El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

 

blogs.elpunt.cat

Més de 385.000 catalans no poden mantenir la llar a una temperatura adequada. El decret llei de pobresa energètica encara al Tribunal Constitucional

Es parla molt d’humanitat. És columna vertebral de la civilització. Sense aquesta, no cal que la Terra tardi un dia a fer una volta completa sobre si mateixa. Pot quedar parada ara mateix, si vol. Es parla molt d’humanitat. És assumpte europeu i internacional. Però, també, molt de la immemorial nació catalana. Espanya és una nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Les conseqüències de l’intervencionisme autonòmic del ‘Partido Popular’ -centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut- es fan notar en molts aspectes de la vida dels ciutadans de Catalunya i, de retruc, també afecta a moltíssims ciutadans d’aquestes nacions d’Espanya que, per vocació, llibertat, característiques històriques, econòmiques, culturals, d’institucions i de llengua, li correspon ser federal molt abans que els Estats Units d’Amèrica.

 

 

www.advaldepenas.com

Nación de naciones/Nació de nacions

<<El enfoque que se le dio al Estado de las Autonomías en el momento de salir de una dictadura, no puede ser el mismo que 35 años después. <<La Constitución, en ese sentido, como en otros muchos, requiere una revisión periódica, si no queremos que los problemas se anquilosen y se hagan indigestibles.

La fórmula de un Estado Federal, ¿es la solución? No lo sé. Habrá que estudiarla. Habrá que dialogarla. Los estados federales funcionan muy bien, sin ningún problema de convivencia. Aunque todos los regímenes federalistas no son iguales. ¿Sería ese el modelo más deseable para España? Es muy posible que sí. Lo tienen muchos países y no ha pasado nada. No se ha roto el país que lo ha establecido>>.

Un d’aquests fets -n’hi ha molts d’altres- és que el govern del president Rajoy va portar el decret llei de la Generalitat de Catalunya sobre pobresa energètica al Tribunal Constitucional -sempre al Tribunal Constitucional!, Catalunya ja hi fa vida des de fa 10 anys- segons el qual prohibeix tallar el subministrament de gas i electricitat durant els mesos de novembre a març, per impagament, a la gent sense recursos i el Tribunal Constitucional va suspendre cautelarment -ja fa un any- el decret i, per tant, roman sense efecte.

Sí, Catalunya fa vida al Tribunal Constitucional des que, l’any 2006, els dirigents del ‘Partido Popular’ van portar de manera innecessària i injusta la Llei Orgànica -‘de obligado cumplimiento’- de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, al Tribunal Constitucional no renovat. El projecte del qual havia estat revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés i el Senat, ratificat pel rei i referendat pel poble. L’autonomia de Catalunya fa vida al Tribunal Constitucional espanyol degut a que aquesta autonomia que afecta a la immemorial nació catalana (any 986), no es pot desenvolupar amb llibertat, democràcia, progrés perquè no pugui ser una veritable autonomia: la facultat democràtica dels drets humans de governar-se per les seves pròpies lleis. Totes les lleis aprovades pel democràtic Parlament de Catalunya, són portades davant el Tribunal Constitucional espanyol, de Madrid, per part del govern del Partido Popular’. Per això, la gran majoria del poble, dels ciutadans de la nació catalana, volen votar en un veritable, democràtic i lliure referèndum per decidir el seu futur polític. Referèndum propi de països democràtics, lliures i avançats com Escòcia i  Canadà. 

En un país amb un atur de més del 22 per cent i un milió de llars sense ingressos, costa molt d’entendre i acceptar que s’hagués suspès un decret humanitari justament davant els mesos més freds i de consum energètic imprescindible.

El govern de Catalunya va demanar fa un any al Tribunal Constitucional, l’aixecament immediat de la suspensió del decret de pobresa energètica

 

Artur Mas, en el pleno del Parlament

(EUROPA PRESS) –

 

 

Artur Mas censura que el Gobierno llevará al TC el decreto catalán contra la pobreza energética

El govern de Catalunya va acordar fa un any sol.licitar al Tribunal Constitucional l’aixecament “immediat” de la suspensió cautelar del decret llei contra la pobresa energètica, per garantir que les famílies en situació de vulnerabilitat estiguin protegides dels talls del subministrament de gas i electricitat els hiverns. És un acte de respecte i ajuda cap a la dignitat humana.

 

Protegir els ciutadans i les competències de Catalunya

 

 

El portaveu del govern català, Francesc Homs, ja va explicar que formalitzarien les al.legacions pertinents contra el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol del ‘Partido Popular’ contra la norma, amb l’objectiu de protegir els ciutadans i les competències de Catalunya. El govern català va aprovar al desembre el decret per impedir que les companyies interrompessin el subministrament d’electricitat i gas a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, però l’executiu de Rajoy va presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional en entendre que vulnerava la unitat del mercat espanyol. Pregunta: És que les altres nacions d’Espanya i autonomies no tenen necessitat d’ajudar a les persones que pateixen pobresa energètica? No tenen necessitat els Parlaments de les altres nacions i autonomies d’aprobar decrets llei de pobresa energètica?

 

alcaldes.eu

Francesc Homs, portaveu del govern de Catalunya

“No deixarem d’actuar”

 

“No deixarem d’actuar, en el marc de les nostres possibilitats, per combatre la pobresa energètica, i de manera més superlativa ara tenint en compte les dates en les quals entrem”, va manifestar el portaveu del govern català Francesc Homs.

 

redaccion3uab.wordpress.com

 

Las propuestas de Cruz Roja para combatir la creciente pobreza energética en Catalunya / Cruz Roja Catalunya

Davant de la suspensió del decret, el Govern de la Generalitat de Catalunya va plantejar al ministeri d’Hisenda que apliqui una exempció de l’IVA en el terreny del consum energètic, va demanar al Govern espanyol que traslladi a la directiva de la UE aquesta qüestió. Pel que fa al ‘Partido Socialista Obrero Español’ i a ‘Ciudadanos’, que si fa no fa és el mateix que el ‘Partido Popular’, no hi tenen res a dir?

Pablo Iglesias, possibilitats d’inici d’un nou camí  

 

Proposa que Catalunya -que és una nació des de temps immemorials (any 986)- sigui reconeguda com a nació a la Constitució

 

www.cuatro.com

Pablo Iglesias se reúne con Rajoy en La Moncloa: Deu anys des de l’any 2006 -Lley Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, referendat i sentenciat-  que el foc crema i ara depressa i corrent Rajoy pretén apagar-lo

El candidat a la presidència del govern espanyol va acusar al ‘Partido Popular’, ‘Partido Socialista Obrero Espanyol’ i ‘Ciudadanos’ d’estar “bunqueritzats” i de ser aliats de l’immobilisme. Iglesias va retreure Rajoy que el ‘Partido Popular’ haguès recollit signatures contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. També l’ha acusat de ser el responsable d’una hipotètica ruptura d’Espanya.

Sembla que podria començar un nou camí i bastant acertat. Pablo Iglesias podria donar un primer pas.

 

tonathiuestrada.blogspot.com

 

 

www.thedopegame.com

El vídeo

Si tenen a bé poden puntejar l’adreça de vídeo següent:

———————————————————————–

 

El Deure i la Glòria

 

“És més necessari que mai defensar el dret a l’autodeterminació dels pobles”.

 

(EFE)

Eduardo Galeano

 

 

La tasca de les Nacions Unides

 

<<Així, doncs, no confiem exclusivament en els documents escrits. Lluitem, esforcem-nos per aconseguir la pau, per tenir desitjos de pau, per treballar en benefici de la pau, i que el cor i la ment de tots els nostres pobles vessin voluntat de pau. Crec que ho podem fer. Crec que els problemes del destí humà no estan fora de l’abast dels sers humans>>. (President John F.Kennedy, Nacions Unides, Nova York, N.Y., 20 setembre 1963).

lrd.buffalohair-jage.com

 

President John F. Kennedy announces the first public housing planning grant for an Indian reservation in the Oval Office at the White House in Washington, …

 

<<Fa dos anys vaig dir en aquesta institució que els Estats Units havien proposat i estaven disposats a signar un tractat de prohibició de proves nuclears. Avui aquest tractat ja ha estat signat. No posarà fi a la guerra. No suprimirá els conflictes bàsics. No assegurarà la llibertat per tot el món. Però pot ser una palanca, i Arquímedes, a l’explicar els principis de la palanca, sembla ser va dir als seus amics: <<Doneu-me un lloc on jo pugui recolzar-me i mouré el món>>. (President John F.Kennedy, Nacions Unides, Nova York, N.Y., 20 setembre 1963).

El vídeo

Si tenen a bé, poden veure el vídeo següent: 

———————————————————————-