El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

⇔   Una bola rodona, plena de cràters gegantins i amb una solitud indescriptible. Contrasta amb Catalunya, immemorial nació catalana, 8 milions d’habitants i amb una companyia desèrtica. Espanya no vol saber-ne res de la nació catalana només, això sí, a l’hora de rebre els 22 mil milions d’Euros -un 9% del PIB català- que, cada any, surten dels impostos dels ciutadans de Catalunya i no tenen retorn per part de l’Estat central, centralista i nacionalista espanyol. Un espoli fiscal propi d’una Espanya colonialista.

   Una solitud indescriptible menys per a les garrotades del Primer d’Octubre de 2017 -referèndum pacífic i democràtic- i el “a por ellos!”. Una solitud indescriptible menys per als 7 anys de repressió que encara segueix. Una solitud indescriptible menys pel no compliment per part de l’Estat espanyol de la Llei d’Amnistia, aprovada pel Congrés dels Diputats i que permet -aquest no compliment-, la continuïtat de la repressió iniciada per l’expresident Mariano Rajoy i el Govern del Partido Popular tan afanyós en el sempre contra Catalunya! I, pel Partido Popular, Catalunya, nació, va ser privada de l’Estatut d’Autonomia que el poble va ratificar l’any 2006.  Una solitud indescriptible menys pel denominat ‘155’, representants presos polítics catalans, representants polítics catalans exiliats a Europa i que encara allà romanen tot i la Llei d’Amnistia aprovada pel Congrés dels Diputats. Un greu menyspreu a la democràcia i al poder Legislatiu i que debilita l’estat de dret del Regne d’Espanya.  

   Catalunya, sola com la Lluna, mira, però, cap a la seva Diada Nacional de l’11 de Setembre. La força d’un poble, la força d’una nació immemorial, la força de milions de ciutadans per exigir democràcia, llibertat, compliment de la Llei d’Amnistia, retorn del Molt Honorable President Puigdemont, dignitat i independència. 

LA MIRA

Solitud lunar

——————————————————————————–

ESCENES

L’avi, el pare, el fill

 

   Una conversa important amb profunda arrel de família i d’humanitat. Big Daddy (Burl Ives), patidor d’un càncer terminal, es confessa davant el seu fill Brick (Paul Newman) de com el seu pare, un rodamón, el va estimar tant mentre rodaven -amagats en els trens- de llarg a llarg dels Estats Units. Tot el que va heretar del seu pare: un immens afecte, una maleta de vímet i un barret. Brick enveja al seu pare perquè, sent aquest un dels terratinents més rics de l’Estat de Mississippi, no ha tingut per part del seu pare l’afecte i l’amor que, aquest, va rebre del seu avi. Molts milions de dòlars i afany per aconseguir més, però, moltes vegades, l’afecte familiar roman en un pla inferior i d’això se’n queixa el seu fill Brick. 

   La gata sobre la teulada de zinc calenta (en anglès Cat on a Hot Tin Roof) és una obra de teatre de Tennessee Williams. Una de les més conegudes obres de Williams i la seva favorita. L’obra va guanyar el Premi Pulitzer de Drama en 1955. La gata sobre la taulada de zinc, compta amb diversos temes recurrents, com les frustacions, l’alcoholisme, passions eròtiques, desenganys, la cobdícia, la superficialitat, la decadència, i la mort. Ha estat traduïda al català per Joan Sellent.

   L’obra va ser adaptada al cinema en una pel.lícula del mateix nom el 1958, dirigida per Richard Brooks i protagonitzada per Elizabeth Taylor i Paul Newman com Maggie i Brick, respectivament.

——————————————————————————– 

LA FRASE

 

“El paper més difícil és ser tu mateix en un món que constantment intenta fer-te una altra persona”.

 

“El papel más difícil es el de ser tú mismo en un mundo que constantemente intenta hacerte otra persona”.

 

“The hardest role is to be yourself in a world that is constantly trying to make you someone else”.

 

Viquidites

Tennessee Williams

 

——————————————————————————-