El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les própies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres. (Declaració Universal dels Drets Humans).

 

A expresar y difundir libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquiera otro medio de reproducción. A comunicar o recibir libremente información veraz por cualquier medio de difusión…(Constitució Espanyola, 1978).

 

Cascada de suports a Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga, i a la llibertat d’expressió

 

Cascade of suports to the mayor of Berga (Catalonia), and freedom of expression

 

“Judicialitzar la política no és una bona recepta. Una justícia polititzada, per definició, no és justa” (Oriol Junqueras, vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya).

 

“Aquesta ofensiva va dirigida als partits del procés participatiu del 9-N, però és també un atac a la resta de demòcrates” (Jaume Asens, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Catalonia).

 

“Somrieu, que guanyarem. Llibertat Montse Venturós” (Arnaldo Otegi, portaveu d’Eh Bildu).

 

“El que és rellevant no són els Mossos, sinó qui ha iniciat aquestes actuacions per la via penal” (Carles Mundó, conseller de justícia del govern de la Generalitat de Catalunya).

“Mi detención ha sido contra todo el pueblo catalán” (Alcaldessa de Berga, Catalonia).

 

<<L’Estat ha entrat en un camí de repressió dels càrrecs electes catalans…>> (Rotatiu ‘EL PUNT AVUI’).

Catalunya, la immemorial nació catalana fundada l’any 986, bull. La comissió de treball govern espanyol (Partido Popular) i govern de la Generalitat de Catalunya, ni s’ha plantejat. Immobilisme total. Intervencionisme autonòmic. El finançament autonòmic caducat des de l’any 2014 i no renovat. Inestabilitat espanyola -nacions d’Espanya constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades- in crescendo. La Llei Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, any 2006, encara pendent. El Partido Popular, ara li donen suport el Partido Socialista Obrero Español, escindit en dos blocs, i Ciudadanos, va portar la Llei Orgànica -de obligado cumplimiento- de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pels ciutadans de Catalunya, al Tribunal Constitucional no renovat i amb una majoria a favor del Partido Popular. Un Estatut d’Autonomia revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats, ratificat pel rei i pels ciutadans de Catalunya. Una llei orgànica sentenciada quatre anys després pel Tribunal Constitucional no renovat i encara pendent per ratificar si Catalunya és una veritable autonomia o de pandereta. El fracàs territorial de l’Estat centralista promogut pel Partido Popular, és rotund. Mentre, la tasa d’aturats a Espanya: 4.321.000 persones.

<<L’Estat ha entrat en un camí de repressió dels càrrecs electes catalans…>> (Rotatiu ‘EL PUNT AVUI).

Opinió (Rotatiu EL PUNT AVUI)

<<En una trista coincidència, només poques hores de conèixer-se la composició del nou govern espanyol, el jutjat va fer detenir ahir al matí (4-11-2016) l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, de la CUP, en un pas més en el procés de judicialització de la política catalana arran del procés cap a la independència de Catalunya. Venturós, cal dir-ho clar, va ser cridada al jutjat per un gest totalment polític, el d’haver mantingut la bandera estalada a l’edifici de l’ajuntament en dues dates electorals de l’any passat. És a dir, per haver fet ús del dret a la llibertat d’expressió, bàsic en qualsevol estat de dret democràtic. L’alcaldessa complia un mandat del consistori de Berga, un dels molts municipis catalans que l’Estat ha perseguit per haver penjat l’estalada a la façana de l’ajuntament. Precisament per això cal tenir present que el cas de Berga només serà el primer d’una llarga llista d’actuacions judicials repressives amb l’objectiu clar d’aturar un procés que, justament arran d’això, el que farà és agafar encara més força.>>

 

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

 

Una estelada penjada a la façana de l’ajuntament de Berga

 

<<L’Estat ha entrat en un camí de repressió dels càrrecs electes catalans en el qual demostra que no li importen gens els drets democràtics, en una actitud més pròpia d’un govern que ha perdut els papers que no pas d’un que està disposat al diàleg i a escoltar l’adversari. Un govern espanyol que prefereix utilitzar de manera maldestra el poder judicial amb els conflictes polítics abans que negociar, cosa pròpia de qualsevol democràcia avançada. L’últim pas ha estat permetre que el Tribunal Constitucional pugui actuar contra els polítics que el desobeexin. Una decisió que ens recula als anys foscos del franquisme i ens fa pensar en el temible Tribunal d’Ordre Públic (TOP). Espanya és cada cop menys democràtica.>> (Opinió, rotatiu EL PUNT AVUI). 

 Ràdio Berga 

Montserrat Venturós, l’alcaldessa

277 denúncies contra ajuntaments o càrrecs electes municipals relacionats amb el procés són als jutjats

 

I mentre el Govern espanyol del Partido Popular amb el suport del Partido Socialista Obrero Español (escindit en dos blocs) i Ciudadanos, no posa els seients en una taula de treball -milions de catalans creien en això-, per iniciar les converses pròpies de la política representativa i votada en el segle XXI, entre Espanya i Catalunya, la nació catalana treballa cap a la independència mitjançant un referèndum democràtic a nivell dels Estats Units d’Amèrica, Europa, Canadà i Escòcia.

Es comença per canviar el nom de la immemorial llengua catalana pel de ‘Lapao’ -Llei de Llengües d’Aragó-(Partido Popular), i, s’acaba en una dictadura.

 

Directe.cat

 

Clam en suport de l’alcaldessa Montse Venturós

———————————————————————————

El Deure i la Glòria

 

La qüestió moral de la igualtat de drets per els ciutadans de qualsevol color

 

“Americans, amics meus tots, aquest és un problema…”

 

 

A The Style Guide by Andares

 

<<Americans, amics meus tots, aquest és un problema amb el que haurem d’enfrontar-nos a cada ciutat del Nord i del Sud. Avui hi ha negres que no treballen, que estan aturats en nombre que supera en dos o tres vegades al dels blancs; hi ha negres que no tenen la més elemental educació, negres que emigren a les grans ciutats, negres que no poden trobar on guanyar-se decentment un troç de pa, negres joves, sense esperances, sense drets, sense poder entrar a menjar en un restaurant o seure davant del taulell d’una cafeteria, ni entrar en un cinema o un teatre; negres als que se’els nega així mateix el dret a una decent educació o a ingressar en una Universitat de l’Estat per molt preparats que estiguin. Em sembla, amics meus, que aquest és un problema que ens concerneix a tots, no solament a presidents, diputats o governadors, sinó a cada ciutadà dels Estats Units…>> (President John F.Kennedy, discurs televisat a tota la nació, la Casa Blanca, Washington, D.C., 11 de juny de 1963).

 

1963

YouTube

 

2016

www.informador.com.mx

 

<<Aquesta és una nació. Ha arribat a ser una nació perquè tots nosaltres i tots els que han vingut aquí van tenir les mateixes oportunitats de desenvolupar els seus talents…>> (President John F.Kennedy).

 

————————————————————-

Blog ‘La Nova Frontera’

Feliç Nadal i Any Nou 2017 ple de salut, pau, ocupació i llibertat

 

Feliz Navidad y Año Nuevo 2017 repleto de salud, paz, trabajo y libertad

 

Merry  Christmas and Happy New Year 2017 full of health, peace, work and freedom

 

YouTube

Basilica of the  Sagrada Familia

Barcelona (Catalonia)

Contrapunt

————————————————————