El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Preferiria anar a la vela o amb diligència, abans de viatjar amb avió -el més horrible contaminador de l’atmosfera- i, si fos per mi, els controladors aeris podrien fer moltes menys hores. Seria una bona senyal de que, per un costat es comença a salvar la Terra d’una destrucció immiment -milions d’éssers humans ja ho estan patint considerablement-; l’altre, que els controladors aeris podrien gaudir d’una millor conciliació laboral i familiar, anhel gairebé prohibit per a moltíssims treballadors catalans i espanyols i, l’altre, la disminució de les nombroses baixes per malaltia. La salut és el més important del món.————————————————————-De fet, més que dels controladors aeris voldria fer esment d’aquells descontroladors polítics que deixen l’avió o el vaixell a la seva sort. I tant s’els en fot del que pugui passar. Mireu si el Govern espanyol -correu que toquen a foc!- s’ha donat pressa en apaivagar la tempestat provinent de l’anunciada vaga dels controladors aeris. Ja ho crec que, des del Ministeri, s’han mogut amb rabiosa celeritat. Per damunt de tot que la indústria del turisme no passi cap penalitat. No per això ens mourem ni un pam dels darrers llocs del progrés econòmic i social europeus. Som la platja i discoteca d’Europa.————————Això sí, pel que fa a l’Estatut referendat per el poble català i tornada a defensar la seva integritat en la grandiosa manifestació del 10-J, tot va a via lenta o morta. Tant per part del Govern espanyol com pel de la Generalitat. Per què preocupar-se per una Catalunya que tot el que fa és sortir a cridar al carrer? Per què preocupar-se per els esclaus de la perifèria que es vàren creure la gran bufonada de l’autonomia? Per això mateix el “Partido Popular” ens va llençar l’Estatut a un TC caducat i nacionalista espanyol, que tenia que ser recusat per la Generalitat de Catalunya. Per odi, venjança, mediocritat perquè a la nació catalana no compten per a res. I així serà fins que l’infern es congeli. Pel que fa als representants del poble català en el Parlament i al Congrés, que esperen per impulsar un full de ruta, amb lleis i decrets estatals que “restitueixin” l’Estatut en bloc? D’un sol cop. Ja ni ha prou de perdre el temps! Abans que les eleccions que, per cert, haurien de tenir lloc sempre en una mateixa data fixe, no com ara que és una comèdia, volem l’integritat del nostre Estatut. Perquè creiem en la dignitat del poble català i de la nostra autonomia.———————————–Si tenen a bé poden puntejar les adreçes dels vídeos següents:———watch?v=AxWzMOGgdnc

watch?v=38FcnytTMCI 

 ————————————El president John F. Kennedy i la seva esposa van obrir les portes de la Casa Blanca al mestre Pau Casals, on hi va oferir un brillant concert. L’acte va trascendir a tot el món. L’any 1963 el president Kennedy va atorgar a Pau Casals la Medalla de la Llibertat. JFK no li va poder entregar personalment ja que el 22 de novembre d’aquell mateix any va ser assassinat a Dallas (Texas).

—————————————————————————-

   LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.-Un aspecte especialment brusc i significatiu de la Primera Dictadura espanyola fou la repressió contra el catalanisme polític i cultural. La seva política anticatalana restà ben definida en la nota feta pública per Emilio Barrera, el 1924, en ésser nomenat capità general interí del Principat de Catalunya: <<es perseguirà i castigarà d’una manera rígida i sense contemplacions todas las manifestaciones más o menos disimuladas de antiespañolismo, dissolent i condemnant fulminantment tota persona o entitat que atempti contra la unitat de la pàtria>>. Si les destitucions, empresonaments o deportacions de personalitats catalanes foren notòries, probablement encara es veurien superades per la clausura de les més importants institucions representatives del país. Fer una llista exhaustiva d’aquests fets seria inacabable.

   LA PREGUNTA de la setmana.- Quin any va ser constituït el Banc de Catalunya i quines persones vàren ser els seus promotors?

   EL LEMA de la setmana.-“De vegades em pregunto què seria millor, si una òpera sense intermedis o un intermedi sense òpera“. Ernest Newman.

—————————————————————————-