El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]VckPoBSZIYs[/youtube]

Científics de la Universitat d’Annuncio, a Itàlia, han realitzat un estudi que s’ha publicat a la revista Phytotherapy Research, segons el qual han trobat un extracte antioxidant que surt de l’escorça d’un tipus de pi francès que té propietats per curar els símptomes aguts i crònics de les hemorroides. L’extracte en qüestió és el Pycnogenol i la seva aplicació tòpica redueix la durada dels dolors i les hemorràgies de les hemorroides. Fins i tot s’ha comprovat que l’aplicació del Pycnogenol ha ajudat a reduir el nombre d’intervencions quirúrgiques i hospitalitzacions en els casos més greus.

L’extracte prové d’un pi que creix al llarg de la costa sud-occidental de França i és una combinació de procianidines, bioflavoides i àcids orgànics. Les proves amb l’extracte del pi es van fer en un grup de pacients durant dues setmanes i els seus resultats van confirmar la seva eficàcia tant si es prenia per via oral com si s’aplicava de forma tòpica.

Les hemorroides són venes inflades i doloroses que es troben en la porció final de recte o a l’anus. Aquesta afecció és molt comuna, especialment durant l’embaràs i després del part. Les hemorroides resulten de l’augment de la pressió a les venes de l’anus. Aquesta pressió provoca bonys i l’expansió de les venes, provocant un dolor intens particularment quan la persona està asseguda. L’estrenyiment, la permanència assegut per llargs períodes de temps i  la infecció anal són factors que també contribueixen al desenvolupament d’aquest problema. Però en alguns casos també poden ser símptomes d’altres malalties, com la cirrosi hepàtica.