El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Els presos polítics catalans tancats ‘sine die’,-ja fa més d’un any-, a presó provisional. L’hemisferi occidental i el món lliure romanen horroritzats davant unes acusacions, empresonaments i exilis que la Justícia europea ha dit que no. Tota Europa diu que no, i el Tribunal Europeu de Drets Humans dirà que no. I Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, forma part de la Comunitat Europea? Tan diferent a les democràcies de la Comunitat Europea? És Espanya i els espanyols tan i tan diferent al progressisme europeu? Què està passant? Veurem el judici i la sentència dels Tribunals de Drets Humans.

www.change.org

 

www.elnacional.cat

 

blocs.mesvilaweb.cat

 

 

www.elvallenc.cat

 

 

www.vilaweb.cat

 

www.ara.cat

 

elmon.cat

 

 

   Els presos polítics catalans, que han fet? A qui han colpejat? A qui han empès? A qui han insultat? A qui han cridat? A qui han amenaçat? A qui han disparat? A qui han maltractat? A qui han negat la llibertat d’expressió? A qui han dit que no volien dialogar? A qui han dit que no volien parlar? A qui han dit que no volien treballar per l’enteniment? A qui han impedit parlar? Quan van anar a Madrid, per què no van ser escoltats? Gairebé ni local van aconseguir per manifestar-se en llibertat d’expressió. Quina violència han fet servir? Quina justícia han infringit? Quina injustícia han comès? Quines armes han fet servir? A qui han bombardejat? Són catalans. ¡A por ellos! criden. Per defensar la dignitat de la nació catalana. És la gran diferència entre la denominació Espanya i la nació catalana.

   Tota la Justícia europea ha dit que no. No a la rebel.lió, no a la sedició, no a la malversació de fons i, sense cap violència. Sempre contra Catalunya. Amb ‘155’ o sense ‘155’. Catalunya paga i calla. Els presos polítics, els exiliats polítics no han fet res contra Espanya. Defensen la dignitat de la nació catalana tan menyspreada pels separadors, que van instar a signar per tots els territoris de les nacions que formen la denominació Espanya, contra la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ratificada pel poble. El govern del poble, pel poble i per al poble. 

 

Rebel.lió, rebel.lió armada, revolta, cop d’estat, sedició, guerra civil, guerra incivil, dictadura, venjança, misèria, odi…contra el Govern legítim de la República Espanyola

 

historiaperaprendreinooblidar.wordpress….

www.generalisimofranco.com

 

www.pinterest.com

 

 

radiorecuperandomemoria.com

 

www.buxaweb.cat

 

 

fusiladosdetorrellas.blogspot.com

 

www.elmundo.es

sobrehistoria.com

www.generalisimofranco.com

perso.wanadoo.es

 

esencialomenos.blogspot.com

 

www.pinterest.com

 

www.abc.es

benitosacalugarodriguez.blogspot.com

 

Rebel.lió, rebel.lió armada, revolta,  sedició, cop d’estat, guerra incivil, guerra civil, dictadura, venjança, misèria, odi…

 

www.huffingtonpost.es

 

slideplayer.es

 

miradescritiques.blogspot.com

 

www.eldiario.es

 

www.preceden.com

 

grupodeestudiosgomezrojas.wordpress.com

 

www.hobbyconsolas.com

 

historiadelmundo1936.blogspot.com

 

www.muyinteresante.es

 

historiadegalicia.gal

 

www.elperiodico.com

 

www.antrophistoria.com

 

www.youtube.com

 

 

www.pinterest.com

 

 

falsasbanderas.wordpress.com

 

jadonceld.blogspot.com

 

illera.blogspot.com

 

 

impactoguerracivil.blogspot.com.es

 

www.taringa.net

 

albalathistoria.wordpress.com

 

www.alicantevivo.org

 

www.elconfidencial.com

 

memoriadehuelva.wordpress.com

 

 

www.todocoleccion.net

 

 

www.elperiodico.com

 

www.ileon.com

 

laverdadofende.blog

 

articulo.mercadolibre.com.ar

 

 

www.pinterest.com

 

www.elconfidencial.com

 

octavicentelles.blogspot.com

 

www.juanjo-garcia.com

 

valentin-corpus.blogspot.com

 

 

www.elperiodico.com

 

 

www.elperiodico.com

 

 

www.lavozdelbarcelona.com

Josep Sunyol

ecijahistoria.blogspot.com

Seminaristas de Pamplona

 

saltimbanquiclicclic.blogspot.com.es

 

 

www.elmundo.es

 

www.elconfidencial.com

 

www.elconfidencial.com

 

 

www.pinterest.com

 

protestantedigital.com

 

irislopez.wordpress.com

 

Rebel.lió, rebel.lió militar, revolta, sedició, cop d’estat, guerra civil, guerra incivil, dictadura, persecució, venjança, odi, bombardeig de Guernica, País Basc

 

es.slideshare.net

 

www.universolamaga.com

 

periodicodigitalwebguerrillero.blogspot….

 

diario16.com

 

catalogo.artium.org

 

www.orain.eus

 

viajesporeuskadi.es

 

www.clarin.com

 

www.cuartopoder.es

 

www.pinterest.com

www.youtube.com

Rebel.lió, rebel.lió militar, revolta,  sedició, cop d’estat, dictadura, persecució, venjança, odi, bombardeig de Barcelona, immemorial nació catalana

 

www.elmundo.es

 

www.todocoleccion.net

 

serhistorico.net

 

 

es.paperblog.com

 

barcelonayer.blogspot.com

 

labocadora.blogspot.com

 

www.pinterest.com

 

Rebel.lió, rebel.lió militar, revolta,  sedició, cop d’estat, dictadures, persecució, venjança, odi…sense fi

 

www.ccma.cat

 

www.xtec.cat

 

www.ara.ad

 

tuscienciassociales-teodosio.blogspot.co…

 

www.lavanguardia.mobi

 

www.aboriginemag.com

 

 

Rebel.lió, rebel.lió militar, revolta,  sedició, cop d’estat, dictadures, venjança, persecució, odi…sense fi

 

 

www.datuopinion.com

 

 

juanpedroprofesociales.blogspot.com

 

www.lavozdelsur.es

 

slideplayer.es

 

www.timetoast.com

www.preceden.com

literaturalegionaria.wordpress.com

 

La denominació Espanya formada per nacions immemorials constretes i amargades; no reconegudes ni accepatades, que donen l’esquena a una Espanya que hauria de ser per la seva història i pels seus pobles, el bressol del federalisme, més i millor que als Estats Units d’Amèrica.

 L’excés i abús del poder del centralisme, porta a les nacions que formen Espanya, a un camí de convivència impossible i a un futur sense oportunitats de progrés humà i social.

www.elpuntavui.cat

 

www.ccma.cat

 

www.rac1.cat

 

www.elperiodico.cat

 

 

L’abandonament del treball polític i de la responsabilitat política per solucionar el problema i conflicte espanyol amb la nació catalana -no a cops sinó amb judici democràtic i treball polític que els representants polítics cobren grans sous i dietes-, porta a la contínua paràlisi i inestabilitat social i econòmica

 

 

El abandono del trabajo político y de la responsabilidad política para solucionar el problema y conflicto español con la nación catalana -no a golpes sino con juicio democrático y trabajo político que los representantes políticos cobran grandes sueldos y dietas-, lleva a la continua parálisis e inestabilidad social y económica

 

——————————————————————

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

La Família de l’Home

 

 

<< La Família de l’Home pot sobreviure a les diferències de raça i religió. En contra de les asseveracions del senyor Kruschev, pot acceptar diferències d’ideologia, política i economia. Però no pot sobreviure, pel que fa a com nosaltres la coneixem, a una guerra nuclear …, ni tampoc pot suportar per molt més temps el gran abisme que s’obre entre rics i pobres. >> (JFK)

 

 

<< The Family of Man can survive the differences of race and religion. Contrary to Mr. Khrushchev’s assertions, he can accept differences of ideology, politics and economics. But it can not survive, as far as we know it, a nuclear war …, nor can it stand for much longer the great chasm between rich and poor. >> (JFK)

vivirtlatelolco.blogspot.com

 

 

creditodsekac.weebly.com

 

<< Els rics han d’ajudar als pobres. Les nacions industrialitzades han d’ajudar a les nacions subdesenvolupades. I els Estats Units, en companyia dels seus aliats, han de fer més -i no menys- pel seu programa d’ajuda a l’exterior; programa que ara està sent objecte d’intens debat al Senat dels Estats Units. >> (President John F. Kennedy, Consell Protestant de la Ciutat de Nova York, Nova York 8 de novembrede 1963).

 

www.aarp.org

 

 

<< The rich must help the poor. The industrialized nations must help the underdeveloped nations. And the United States, in the company of its allies, must do more – and not less – for its program of foreign aid; program that is now the subject of intense debate in the United States Senate. >> (President John F. Kennedy, Protestant Council of the City of New York, New York, November 8, 1963).

 

pedrogrima.blogspot.com

 

es.panampost.com

 

www.chiledesarrollosustentable.cl

 

www.estrategiaynegocios.net

 

www.taringa.net

 

kgou.org

 

es.slideshare.net

 

<< Masa freqüentment parlem de la necessitat d’ajudar a l’estranger només en termes del nostre propi interès econòmic. Cert; l’ajuda a l’exterior redunda en el nostre propi benefici. Proporciona més de mig milió de llocs de treball a cada Estat. Finanza un augment en les nostres exportacions i crea nous mercats per a tal exportació. Genera la compra d’equip militar i civil que realitzen altres governs en aquest país. Fa possible l’estacionament de tres milions i mig de soldats al llarg de la perifèria comunista i a un cost que s’aixeca a la desena part del que ens costaria mantenir un nombre comparable de soldats nord-americans. I ajuda a evitar la classe de caos o influència comunista, o atac comunista que segurament demanaria una costosa atenció per la nostra part … >> (President John F. Kennedy, Consell Protestant de la Ciutat de Nova York, Nova York, 8 de novembre de 1963).

 

www.socialhizo.com

 

www.youtube.com

 

<< Too often we talk about the need to help the foreigner only in terms of our own economic interest. True; foreign aid results in our own benefit. It provides more than half a million jobs in each State. Finance an increase in our exports and create new markets for such an export. It generates the purchase of military and civilian equipment that other governments carry out in this country. It makes possible the parking of three and a half million soldiers throughout the communist periphery and at a cost that rises to one tenth of what it would cost us to maintain a comparable number of American soldiers. And it helps to avoid the kind of chaos or communist influence, or communist attack that would surely demand expensive attention on our part … >> (President John F. Kennedy, Protestant Council of the City of New York, New York, December 8 November 1963).

 

www.portafolio.co

 

www.lavozdelsandinismo.com

 

toleranciareal.blogspot.com

 

Dures realitats de pobresa i injustícia social

Hard realities of poverty and social injustice

18 novembre 1963

 

 

 

——————————————————————

 

La frase

 

<<Qui ha intentat trencar la convivència a Catalunya és “l’actuació de l’Estat espanyol contra els drets i llibertats i el fet que hi hagi presos polítics i dirigents a l’exili”. Els poders de l’Estat són els “màxims responsables” de la tensió als carrers>>

 

<<El 155 ha suposat una greu afectació dels serveis socials a Catalunya, que són els que garanteixen la cohesió social i la convivència al país>>

 

<<Tenim un camí per avançar si el diàleg és honest i hi ha voluntat de negociació. La solució no estarà en l’enfrontament ni l’ús de la força ni el codi penal sinó en la negociació política>>

 

Pere Aragonès, vicepresident del govern català i conseller d’Economia 

 

okdiario.com

 

——————————————————————

La música

insubornable llibertat

——————————————————————

 

Cristòfor Colom, emigrant en altres terres

 

www.nationalgeographic.com.es

 

 

Neil Armstrong, emigrant en altres mons

 

theunredacted.com

 

Des dels confins de la Terra i dels mars, l’emigració ha donat vida al Planeta blau

 

 

——————————————————————