El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

EL DEURE I LA GLÒRIA Els grangers i la vida a les granges. The farmers and the life in the farms

<< Durant l’any fiscal de 1962 l’exportació de productes agrícoles va assolir la xifra de cinc mil milions i pics de dòlars. Els mercats estrangers del dòlar per als productes de les nostres explotacions han augmentat fins a un total de tres mil milions cinc-cents mil dòlars, constituint així un factor significatiu en la nostra balança de pagaments >>. (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, DC, 31 de gener de 1963).

<< During the fiscal year of 1962 the export of agricultural products reached the record of five billion and a penny of dollars. The foreign markets of the dollar for the products of our farms have increased to a total of three billion five hundred thousand dollars, thus constituting a significant factor in our balance of payments >>. (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, DC, January 31, 1963).

www.forocoches.com

<< Els ingressos agrícoles a la fi de 1962 van excedir en mil milions vuit-cents mil dòlars als de l’any mil nou cents seixanta. Els ingressos agrícoles totals són tres mil milions cinc-cents mil dòlars més alts. La mitjana d’ingressos per granja s’ha elevat de tres mil quaranta-quatre dòlars a 3.690 dòlars, el més alt nivell de tota la nostra història. L’increment en els ingressos agrícoles ha generat un abundant comerç per a les indústries i per a les comunitats grangeres, alhora que van proporcionar almenys dos-cents mil llocs de treball en l’economia nacional. Al mateix temps els emmagatzematges governamentals d’excedents de gra s’han reduït en nou-cents vint-i-milions d’bushels de la seva existència corresponent a l’any 1961. I, finalment, durant aquest mateix període de dos anys, la proporció dels ingressos del consumidor necessaris per adquirir aliments ha declinat fins arribar a l’índex més baix de la història: el dinou per cent dels sous i salaris que s’ingressen a casa >>. (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, D.C., 31 de gener de 1963).

footage.framepool.com

<< The agricultural income at the end of 1962 exceeded one billion eight hundred thousand dollars in the year nineteen hundred and sixty. Total agricultural income is three billion five hundred thousand dollars higher. The average income per farm has risen from three thousand forty-four dollars to three thousand six hundred and ninety dollars, the highest level in our history. The increase in agricultural income has generated abundant trade for industries and for farming communities, while providing at least two hundred thousand jobs in the national economy. At the same time the government stores of grain surpluses have been reduced by nine hundred and twenty nine million bushels of their existence corresponding to the year 1961. And, finally, during this same period of two years, the proportion of the consumer’s income necessary to acquire food It has declined to reach the lowest rate in history: nineteen percent of wages and salaries that are entered at home >>. (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, D.C., January 31, 1963).

guias-viajar.com

<< Aquests èxits s’han aconseguit mitjançant una sèrie d’accions adoptades pel Congrés i el Poder Executiu durant aquests dos últims anys. Els principis que van subratllar aquestes mesures estan continguts en les recomanacions d’aquest missatge >>. (President John F. Kennedy, Missatge especial al Congrés, Washington, DC, 31 de gener de 1963).

www.ronaldoleitenews.com.br

<< These successes have been achieved through a series of measures taken by Congress and the Executive Power during these last two years. The principles that underlined these measures are contained in the recommendations of this message >>. (President John F. Kennedy, Special Message to Congress, Washington, DC, January 31, 1963).

—————————————————

LA FRASE

“Se’ls acusa de rebel.lió en base a una violència que no ha existit i de malversació sense que hi hagi hagut despesa”. “Forçar el dret així no és justícia”. “Convocar un referèndum no és cap delicte. I no ho diem per defensar-nos: ho diu la llei”.

www.abc.es

L’exconseller de Justícia, Carles Mundó, destituït pel 155

————————————–EL JUDICI SENSE FINAL

FALSOS CULPABLES

Què han fet? A qui han assassinat? A qui han empès? A qui han colpejat? A qui han cridat? A qui han amenaçat?

www.forocoches.com

Rebel·lió, revolta, sedició, cop d’estat, conspiració per la rebel·lió, dictadura …

www.ecorepublicano.es

Rebe.lió, sublevació, sedició, cop d’estat, conspiració per la rebel.lió, revolta, dictadura…

A qui han disparat? A qui han maltractat? A qui han negat la llibertat d’expressió? A qui han dit que no volien parlar?A qui han dit que no volien dialogar?A qui han dit que no volien treballar per l’enteniment?A qui han impedit parlar?

laverdadofende.blog

Rebel.lió, sedició, sublevació, cop d’estat, conspiració per la rebel.lió, revolta, dictadura…

visionesdelacrueldad.blogspot.com

www.taringa.net

Rebel.lió, sedició, sublevació, cop d’estat, conspiració per la rebel.lió, revolta, dictadura…

www.taringa.net

factoriahistorica.wordpress.com

www.nocreasnada.comLa

La violència contra el pensament i les lletres: Federico García Lorca

Rebel.lió, sedició, sublevació, cop d’estat, conspiració per la rebel.lió, revolta, dictadura…

Quan van anar a Madrid, per qué no van ser escoltats? Gairebé ni local van aconseguir per poder manifestar-se en llibertat d’expressió i Pau. No volen ni sentir parlar de l’espoli fiscal que pateix Catalunya. Això és democràcia i llibertat d’expressió? Quina violència han fet servir?

www.youtube.com

www.muyhistoria.es

www.elperiodico.com

Rebel.lió, sedició, sublevació, cop d’estat, conspiració per la rebel.lió,dictadura…

Quina injustícia han comès? Quinas armes han fet servir? Són catalans! És la gran diferència entre la denominació Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades i Catalunya. Encara empresonats els presos polítics catalans en presó provisional desde fa més d’un any. Què han fet? Es pregunta Europa i el món lliure. Tota la Justícia de les democràcies europees està equivocada?

Treballadors polítics catalans, empresonats, que treballaven per solucionar el conflicte i problema espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana: A judici!

www.justicia.com.es

Oriol Junqueras, elegit i representant català, Europa

www.lasexta.com

Jordi Turull, elegit i representant català, Europa

www.eixdiari.cat

Raül Romeva, elegit i representant català, Europa

monempresarial.com

Josep Rull, elegit, representant català, Europa

cronicaglobal.elespanol.com

Quim Forn, elegit i representant català, Europa

www.naciodigital.cat

Dolors Bassa, elegida i representant català, Europa

www.lavanguardia.com

Meritxell Borràs, elegida i representant catalana, Europa

www.20minutos.es

Carles Mundó, elegit i representant català, Europa

www.lavanguardia.com

Santi Vila, elegit i representant català, Europa

elmon.cat

Jordi Sánchez, líder de l’entitat civil Assemblea Nacional Catalana, Europa

www.diarimes.com

Jordi Cuixart, líder de l’entitat civil Òmnium Cultural, Europa

www.youtube.com

Carme Forcadell, l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Europa

Carles Puigdemont, Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, exiliat a Europa

www.catalunyalliure.cat

I un president, quatre consellers del govern i dues líders polítiques a l’exili, tots a disposició de tribunals europeus, alguns dels quals ja han qüestionat, o s’han pronunciat de manera contundent, com el tribunal alemany Schleswig-Holstein, que el que es vol jutjar a l’Estat espanyol no es correspon amb les greus acusacions de rebel.lió i sedició que pesen sobre bona part dels processats.

Clara Ponsatí, exiliada, consellera, Catalunya, Europa

www.vozpopuli.com

<<l’anomenat judici del procés, un judici a la voluntat popular que ha volgut qüestionar el règim del 78. Una causa política: del “posi les urnes, president!”que sintetitza en una frase -pronunciada per l’aleshores presidenta de l’ANC, Carme Forcadell -la voluntat de la ciutadania -demoscòpicament calculada en el 80% del país- a la causa especial 3/20907/2017 de la sala segona del Tribunal Suprem>>. (Susanna Oliveira-‘La República’).

Meritxell Serret, exiliada, Consellera, Catalunya, Europa

www.larepublica.cat

No hi ha doble instància

El fet que el judici es celebri al Tribunal Suprem, competència ja qüestionada per les defenses, que entenen que s’ha vulnerat el dret al jutge predeterminat per la llei i que el judici s’hauria d’haver fet al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, comporta un altre efecte i una altra vulneració en els drets dels acusats. El de la doble instància. I és que la sentència no podrà ser recorreguda perque sigui revisada per un altre tribunal. El Pacte Internacional de Dret Civil i Polítics estableix en el seu article 14.5 que “QUALSEVOL persona declarada culpable d’una infracció té el dret de fer examinar per una JURISDICCIÓ superior la declaració de culpabilitat i la condemna d’acord amb la Llei”. El Tribunal Suprem és una instància única i la seva decisió no podrà ser recorreguda. És podrà presentar recurs al Tribunal Constitucional, però només per allò que faci referència a la vulneració de drets fonamentals. (Dossier Judici a un País, Setmanari LA REPÚBLICA).

Toni Comín, exiliat, conseller, Catalunya, Europa

okdiario.com

NO DOUBLE INSTANCE

The fact that the trial is held in the Supreme Court, competition already challenged by the defenses, that they understand that the law has been violated by the judge predetermined by the law and that the trial should have been made to the High Court of Justice of Catalonia has another effect and another violation of the rights of the accused. The double instance. And it is that the sentence can not be appealed for it to be reviewed by another court. The International Covenant on Civil and Political Rights establishes in article 14.5 that “any person convicted of an offense has the right to make a declaration of guilty and conviction under the law”. The Supreme Court is a unique instance and your decision can not be appealed. An appeal may be made to the Constitutional Court, but only for what refers to the violation of fundamental rights. ( Dossier Judgment to a Country, THE REPUBLIC)

LLuís Puig, exiliat, conseller, Catalunya, Europa

politica.e-noticies.es

Marta Rovira, líder política, exiliada, Catalunya, Europa

www.periodistadigital.com

El cas, adverteixen les defenses, s’acabarà dirimint al Tribunal de Drets Humans europeu per la llarga llista d’irregularitats processals i la vulneració de drets humans. Tanmateix, el judici al Tribunal Suprem, que començarà pèls volts del 12 de febrer, no serà un tràmit tot esperant la justícia europea. El judici serà per als presos l’OPORTUNITAT de fer sentir la seva veu i la seva denúncia contra l’Estat. (Dossier JUDICI A UN PAÍS. Setmanari LA REPÚBLICA).

Anna Gabriel, líder política, exiliada, Catalunya, Europa

www.aargauerzeitung.ch

es.slideshare.net

ca.wikipedia.org

los9artes.blogspot.com

www.abc.es

Rebel.lió, sublevació, sedició, cop d’estat, conspiració per la rebel.lió, dictadura…

www.flickr.com


Judicis, falsos culpables

—————————————————

La cançó, per la LLIBERTAT

————————————–