El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]nTgyakGAddM[/youtube]

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat que sotmetrà a una avaluació externa la seva actuació per la pandèmia de grip A, per respondre a les crítiques i a les acusacions de connivència amb la indústria farmacèutica en la gestió d’aquesta emergència sanitària. Deixant de banda les teories conspiratives de grans dimensions que hi poden haver darrera la malaltia, sí que és veritat que l’OMS s’ha cobert de glòria. Si no hi ha hagut conspiració sí que s’ha exagerat la gravetat del nou virus, sí que s’ha promogut la compra de vacunes massivament així com dels medicaments per a contrarestar l’amenaça. I això ha significat una despesa enorme en diners que han anat a parar a les unes butxaques molt concretes. Però el que ha estat més greu és el deteriorament de la mateixa imatge de l’OMS. Què passarà quan tornin a declarar una pandèmia? Qui és llançarà a vacunar-se sense saber si realment val la pena o si el que li estan demanant és que participi en un experiment?

Ofesos per les acusacions l’OMS ha titllat d'”irresponsables”, “històricament inexactes” i “científicament incorrectes” les acusacions que la pandèmia de grip A ha estat una farsa o que l’OMS va sobredimenssionar expressament la seva gravetat. Diuen que aquestes acusacions són irrespectuoses amb les 13.000 persones que han mort a tot el món per la malaltia o pels qui han presentat quadres severs arran de la infecció. L’OMS s’excusa en què va alertar de la pandèmia no per la seva gravetat sinó per la ràpida expansió de la grip A… I ara ho diuen? No havia de desaparèixer mig món per la variant de la grip porcina? I el que és pitjor no és que els ciutadans més o menys s’espantessin pel què es preveia. Sinó que els governs occidentals, teòricament amb més mitjans i informació, van caure en el parany de l’OMS i li van fer de corretja de transmissió contribuïnt a crear una sensació apocalíptica que es podien haver estalviat. Ho demostra el fet dels milions de dosis de vacuna que ara s’han de menjar amb patates o el fet que, per exemple, l’Estat espanyol poses sota protecció militar milions de paquets d’antigripals com si fos una arma estratègica. 

L’OMS ha acollonit al personal, els governs han actuat amb fe cega i els ciutadans han vist atònits com es jugava amb un tema tan delicat que al final els ha acabat costant diners de les seves butxaques. Que investigui l’OMS el que vulgui i revisi els seus protocols, però molt em temo que això serà la fauna d’en Pere i el llop, i que el dia que realment passi alguna cosa greu, amb el precedent que han creat ens trobem en una situació molt més delicada i perillosa.