El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

FragaFranco

Poder absolut. Retorn al passat. Tot al revés de l’Europa democràtica i progressista.

(Imatge: forum.rojadirecta.es)

La negativa per part dels representants del poble en el Congrés i el Senat, de no voler establir un Comitè especial -elegit- per tal d’investigar, citar i emplaçar a totes aquelles persones presumptivament implicades en l’anomenat cas Bárcenas -presumpte finançament irregular del ‘Partido Popular’ i entrega de sobres amb diners a dirigents d’aquest partit per part d’empreses- posa en evidència davant el poble de les nacions d’Espanya, que es vol llançar terra sobre l’assumpte, fer creure que aquí no ha passat res, i tractar de conservar allò que queda de confiança en el sistema. Els ciutadans d’aquest país -els quals hauran d’anar a votar a les properes eleccions generals i els seus vots els hi seran demanats pels dirigents del ‘Partido Popular’-, no haurien de tolerar que no s’els digui la veritat perquè l’escepticisme sobre les institucions és molt profund.

Aquest Comitè especial hauria de rebre del Congrés i del Senat poders per citar i emplaçar. Els testimonis davant d’ell haurien d’ésser sota jurament, de manera que qui menteixi es veurà subjecte a una acusació de perjuri, si es comprova la seva mentida. A qui fa tanta por l’actuació democràtica i transparent del Congrés i del Senat que és la que demanen, esperen i desitjen els seus representants? Si els polítics i el Congrés no reflexen la realitat del carrer, aleshores l’escepticisme públic es convertirà en cinisme i els polítics no tindran res a fer, no gaudiran de cap prestigi, ningú s’els prendrà de debó.

Cal reaccionar. Els partits de l’oposició, amb el PSOE al davant, ja van demanar l’establiment d’un Comitè especial per a l’investigació, fins al final, del cas Bárcenas. Els dirigents del ‘Partido Popular’ amb majoria i poder absoluts, s’hi van negar. Per què? En lloc de posar-se d’acord amb l’oposició i tirar cap a endavant el Comitè, s’hi van oposar, per què? Tanta por tenen a la transparència i a la democràcia? El poble vol saber que ha passat. És el seu dret. I arriba un moment en el que es cansa de tantes mentides i manipulació.

326_5_Enciclopedia_Alvarez_1956

 

Els ciutadans d’Espanya, nació de nacions, ja han passat de l’enciclopèdia del tercer grau. El poble vol saber que ha passat. És el seu dret. I arriba un moment en el que es cansa de tantes mentides i manipulació. (Imatge: pepeolivercabrera.blogspot.com).

Una lliçó que a Espanya -nació de nacions- haurien d’aprendre els polítics, però que deurien aprendre també els qui parlen amb menyspreu de llibertats i de democràcia formals -com si això fos poc-, és la del enorme poder del dret a acomiadar als governants que té el poble. En les properes eleccions legislatives cal que els ciutadans ho tinguin ben present. Per altra banda, els partits de l’oposició haurien d’informar i pressionar als votants del ‘Partido Popular’, mitjançant intervencions públiques, perquè demanin als dirigents del seu partit que no s’hi oposin i col.laborin a l’establiment d’un Comitè especial en el Congrés, per investigar, citar i emplaçar a testimonis sota jurament implicats en el gravíssim cas Bárcenas. Descabdellar el cabdell fins al final.

O, no és voler anar contra la corrupció que roman escrit en el programa electoral del ‘Partido Popular’? Doncs ara és el moment de desenvolupar aquesta pràctica que, en tota veritable i respectada democràcia, el poble exigeix.

El vídeo

Si tenen a bé, poden puntejar les adreces de vídeo següents: http://youtu.be/VfXF3wtK3qshttp://youtu.be/SicFn8rqPPE 

***********************************************************************************************

El Deure i la Glòria

<<La primera pregunta i la més important és: ¿Tenen tots els nois i noies nord-americans oportunitat per desenvolupar els seus talents? Tots no tenim igual talent, però tots nosaltres devem disposar de la mateixa oportunitat per desenvolupar-lo en major o menor grau. Permeteu-me que faci referència a uns fets concrets per demostrar-vos que no, que no existeixen tals oportunitats>>. (President John F. Kennedy, Universitat estatal de San Diego, San Diego (Califòrnia), 6 juny 1963).

1963-President-JOHN-F-KENNEDY-JFK-Vintage-8x10

 

 (Imatge: picclick.com)

 

<<En aquest afortunat Estat de Califòrnia, el terme mig de despeses corrents per un noi o una noia en les escoles públiques és d’uns cinc-cents quinze dòlars, però a l’Estat de Mississipí és de dos-cents trenta dòlars. La mitjana de sous per els professors de Califòrnia és d’uns set mil dòlars, mentre que a Mississipí és de tres mil sis-cents dòlars>>.

<<Quasi les tres quartes parts de la població jove i blanca dels Estats Units s’han graduat en la segona ensenyança, però només unes dos cinquenes parts de la nostra població no blanca ha pogut fer el mateix. En alguns Estats gairebé el quaranta per cent de la població de color ha finalitzat els seus quatre o cinc anys de col.legi. En un Estat nord-americà més del trenta per cent dels edificis de les escoles públiques tenen més de quaranta anys d’antiguitat. En un altre només un quatre per cent d’aquest temps>>. (President John F. Kennedy, Universitat estatal de San Diego, San Diego (Califòrnia), 6 juny 1963).

El vídeo

Si tenen a bé, poden veure el vídeo següent: http://youtu.be/UvVHn7Mphv4

***********************************************************************************************

El naixement d’una nació. Què és Catalunya

* LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- Els catalans no acceptaran mai, en tot el decurs dels segles XVI, XVII, XVIII, la inquisició. No se celebraren unes soles corts que no en denunciessin greuges seriosos. Per llur part, en qualsevulla vicissitud revolucionària, els inquisidors sempre formaren a favor del poder establert: prengueren partit contra els agermanats del 1520, contra els revolucionaris del 1640 -la inquisició fou treta de Barcelona entre 1640 i 1652-, contra la resistència catalana de la Guerra de Successió. (Ulisses 11).

* LA PREGUNTA de la setmana.- Els processos inquisitorials a qui afectaren principalment?

* LA CITACIÓ de la setmana.- “Interpretar no és crear, és comunicar”. Zubin Mehta. Zubin Mehta-2  (Imatge: www.firenzetoday.it)

***********************************************************************************************

 Els colors del món

blogger-image--1493965187

 

Oh que perro!

A Espanya, nació de nacions, hi ha el ‘Valley of the Officials’, per aquest motiu de les 17 Comunitats Autònomes i ‘regiones’, 12 reben més del que aporten -vergonya, senyors, vergonya!!!- i 5, aporten més del que reben, entre elles Catalunya que pateix un espoli fiscal de 18.000 milions d’euros que, cada any, surten dels imposts dels ciutadans de la nació catalana i no tenen retorn per part del govern central, centralista i nacionalista espanyol del ‘Partido Popular’, amb poder absolut. A més, Catalunya, com a conseqüència d’aquest ofec no pot desenvolupar el seu creixement econòmic i social i el poble català és víctima d’unes retallades roïnes en sanitat, educació, serveis socials, cultura…

Als Estats Units d’Amèrica no existeix el ‘Valley of the Officials’, però, hi ha el ‘Silicon Valley’. Per aquest motiu és la nació de nacions -Estats federals- capdavantera del món, en democràcia, llibertat, economia, recerca, investigació… El Govern federal està per ajudar, no per ofegar. Aquest mes d’agost es llança per tot el territori dels Estats Units el primer canal dedicat en exclusiva als gossos, ‘DogTv’, que funcionarà les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, amb una programació només per a ells. Ja s’havia provat a San Diego (Califòrnia) i va ser un gran éxit. La Companyia que ha tingut aquesta peculiar idea és ‘DirectTv’ i el seu cost serà de 4,99 dòlars als mes. És una qüestió d’emprenedors i de suport de les grans empreses a oferir suport econòmic a aquests emprenedors i emprenedores i crear llocs de treball; treure persones de l’atur. No més diners pels polítics i l’estament funcionarial governamental, sinó per crear més llocs de treball. No ho veuen això, home! (Imatge: ohqueperro.blog…).

***********************************************************************************************