i volgut per a tothom. De vegades, a la vida, et pots veure involucrat en situacions que un mateix no ha escollit, desitjat ni provocat i, no per això, deixes de ser com sempre has estat. En l’empresonament dels ciutadans catalans Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, pacífics servidors de la llibertat d’expressió, sembla que hi ha hagut confusió i, possiblement, equivocació. Ells que sempre s’han manifestat a favor de la pau coincideixen en allò que la justícia aporta en una societat: igualtat, més sentiment de comunitat, més convivència i potència les relacions socials pacífiques. Permetin que tornin a casa amb les seves famílies.

———————————————————————-

La frase

Ayn Rand

 

The New York Times

 

“Ningún ser humano tiene el derecho de iniciar el uso de la fuerza contra otro.”

 

 

“Cap ésser humà té el dret d’iniciar l’ús de la força contra un altre”

 

Frase de Ayn Rand

 

———————————————————————–

 

El Deure i la Glòria

 

 

Discurs que el president John F.Kennedy anava a pronunciar davant l’Ajuntament, Cos Legislatiu i Centre d’Investigació Graduada de Dallas (Texas), el 22 de Novembre de 1963

 

 

Speech that President John F.Kennedy was to deliver to the City Council, Legislative Branch and Graduate Research Center of Dallas, Texas, on November 22, 1963

 

 

<<…Aquesta força mai es farà servir  en perseguir ambicions de caràcter agressiu; sempre es farà servir en benefici de la pau. Mai es farà servir per portar a terme provocacions; serà sempre emprada en promoure un pacífic arrenjament de totes les disputes…>>

Traveler

 

Estatua de JFK en el Hilton Forth Wort

 

<<Vull parlar avui amb vostès sobre les condicions de la nostra força i seguretat, perquè aquesta qüestió clarament necessita de les més responsables qualitats de prefectura i del més refinat producte del saber. Doncs la força i seguretat d’aquesta nació no són coses que s’obtinguin fàcilment o a baix preu…, ni tampoc són coses que es puguin explicar senzilla i ràpidament. La tremenda força nuclear no pot detenir la guerra de guerrilles. Els greus pactes d’aliança no poden impedir la subversió interna. El desplegament de la riquesa material no pot suprimir la desil.lusió d’aquells diplomàtics sotmesos a la discriminació.>> (President John F. Kennedy).

 

gettyimages.com

 

President John F. Kennedy and Air Force Union of Staff General Curtis Lemay point at a fireworks display staged for the president.

 

 Sputnik Mundo

 

Detonación en el Atolón Bikini, Islas Marshall, Pacífico, 1946

 

wholedude.com

 

WASHINGTON D. C. US PRESIDENT JOHN F KENNEDY SIGNS THE LIMITED OR PARTIAL NUCLEAR TEST BAN TREATY IN OCTOBER , 1963 AFTER THE US SENATE RATIFIED THE TREAT BEGINNING A NEW ERA IN NUCLEAR DISARMAMENT IN WHICH RED CHINA REFUSES TO PARTICIPATE .

 

CNN.com

 

President John F. Kennedy greets supporters during his visit to Fort Worth, Texas, on Friday, November 22, 1963

 

<<Sobretot, només les paraules tampoc són cosa suficient. Els Estats Units constitueixen una nació pacífica. I on sigui que la nostra força i determinació són clares, les nostres paraules necessiten simplement injectar convicció i no bel.ligerància. Si nosaltres som forts, la nostra força parlarà per si sola. Si som febles, les paraules no ens ajudaran en res.>> (President John F.Kennedy).

 wdl.org

 

President John F. Kennedy Greets Peace Corps Volunteers, White House, South Lawn

This photograph shows President John F. Kennedy greeting Peace Corps volunteers on the South Lawn of the White House on August 9, 1962. Kennedy first proposed what became the Peace Corps in a speech at the University of Michigan on October 14, 1960, in which he challenged students to give two years of their lives to helping people in countries of the developing world. At the time, Kennedy was a member of the U.S. Senate campaigning for the presidency. Following his election, he signed an executive order establishing the Peace Corps. This photograph is by Abbie Rowe (1905-67), a photographer for the National Park Service who became an official White House photographer in the Kennedy administration and produced many of the best known pictures of the president and his family.

———————————————————————-

La cançó

———————————————————————–