El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

El Tribunal Constitucional -sempre contra Catalunya?-, suspèn la llei catalana que prohibia tallar la llum i el gas als pobres

 

 

triptic_pobresaenergetica_2

  (Imatge: plaenergiaparticipatiu.cat)

 

Mentre cada any, surten 16.000 milions d’euros -un 8% del PIB català- dels imposts dels ciutadans de la nació catalana i no tenen retorn per part del govern central del ‘Partido Popular’; mentre Catalunya aporta un 20% al PIB espanyol; mentre els 3 espanyols més rics tenen el mateix que els 9 milions d’espanyols més pobres; mentre les vint persones més riques a Espanya posseeixen una fortuna similar als ingressos del 30 per cent més pobre de la població (gairebé 14 milions de persones); mentre en l’últim any, les vint majors fortunes espanyoles van augmentar la seva riquesa en 15.450 milions de dòlars; mentre, en el seu conjunt, les vint persones més riques a Espanya van arribar el març d’aquest any a una riquesa de 115.400 milions de dòlars; mentre la reforma fiscal espanyola perpetua un sistema fiscal injust en el qual les grans empreses paguen cada vegada menys, les PIMES paguen molt i les famílies són les que més paguen; mentre la miserable corrupció ho assola tot, mentre les companyies elèctriques obtenen majors beneficis, a Catalunya, segons l’Institut d’Estadística, un 11% de les llars catalanes, és a dir, 300.000 famílies, tindran problemes aquest hivern per mantenir casa seva a una temperatura adequada i el 60% de les llars passen dificultats per arribar a final de mes. La tasca de risc de pobresa creix (23%) sobretor entre els menors de 16 anys (25%). Un 14% dels catalans són pobres, malgrat tenir una feina. Es paguen sous miserables.

Baixada-Girona-Marato-pobresa-ACN_ARAIMA20120527_0103_20

Baixada de torxes a Girona a favor de la Marató per la pobresa

(Imatge: www.ara.cat /ACN)

No només es tracta d’aquesta situació de patiment, sinó que va acompanyada d’una immensa amargura per la pèrdua dels llocs de treball del pare i la mare i de no trobar feina. Dos, tres o més fills al seu càrrec, alguns malalts o també els seus pares i que han d’atendre despeses per a la subsistència de la família. No és només l’angoixa de no poder pagar els rebuts d’aigua, llum, gas, sinó també pagar el rebut per poder viure sota un sostre amb els fills; un sostre per la dignitat de la persona humana en un país que sempre s’ha proclamat cristià i catòlic. I no parlem només de caritat -benvinguda sigui!-, parlem de justícia social en un país que l’any 2012 es va situar entre els cinc més grans del món en consum de cigarretes per habitant.

Així, atenent a les demandes d’institucions, sectors socials i milers de ciutadans de Catalunya, el govern de la Generalitat hi va donar suport mitjançant el decret llei que prohibeix tallar el subministrament de llum i gas entre els mesos de novembre i març a les persones mancades de recursos econòmics. Doncs mirin per on i així van les coses a Espanya, nació de nacions constretes i amargades, els més vulnerables no podran tenir els beneficis que preveia el decret de la pobresa energètica que va aprovar l’any passat la Generalitat. El Tribunal Constitucional espanyol -sempre, sempre, sempre contra Catalunya?- ha suspès la reforma de la llei del Codi de Consum de Catalunya, ja que ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol -sempre, sempre, sempre, contra Catalunya?que argumenta que envaeix competències estatals en matèria de regulació energètica.

ARA14122012

La pobresa s’enquista

(Imatge: retalls.seminaritaifa.org)

   Escoltin!, és el govern central, dreta radical, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut, qui envaeix competències autonòmiques d’una autonomia constitucional que, al menys en el cas de la nació catalana, no vol ser una autonomia de pantomima. I molt més quan aquesta competència de Catalunya és per donar suport, ajudar i respectar la dignitat humana a les persones consumidores amb una mancança de recursos econòmics, als més pobres. A tots aquells ciutadans que necessiten ajuda del govern i de la societat.

  <<Totes les nostres riqueses materials ens serviran de molt poc si no les utilitzem per acréixer les oportunitats del nostre poble.” (JFK)

pobresa-augmenta-Barcelona-PERE-TORDERA_ARAIMA20110802_0105_20

 La pobresa augmenta a Barcelona

(Imatge: www.ara.cat)

El Tribunal Constitucional espanyol suspèn la llei catalana que prohibia tallar la llum i els gas als pobres. Com en el cas de la consulta del 9-N, ara s’obre un període de quinze dies perquè el Parlament de Catalunya i el Govern puguin presentar les seves al-legacions; i en un termini de cinc mesos -ja estaran congelats- el Constitucional haurà de ratificar o aixecar la suspensió que té efectes des del 24 de setembre de 2014, que és el dia que el govern espanyol va presentar el recurs.

El decret llei del Govern 6/2013 de 23 de desembre modifica la llei 22/2010 de 20 de juliol del Codi de Consum de Catalunya. Aquest decret llei introduïa una modificació a l’article 11 en el qual es defineix que són les persones consumidores amb una mancança de recursos econòmics.

També modifica l’article 252 del Codi de Consum que regula els talls de subministrament de llum i gas a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i es regula les condicions que s’han de complir per tenir aquesta qualificació i expressament es diu que que les famílies en situació de vulnerabilitat “restaran protegides de tall de subministrament entre els mesos de novembre i març, ambdós inclossos”.

També s’estableix com s’ha d’ajornar el deute que les famílies tenen amb les empreses i la possibilitat de satisfer el deute pendent de manera íntegra o fraccionada entre l’abril i l’octubre següents.

 

895 famílies

 

En definitiva, i, un cop més per desgràcia, el Tribunal Constitucional suspèn el decret de pobresa energètica català. Ara, les 895 famílies que s’havien acollit a les garanties ofertes pel decret, s’exposen que els tallin la llum o el gas a l’hivern en cas d’impagament.

pobresa-energètica-860x450_c

El Tribunal Constitucional suspèn també el decret de pobresa energètica a Catalunya. (Imatge: laccent.cat)

El president Rajoy en les seves prèdiques apocalíptiques en contra del sagrat i democràtic dret a decidir dels ciutadans de la nació catalana -9-N-, diu que el que ha de fer el president Mas és legislar. Però que diu ara home! No veu que totes les lleis que emanen del Parlament de Catalunya, el ‘Partido Popular’ les porta al Tribunal Constitucional. Això és democràcia? Això és una veritable autonomia?

Vaja, mira que bé! la senyora María Dolores de Cospedal, secretària general del ‘Partido Popular’, va dir recentment en el Fórum Europa que “la democràcia és el sistema en virtut del qual tots els ciutadans fem les lleis i les fem per complir-les tots”. Ja ho veuen el que passa amb les lleis que emanen del Parlament de Catalunya, acollint les aspiracions dels ciutadans de la nació catalana: el ‘Partido Popular’ les porta al Tribunal Constitucional espanyol.

Mai per mai podrem oblidar la Llei Orgànica -d’obligat compliment- de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, any 2006, projecte revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats i el Senat, ratificat pel rei i ‘referendada’ pels ciutadans de Catalunya. Va ser aquesta Llei Orgànica complerta pel ‘Partido Popular’? No diu la senyora Cospedal que les lleis s’han de complir? Quines lleis, només les que dicta el ‘Partido Popular’ mitjançant cascades de decrets llei?

Només un prec al Tribunal Constitucional espanyol -divisió de poders-, no suspenguin la llei catalana que prohibia tallar la llum i el gas als pobres.

Només un prec a les nacions d’Espanya, facin mitjançant els seus Parlaments autonòmics, una Llei sobre Pobresa Energètica com la redactada i aprovada a Catalunya. I si la volen fer millor, tant de millor! en nom de la justícia social.

 

El vídeo

 

Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent:

 

WXUUB7xQa5E

———————————————————-

El Deure i la Glòria

 

<<…govern, del poble, pel poble, i per al poble…>>

Abraham Lincoln

(Gettysburg, 1863)

 

<<…doncs podem buscar un relaxament en les tensions sense que per això tinguem que abandonar la nostra guàrdia. I, per la nostra part, no tenim la més mínima necessitat de fer servir les amenaces per demostrar la nostra decisió. No necessitem recórrer a emissions de ràdio en llengua estrangera per demostrar temença de que la nostra fe pot debilitar-se. No volem imposar el nostre sistema als pobles que no ho desitjen, però si desitjem i som capaços de competir pacíficament amb qualsevol nació d’aquest planeta…>>. (President John F. Kennedy, Universitat Americana, Washington, D.C., 10 juny 1963).

 

189364-jfkennedy

 El president Kennedy amb el secretari general de l’ONU, U Thant, el dia del seu parlament per la pau en el món. (Imatge: www.un.org).

 

<<No volem imposar el nostre sistema als pobles que no ho desitjen, però si desitjem i som capaços de competir pacíficament amb qualsevol nació d’aquest planeta>>.(JFK).

 

 

<<…Mentrestant, busquem reforçar les Nacions Unides, ajudar a resoldre els seus problemes financers, a fer que siguin un instrument eficaç per assolir la pau, i perquè siguin un veritable sistema de seguretat per la pau mundial…, un sistema capaç de resoldre les disputes sobre la base de la llei, un instrument que pugui garantitzar la seguretat dels grans i dels petits, i de crear condicions sota els quals, finalment, puguin ser abolits els armaments.>> (President John F.Kennedy, Universitat Americana, Washington, D.C., 10 juny 1963).

 

El vídeo

Si tenen a bé, poden veure els vídeos següents:

pKLjSudFY_8

 

XQZlWknfvMY

———————————————————-

 

El naixement d’una nació.Què és Catalunya

 

* LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- La conversió dels infidels eren idees esgrimides encara en una altra obra, del 1514, ‘De la venguda de l’Anticrist e de les coses que se han de seguir en la Spanya alta/baxa. Ab una reprobació de la secta mahomètica’, de Joan Alemany, que anunciava la vinguda d’un <<Encobert>> per salvar tots els cristians i destruir tots els musulmans i jueus i conversos o <<tornadiços>>; afirmava que serien en tan gran nombre els que voldrien ésser batejats, que no hi hauria prou clergues i <<sols seran batejats per escampament d’aygua damunt lo cap>>. (Ulisses, 11).

* LA PREGUNTA.- Les Germanies foren, primer de tot, una revolta?

 * LA CITACIÓ.- “La diferència entre una democràcia i una dictadura consisteix en que en la democràcia pots votar abans d’obeir les ordres”. Charles Bukowski.

 

AVT_Charles-Bukowski_3420

Charles Bukowski

(Imatge: www.babelio.com)

 

———————————————————-

Els colors del món

 

 

 Els llops aguaiten

 

 

Vagin en compte les nits de lluna plena perquè hi són. Representen el terror en persona i, creguin, no hi ha lloc per l’escapada. Més que còrrer, salten i la seva força és sobrenatural. Quan escoltin el seu udolar en una d’aquestes nits de més claror i que esllangueix la foscor més pavorosa, intentin, si poden, trobar refugi segur perquè sinó cauran com a preses d’uns ullals i urpes sense pietat.

fondos-de-escritorio-hombre-lobo

(Imatge: www.fondos21.com)

Com el vampir planeja sobre Transilvania, així l’home llop neguiteja a l’Europa del nord i a occident. Les llegendes de l’home llop es remunten potser als mites dels déus nòrdics que adquirien l’aparença d’animals com el llop i l’ós.

Més endavant, en el segle XVI, es va deslligar la persecució contra les bruixes, i es va estendre la creença de que es convertien en llops. Fins aquell moment les bruixes només havien agafat forme de gripaus, gats i llebres.

CE21AC8F1  

(Imatge: www.taringa.net)

 

En figura humana, no és fàcil distingir un home llop d’un vampir, ja que comparteixen nombroses característiques. Entre elles figura l’entrecella llarga, orelles petites quelcom punxegudes, mans amb ungles en forma d’urpes i pèl a les palmes. Però existeix una subtil diferència: a cada mà, els dits índex i cor són de la mateixa llargària.

p196_4_00_01  

(Imatge: www.elartedelaestrategia.com)

Realitzada la seva transformació, l’home llop apareix, bé com un llop de gran tamany que camina a quatre potes, bé com un ser erecte molt vellós, que conserva urpes a les mans i faccions humanes repulsives. En qualsevol d’ambdues metamorfosi esquinça la gola de les seves víctimes, ja siguin homes o animals, i després devora la carn crua. 

enorme-hombre-lobo

 

(Imatge: www.wattpad.com)

 

**************************************************************