El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

<<La commoció de Kennedy davant el sofriment que va veure a Virginia Occidental era tan recent -pensava Teddy White- que es comunicava amb l’emoció d’un descobriment original>>. Ted Sorensen recordava el molt impressionat que es va mostrar Kennedy <<per les penoses condicions que va veure, per la pobresa dels nens, per les famílies que vivien a força de restes de mantega i farina de blat de moro, per la pèrdua de recursos humans>>. Va aconseguir comprendre molt millor als treballadors aturats, els pensionistes i els receptors d’ajudes socials, desmoralitzats per la seva pobresa, però desitjosos de tenir una oportunitat per millorar les seves vides.

<<Els asseguro que després de cinc setmanes vivint entre vostès aquí, a Virginia Occidental -va dir Kennedy- mai oblidaré tot allò que he vist. He vist a homes, homes orgullosos, buscant un treball que no troben. He vist a persones de més de quaranta anys a les que se’ls diu que ja no necessiten els seus serveis… perquè són massa vells. He vist a joves que volen viure a l’estat però es veuen obligats a anar-se’n per buscar oportunitats en altres llocs…He vist a persones velles que necessiten cures mèdiques massa cars per poder permetre. He vist a miners aturats i les seves famílies menjar una dieta basada en racions militars>>.

 

Dosis Tecnologica

 

John F. Kennedy hace campaña en Virginia Occidental durante los 1960 primarias demócratas.

 

El País

25 de abril de 1960. Subido a una silla, John Fitzgerald Kennedy se dirige a una improvisada concurrencia en el condado de Logan, en Virginia Occidental. HANK WALKER TIME LIFE / GETTY

 

Atacant la indiferència de l’Administració Eisenhower, Kennedy va exposar un programa de deu punts per alleujar el sofriment i ampliar les oportunitats econòmiques. Va prometre incrementar les prestacions per atur, modernitzar la Seguretat Social, augmentar la distribució d’aliments, crear un programa nacional de carburants, estimular la indústria del carbó i augmentar les despeses de defensa a l’estat. <<Es pot i s’ha de fer molt més>>, va anunciar en una carta als seus companys demòcrates. <<Per això Virginia Occidental estarà la primera en la llista quan arribi a la Casa Blanca>>. 

 

www.pinterest.com

The Pop History Dig

April 1960: JFK campaigning in the tiny hamlet of Ona, West Virginia prior to that state’s May 10th primary.

 

El 12 d’abril de 1960, el quinzè aniversari de la mort de Franklin Roosevelt, Kennedy va recordar al seu públic que Roosevelt havia aconseguit més en cent dies que Eisenhower i Nixon en vuit anys. <<I ara és el moment adequat per un altre New Deal…, un New Deal per a Virginia Occidental>> va dir Kennedy.

 

July 15, 1960: JFK at the Los Angeles Coliseum speaking before some 52,000 and another 35 million on television. “Today our concern must be with [the] future.... The old era is ending. The old ways will not do…. We stand today on the edge of a New Frontier… ”

 

July 15, 1960: JFK at the Los Angeles Coliseum speaking before some 52,000 and another 35 million on television. “Today our concern must be with [the] future…. The old era is ending. The old ways will not do…. We stand today on the edge of a New Frontier… ”

25 July 1960: Life magazine features happy convention delegates on its cover, with tagline, “The Demonstration for Jack Kennedy.”

 

25 July 1960: Life magazine features happy convention delegates on its cover, with tagline, “The Demonstration for Jack Kennedy.”

 

El Cultural

—————————————————————–