Arxiu per a 24 desembre, 2009
[youtube]YJ0hwTzOMPE[/youtube]
Astrònoms alemanys han descobert a la lluna de Saturn anomenada Tità un mar gegant de metà o hidrocarburs que tindria unes dimensions superiors a la del Mar Caspi, que és el més gran de la Terra. Amb un diàmetre de 5.150 quilòmetres, Tità és el segon satèl·lit més gran del sistema solar, el primer es Ganímedes que orbita al voltant de Júpiter, i l’únic que té una atmosfera densa. El Centre Alemany d’Investigacions Aeroespacials (DLR) ha anunciat que el mar gegant de Tità té una superfície de 400.000 quilòmetres quadrats. El mar, batejat com Krake Mare, està en el pol nord del satèl·lit i el seu descobriment ha estat facilitat per les imatges captades per la sonda nord-americana Cassini. Un any abans s’havia descobert al pol sud del satèl·lit un enorme mar d’età líquid.
L’atmosfera plena de nitrogen converteix Tità en un satèl·lit que recrea d’alguna forma l’antic estat de la Terra, encara que la seva densa atmosfera n’impedeix observar-ne amb claredat la seva superfície. Només s’ha pogut detectar el mar gegant d’hidrocarburs gràcies a un espectòmetre d’infrarojos VIMS que va permetre detectar un element brillant en el pol nord de Tità que no es corresponia a una superfície gelada.
El descobriment confirma la teoria que Tità és un autèntic pou de petroli orbitant Saturn i que en el futur podria ser la gran reserva d’hidrocarburs del sistema solar.