El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

És just que el govern de la Generalitat de Catalunya miri per la pobresa energètica.

I les altres nacions d’Espanya, autonomies o ‘regiones’que fan?

infografia_pobresa

 

(Imatge: directa.cat)

Els 7.600.000 ciutadans de Catalunya i moltíssims d’Espanya no poden acceptar de cap manera que un grup de governants del ‘Partido Popular’, puguin sentir aquest menyspreu no només vers el Parlament de la nació catalana, sinó cap a els seus ciutadans. El fet és d’una gravetat extraordinària i posa en evidència, un cop més, la manca de sensibilitat per part dels governants del ‘Partido Popular’ cap a les persones més pobres que pateixen, com a conseqüència de la manca de recursos econòmics. I, en aquest cas, -entre altres- les famílies en situació de vulnerabilitat que no podran restar protegides del tall de subministrament de llum i gas entre els mesos de novembre i març. Un menyspreu que no es pot acceptar envers les persones i famílies consumidores amb una mancança de recursos econòmics.

Bqw25QfCcAA2uwX (1)

 (Imatge: blocs.mesvilaweb.cat)

 

635528641244637388w_39cb0023

 

Cridar, renyar, amenaçar, atemorir, sempre al Tribunal Constitucional! ,i, sense capacitat de diàleg polític i social en una democràcia -veritable democràcia?-del segle XXI.

La nació catalana, només compta a l’hora de ser ‘pagadora’?  

En un país amb un atur de més del 24 per cent i un milió de llars sense ingressos costa molt d’entendre que s’hagi suspès un decret justament quan vénen els mesos més freds i de consum energètic imprescindible. El govern espanyol del ‘Partido Popular’ va portar el decret llei sobre pobresa energètica de la Generalitat de Catalunya al Tribunal Constitucional -sempre contra Catalunya?-, segons el qual decret prohibeix tallar el subministrament de gas i electricitat durant els mesos de novembre a març, per impagament, a la gent sense recursos. I el Tribunal Constitucional n’ha suspès cautelarment el decret i, per tant, de moment, queda sense efecte. Fets com aquest fan reconsiderar els vots dels ciutadans en les pròximes eleccions municipals, autonòmiques i generals i, la força del poble per acomiadar els polítics governants. (Imatge: blogs.elpunt.cat).

 Els qui tenen la paella pel mànec i el mànec també i que el govern central els hi ho consenteix

 

Els més vulnerables no podran tenir l’ajuda que preveia el decret de pobresa energètica que va aprovar l’any passat la Generalitat. El Tribunal Constitucional -sempre contra Catalunya?- va suspendre cautelarment la reforma de la llei del Codi de Consum de Catalunya, ja que va admetre el recurs que va presentar el govern de Rajoy contra la modificació del codi esmentat.

 

1386368352304

 Mariano Rajoy amb el presidente del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos. La seva militància en el ‘Partido Popular’, el ja president del Tribunal Constitucional va admetre aquest fet -que no havia revelat en la seva compareixença anterior al Senat- davant el Ple del Tribunal Constitucional, òrgan que va avalar la inexistència de cap incompatibilitat amb el càrrec d’acord amb la Llei orgànica del Tribunal Constitucional. Davant el Ple va negar que hagués incorregut en una violació de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional, tot i haver mantingut la seva militància en aquest partit un cop elegit magistrat del TC, ja que la referida llei prohibeix expressament mantenir només llocs d’alta direcció de partits polítics, no la seva militància. Així i tot, tres associacions de jutges van demanar la seva dimissió, a l’entendre que el seu accés al càrrec es va produir de manera il.legal i que suposa un desprestigi de la institució i de la judicatura. (Imatge: www.elperiodico.com).

El Govern de la Generalitat de la nació catalana, demana al Tribunal Constitucional l’aixecament immediat de la suspensió del decret de pobresa energètica

 

Pobresa energètica i unes xifres

 

Ho llegim a la secció ‘Anàlisi’ del rotatiu ‘El Punt Avui’: <<Endesa, pagarà un dividend extraordinari als seus accionistes de 7.765 milions d’euros, i abans de final d’any, en pagarà un altre, també d’extraordinari, de 6.811 milions d’euros, que fa un total de 14.606 milions, que suposa una rendibilitat per dividend del 46%. I, com que la italiana Enel és la propietària del 92% d’Endesa, s’emborsarà per dividends 13.400 milions.>>

<<El dividend d’Endesa, per exemple, és igual a la suma dels pressupostos per el 2014 de les conselleries d’Economia i Coneixement, el d’Ensenyament, el de Salut, i el de l’Interior junts.>>

Segons un comunicat de la ILP Emergència Habitacional i Pobresa Energètica -APE, <<Aquesta situació contrasta amb els grans beneficis obtinguts per entitats financeres (7.674 M Euros durant 2013 per part de Santander, BBVA, Caixabank, Popular i Sabadell) i empreses de subministraments (7.639 M Euros entre Endesa, Gas Natural-Fenosa, Iberdrola, EON Espanya i EDP durant els tres primers trimestres)>>.

Cal recordar, igualment, que des que va començar la crisi les administracions públiques han transferit al voltant de 165.000 M Euros a les entitats financeres, sense demanar res a canvi.

 

Sempre contra Catalunya. Sempre al Tribunal Constitucional. El govern espanyol del ‘Partido Popular’, també interposarà un recurs al Tribunal Constitucional contra l’impost sobre dipòsits bancaris

 

L’ofec econòmic a les Autonomies Constitucionals és tant i tant proporcional com la delera de que aquestes desapareguin, per part del govern central, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del ‘Partido Popular’, en una Espanya que és un conjunt de pobles que formen una nació de nacions constretes i amargades.

El govern espanyol ja va portar el decret llei sobre pobresa energètica de la Generalitat de Catalunya al Tribunal Constitucional, segons el qual prohibeix tallar el subministrament de gas i electricitat durant els mesos de novembre a març, per impagament, a la gent sense recursos. I el Tribunal Constitucional n’ha suspès cautelarment el decret i, per tant, de moment, queda sense efecte. De moment, també, molts ciutadans poden quedar congelats.

Ara, una altra vegada, el govern espanyol també interposarà un recurs al Tribunal Constitucional contra l’impost sobre dipòsits bancaris. El consell de ministres espanyol va acordar interposar recurs d’inconstitucionalitat contra la llei catalana referent a l’impost sobre dipòsits en les entitats de crèdit. Impulsada pel govern de la Generalitat de Catalunya el desembre del 2012, -Autonomia Constitucional de pantomima- la llei -que ja existia a altres comunitats com Andalusia, Extremadura i les Illes Canàries-, va ser convalidada el passat 4 d’abril al Parlament de Catalunya, i el reglament que la regula, el passat 23 de setembre. A grans trets, aquest tribut grava la captació i tinença de dipòsits efectuats pels clients a les entitats de crèdit, per qualsevol negoci i varietat jurídica, sempre que comportin l’obligació de restitució.

 

Neutralitzar la recaptació d’aquest impost per part de les autonomies

 

L’ACN ho explica d’aquesta manera: <<En el moment que l’executiu català va impulsar la llei i per neutralitzar la recaptació d’aquest impost per part de les autonomies, el govern espanyol es va anticipar i va crear, al gener del 2013, un impost d’abast estatal amb un tipus del 0%. Paral.lelament, el ministeri d’Hisenda espanyol va anunciar que compensaria les comunitats que haguessin aprovat l’impost abans de l’1 de desembre, fet que excloïa Catalunya d’aquesta compensació>>.

Sempre contra Catalunya

<<A banda, el passat 4 de juliol, el govern espanyol aprovava en consell de ministres un reial decret llei d’impuls econòmic segons el qual es fixava l’impost sobre els dipòsits bancaris en el 0,03%, un tipus que l’executiu volia que fos uniforme per a tot l’estat espanyol. D’aquesta manera, l’executiu espanyol ja va mostrar la seva intenció d’anul.lar l’impost català>>.

Més contra l’autonomia constitucional de Catalunya per part del govern central del ‘Partido Popular’, més, més i més independentisme. El gran referèndum dels ciutadans de la nació catalana, roman pendent.

montoro_mas-colell

Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda, i Andreu Mas Colell, conseller d’Economia. L’ofec econòmic i social de Catalunya representa l’ofec de l’autonomisme constitucional i, en conseqüència, l’ofec econòmic espanyol amb un atur de més del 24 per cent. (Imatge: www.noucicle.org).

 

Mentrestant tot això passa, el Parlament, la Comissió i el Consell d’Europa, segueixen dormint un son profund

El vídeo

 

Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent:

 

uk3IwpRYugw

———————————————————-

El Deure i la Glòria

 

 

<<…Govern, del poble, pel poble, i per al poble…>>

Abraham Lincoln

(Gettysburg, 1863)

 

<<Primer, aquest tractat pot ser un pas cap a la reducció de la tensió mundial i cap a l’ampliació de les àreas d’acord. Les converses de Moscou no han abastat cap altre tema, ni aquest tractat està condicionat a un altre assumpte qualssevol. Sota el secretari Harriman ha quedat clar que qualssevol arranjament no agressiu que es dugui a terme a l’altra divisió d’Europa requerirà la consulta amb els nostres aliats i prestar suma atenció als interessos d’aquests. També el secretari ha deixat ben aclarada la nostra preferència per un tractat de prohibició de proves nuclears més comprensiu, mitjançant el qual es prohibeixin tota classe d’assaigs nuclears a tots els llocs, i les nostres esperances d’arribar a un desarmament total i general. El Govern soviètic, tanmateix, encara no mostra desigs d’acceptar la inspecció inherent a tals objectius>>. (President John F.Kennedy, discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 26 juliol 1963).

Pau, Paz, Peace

 

cb_john_f_kennedy_crisis_wy_110913_wg

 Contundència davant el problema racial, la recerca de la pau i la justícia social. Kennedy va obrir les portes de bat a bat. (Imatge: abcnews.go.com).

 

El vídeo

 

Si tenen a bé, poden veure el vídeo següent:

 

VKS41m_X3_o

———————————————————-

Els colors del món

 

 

espada_simon_bolivar_2_1

 

 Des de Catalunya, salutacions a la bona gent dels pobles de Colòmbia

Independència de Colòmbia

Acta de la Independència

20 de juliol de 1810

(Imatge: independenciacolombia1103.blogspot.com)

 

paisaje-1600-x-12001

 Colòmbia

(Imatge: imagenespaisaje.blogspot.com)

 

———————————————————-