El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   No cal un debat sobre les pensions de les persones humanes jubilades. També s’hauria de fer un debat sobre les causes del perquè de les 17 Comunitats autònomes -autònomes?-, 12 reben més del que aporten i de la seva menor productivitat. No crec que a l’Europa que funciona a base de treballar amb democràcia, s’hagin fet o es fagin debats sobre les pensions. És normal en tot país normal i avançat que els jubilats cobrin una pensió digna. O és que els representants del Congrés de Representants i el Senat, no cobren sous i dietes més que suficients i puntuals? Els ciutadans jubilats que han estat els primers treballadors d’aquesta nació de nacions, són ara els últims? Molts d’ells en un país amb tant atur, fan mans i mànigues per poder ajudar a les seves famílies. I el govern central i centralista del Partido Popular amb el suport de Ciutadans, parla, parla i parla de recuperació econòmica? Per a qui?

www.vilaweb.cat

És normal en tot país normal i avançat que que els jubilats cobrin una pensió digna

 

   Brussel.les alerta de l’alt nivell de desigualtat i pobresa a Espanya, tot i a la recuperació econòmica. Greu injustícia social. Milions i milions d’euros, cada any, de beneficis de les grans empreses. Molt bé. En ascens el nombre de milionaris a Espanya. Molt bé. Més riquesa material, però, serveix aquesta per augmentar les oportunitats i benestar del poble?

www.eldiario.es

 

Greu injustícia social

 

   I entre elles la nació catalana –l’1 d’Octubre molidos a palos, representants empresonats, exiliats refugiats, inhabilitats, embargats, l’article ‘155’…- aquesta nació que aporta, cada any, la xifra enorme de 16.000 milions d’euros procedents dels impostos dels ciutadans de Catalunya i que no tenen retorn per part del govern central del Partido Popular ni amb serveis ni amb infraestructures. Així, l’acció del govern espanyol dificulta la productivitat i competitivitat de l’economia catalana i de retruc les economies espanyola i europea, que veuen com l’Estat espanyol frena un dels seus principals motors econòmics. Si es frena l’economia es frena l’ocupació i les pensions.

 

desarrolloydefensa.blogspot.com

 

 

Torpedes de pressió contra l’enteniment, en lloc de diàleg i treball polític

“Los catalanes hacen cosas”, diu Rajoy, però el plec del ‘155’ -ningú comprèn la seva aplicació-, i el tancament de les Delegacions Comercials, Turístiques i Culturals de Catalunya a l’exterior,  anirà ofegant progressivamente el progrés social, econòmic, d’infraestructures, recerca i investigació, esperit d’emprenedoria, negocis i  de ganes de fer coses dels ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana.

 

   Com es veu cada dia i degut a la substitució del treball polític i d’enteniment per la judicialització de la política, la ruptura entre Catalunya i Espanya és un fet real i progressiu. Des de l’any 2006, per part del Partido Popular, sempre contra Catalunya, siempre contra Catalunya. Recollida de signatures per tots els territoris de les nacions que formen la denominació Espanya, en contra d’una Llei Orgànica de obligado cumplimiento -qui és que no compleix les lleis?,- de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Congrés dels Diputats, el Senat, ratificat pel rei i pel poble català tal com estableix la Constitució que actualment ha quedat desfasada ja que no serveix per resoldre el problema espanyol amb Catalunya o, s’ha fet servir molt malament. Posteriorment, per part del Partido Popular, portar l’esmentada llei orgànica al Tribunal Constitucional espanyol no renovat. Una llei orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya votat i ratificat pel poble i, quatre anys més tard, durament sentenciat. Sempre contra la Catalunya pagadora; siempre contra la Catalunya pagadora. Sempre articles ‘155’ trets del barret de copa de la gran comèdia espanyola.

 

 

elnoiroig.wordpress.com

 

El passat col.lapsa el present

 

Recollida de signatures contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Firmar contra Catalunya, deien!

 

   No cal que facin debats sobre les pensions que cobren o no cobren les persones humanes jubilades. Cal que es preguntin quina ha de ser la preocupació, l’interès, la responsabilitat, les bones maneres, la capacitat de diàleg, treball polític, enteniment per resoldre les aspiracions dels ciutadans i no l’immobilisme com a resposta d’un governant i del seu govern.

   No cal que facin debats sobre les pensions que cobren o no cobren les persones humanes jubilades. Cal que, com a representants del poble, es preguntin i reflexionin sobre el fet, entre molts d’altres, de que amb els diners que costa un sol caça Eurofighter -només d’aquesta marca la Força Aèria d’Espanya en disposa 60-, es podrien construir 25 nous col.legis segons explica Servei Civil Internacional.

 

www.elespanol.com

 

   Es podrien preguntar també els representants, pensar, reflexionar sobre les pensions que cobren els expresidents de les Comunitats Autònomes i els sous que també cobren com a membres del senat. O el cas del diplomàtic espanyol que segons ‘LA INFORMACIÓN’:

 

Moragas duplica su sueldo: 200.000 euros al año más casa en Manhattan

 

 

“Así, hasta ahora y según los últimos datos del Portal de Transparencia, Moragas cobró 119.622 euros en 2016, sin contar los gastos de representación asociados a su cargo. Sus funciones, hasta ahora, eran “facilitar al Presidente del Gobierno la información política y técnica que resulte necesaria para el ejercicio de sus funciones, asesorar al Presidente del Gobierno en aquellos asuntos y materias que éste disponga y conocer las actividades, programas y planes de los distintos Departamentos ministeriales”.

“A partir de ahora, Jorge Moragas percibirá 200.509 euros brutos cada año, al retomar su vida de diplomático, como representante español ante la ONU. Además de un sueldo ad hoc con el nuevo cargo, más alto que lo que se paga en la política nacional, Moragas y su familia podrán acomodarse en la casa que el Estado español tiene en la Gran Manzana adscrita a ese cargo. Eso quiere decir que, además del salario, el Estado correrá con los gastos que dispone el servicio y el mantenimiento de su residencia en todo lo que concierne a su labor como nuevo embajador ante la ONU, un coste que no es pequeño en un lugar como Manhattan, uno de los más caros del mundo para vivir”. No caldria revisar les despeses de les ambaixades?

 

 

 

Join the Leica Akadamie and Master Photographer Tom Grill for a workshop in Aerial Photography. Learn firsthand the techniques necessary to take great photographs of New York City at dusk from a door less helicopter.

 

   És necessària una gran expansió empresarial en lloc d’una expansió funcionarial. Cal fomentar i ajudar l’esperit i força emprenedora. A major nombre d’empreses, més llocs de treball, menys atur i més cotitzacions a la Seguretat Social per garantitzar pensions dignes. Es parla de l’existència de molt frau, que cal combatre per part del govern central i centralista del Partido Popular, frau que malmesa les pensions. De les 17 Comunitats Autònomes, 12 reben més del que aporten i presenten nivells més baixos de productivitat i competitivitat, que no beneficien el sistema de pensions. La eficàcia i responsabilitat d’un govern es mostra i es defensa, ajudant a canviar aquestes situacions. No només, sempre contra la Catalunya pagadora. No solo, siempre contra la Catalunya pagadora. No només el ‘155’. Si no hi ha solució a les demandes plantejades per Catalunya davant el Govern de Rajoy, es tornarà allà mateix. Mediocritat i inestabilitat econòmica i social.

   No cal un debat sobre les pensions. És perdre el temps.Actuïn amb eficàcia social, productiva i econòmica, en lloc d’un ‘155’ a Catalunya que ningú del món entén i que empitjora i no soluciona res. Expliquen sobre els autònoms:

La Inspección denuncia un fraude masivo con los “falsos autónomos”

 

La Seguridad Social sólo tiene registrados 10.000 de los 300.000 autónomos dependientes de un solo cliente y que, en realidad, actúan como asalariados.

 

La Inspección de Trabajo ha denunciado en el Congreso de los Diputados un “fraude masivo, de diversas modalidades”, a la Seguridad Social, y contra los derechos de los trabajadores, con los “falsos autónomos”. Es decir, son empleados obligados a hacerse autónomos, para que la empresa no pague la Seguridad Social. Son trabajadores que no están en la plantilla de la compañía, pero que operan como asalariados suyos, con una disciplina, horarios, jornadas y cometidos. Expansión

I les persones humanes jubilades, no poden cobrar una pensió digna? 

 

 

mygoodplanet.com

Silicon Valley, Califòrnia, la grandesa de l’educació, l’expansió empresarial i emprenedoria, la investigació…en una nació d’Estats federals lliures que també són Estat i amb les seves pròpies lleis i el Dret a cada Estat

   Pel que fa al problema i conflicte espanyol amb Catalunya, immemorial nació catalana, el problema no són les persones humanes independentistes -en molt menor número l’any 2012-,sinó l’actitud i el mal fer dels separadors. Mentre el president Rajoy romani a la Moncloa i governi el Partido Popular Ciutadans, serà molt difícil trobar una solució justa i apropiada, que ja es va demanar  l’any 2006 a la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ratificat pel poble i, quatre anys més tard, sentenciat.

 

www.alertadigital.com

 

Temps perdut, diàleg perdut, treball perdut, enteniment perdut, progrés perdut, frustració política, obsessió, mutisme, trencament de dos nacions ben diferents i oposades en una Europa aliena i allunyada. El president Rajoy i la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, haurien de començar a valorar la seva dimissió. Les nacions immemorials que formen Espanya, sortirien guanyant. 

Donar la cara, explicar les coses, parlar, demanar diàleg, treball polític…per a tothom i lluny molt lluny de la violència

 

 


El Deure i la Glòria

De quina manera ocuparem a la nostra mà d’obra a l’atur?

¿Como ocuparemos a nuestra mano de obra en paro?

How will we occupy our workforce unemployed?

(JFK)

 

<<L’índex d’atur és sempre més alt entre els no qualificats. En la nostra moderna societat fins i tot els graduats en segon ensenyament descobreixen que, avui dia,  els seus coneixements són insuficients o inadequats>>. (President John F.Kennedy, Dinar cívic, Chicago (Illinois), 23 de març de 1963).

 

A crowd gathers as presidential candidate John F. Kennedy visits Tampa during the 1960 campaign. State Archives of Florida Memory Project

 State Archives of Florida Memory Project

<<A més, l’índex d’atur és sempre més alt entre els no qualificats. En la nostra societat moderna fins i tot els graduats en segona ensenyança descobreixen que, avui dia,  els seus coneixements són insuficients o inadequats. Però el Departament de Treball, en les seves inspeccions, mostra que l’índex d’atur obrer és molt més baix entre els que acaben la segona ensenyança que entre aquells que han deixat els seus estudis a mig acabar. Les últimes inspeccions demostren també que els índex d’atur entre els graduats en col.legis superiors és molt més baix que el que es registra entre els graduats en la segona ensenyança. Però, desgraciadament, només un alumne de cada deu acaba els estudis superiors. En resum, per molt difícil que sigui trobar llocs de treball per aquests vint-i-sis milions de nous treballadors que entraran a formar part del mercat laboral en els anys seixanta, més difícil serà encara trobar ocupació pels set milions cinc-cents mil nois i noies que no acabarán els seus estudis de segona ensenyança, incloent a gairebé dos milions i mig que tampoc acabarán els seus estudis de vuitè grau>>. (President John F.Kennedy, Dinar Cívic, Chicago (Illinois), 23 de març de 1963).

 

willimanya.blogspot.com

 

<<Prego a vostès que anotin bé aquestes xifres perquè l’atur de la joventut porta com a conseqüència un dels problemes a resoldre més explosius tant social com econòmicament amb que ha d’enfrontar-se aquesta ciutat i aquesta nació. En l’última dècada, per exemple, la detenció de joves va augmentar en un vuitanta -sis per cent. ¿Quina serà la xifra de la pròxima dècada, quant l’augment net de joves treballadors potencials en el mercat laboral ascendeixi quinze vegades més ràpidament que en els anys cinquanta?(President John F.Kennedy, Dinar Cívic, Chicago (Illinois), 23 de març de 1963).

———————————————————————–

El discurs, les frases

 

What has been Catalonia?

 

———————————————————————–

La música

 

 

Catalunya, nació de Pau, acollidora, solidària, esforç i treball, demana solidaritat amb els seus representants polítics pares de familia, honestos, honrats, pacífics, elegits pel poble, tancats actualment en presons espanyoles allunyades, i que sempre han demanat el diàleg i el treball polític. Solidaritat, també, amb els seus exiliats i refugiats polítics i pel seu Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

 

 

Catalonia, nation of Peace, homely, solidarity, effort and work, asks for solidarity with its parents,  honest and peaceful political representatives elected by the people, currently closed in distant Spanish prisons and who have always asked for the dialogue and the political work Solidarity, too, with his exiled and refugee politicians and for his Honorable President of the Generalitat of Catalonia, Carles Puigdemont, immemorial Catalan nation.

 

———————————————————————-

Record entranyable

 

mlkcoalitionforjobsjusticeandpeace.org

L’assassinat d’un home bo, 50 anys

 

Reverend Martin Luther King Jr.

Allà on existeixen una gran i venerada llibertat, democràcia, justícia social i igualtat d’oportunitats, pel desenvolupament ple de les persones humanes i de la Família de l’Home, existeixen, també, els qui reben cops, cops, i més cops per defensar-les fins a les últimes conseqüències. Sense llibertat només hi ha lloc per la mediocritat, el patiment i la foscor (EFC)

www.lexpress.fr

www.parismatch.com

—————————————————————