El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

 Ja està bé home! Però, és què no han vist les platges de la nació catalana en un dia d’estiu o en un calorós cap de setmana? Allò és un immens formiguer humà de proporcions infinites. Gent sobre la platja, estirats a plena pell, assentats, drets, ajeguts, fent esport…és un mar -mai millor dit- de milers de persones de totes classes i nacionalitats. Des de nenes i nens a ancians. De tot. Una babel escampada entre la sorra i l’aigua. Els que es banyen, però, veuen a vegades taques surant al seu voltant. Són llefiscoses i provenen del combustible de les nombroses embarcacions -cada anys més nombroses- que encerclen als banyistes i nadadors. Alguns dies de vent o temporal també ho fan nombrosos objectes sòlids, i no parlem de les meduses perquè el tema ja és prou conegut per a  tothom i més pels qui ja han testat el seu contacte.

   Tot plegat fa que la salut de les persones hi tingui molt a veure. I molt més quan es tracta de tants milers de persones que es concentren en un mateix lloc. L’aigua, la vegetació marina i l’aire de mar són importants per a la salut perquè ens aporten iode, element químic  essencial. La glàndula tiroide fabrica les hormones que contenen iode. En llocs on hi ha poca aportació de iode a través de la dieta (normalment en zones de l’interior, on no es consumeixen aliments marins) el dèficit en iode pot causar goll.

   Ho veuen perquè és important anar a la platja i a nadar? Afecta a la salut i al benestar dels ciutadans, per aquest motiu clamem a Déu i al cel devant el comunicat del govern de que no retirarà els objectes sòlids de l’aigua de les platges,  decidint reduir més de la meitat la quantitat d’anàlisis que feia a l’estiu. Els plans d’estalvi de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) del Departament de Territori i Sostenibilitat també inclouen una retallada en els controls sanitaris que des del 1990 es fan a l’aigua de les platges, que es redueix més de la meitat. De les 16.000 inspeccions que es van fer el 2010 aquest any es passarà a les 6.000, la qual cosa afectarà la periodicitat de les anàlisis, que en comptes de ser setmanals ara seran quinzenals en cada un dels punts de mostreig.

   Molt bé home! Posar en perill greu la salut i el turisme. Més i més retallades per culpa de l’espoli d’Espanya contra Catalunya. La xifra de 22 mil milions d’euros, un 10 per cent del PIB català i una tercera part dels impostos que paga el poble de la nació catalana. Retallades en sanitat, educació, cultura i ara en salut a les platjes que de qui pocs dies romandran saturades de visitants. Saben el que pot arribar a passar? Déu ens ajudi. No han vist el que està passant a Alemanya amb el bacteri Escherichia coli? Saben que l’infecció pot també produir-se a l’engolir aigua en una piscina contaminada amb desferres humanes? I al mar, què pot passar amb els objectes sòlids de l’aigua de les platges que diuen no es retiraran?

   Els Ajuntaments critiquen les retallades. Veurem quans representants d’Ajuntaments de la nació catalana acudiran a la gran manifestació del 9-J a Barcelona. La del 10-J de l’any passat milions de persones vàren sortir a donar la cara per mostrar la seva ràbia devant  la sentència del Tribunal Constitucional, caducat, contra l’Estatut d’Autonomia referendat per el poble català – autonomia falsa i de mentida- llançat  al TC per part dels jerarques del “Partido Popular”, amb la finalitat d’ofagar Catalunya espoliada, menysprear les autonomies i tornar a la mediocritat i corrupció del centralisme franquista. La manifestació del proper 9-J -esperem de milions de persones- per tornar a fer evident que Catalunya és una nació, demanar l’anul.lació de les retallades dels serveis públics i socials i que l’Estat espanyol pagui tot el que deu a Catalunya i exigir la convocatòria d’una consulta popular per demanar la independència de la nació catalana, és a dir, la llibertat. També cal demanar a la manifestació del proper 9-J, la invalidació de la sentència del Tribunal Constitucional, caducat, contra l’Estatut de Catalunya, referendat, i que el “Partido Popular” demani perdó per aquest menyspreu i atac contra l’autonomia catalana. Facin el favor de demanar perdó immediatament! La Generalitat els hi va demanar que retiressin el recurs que el PP va mantenir, fins a romandre segurs que una majoria de magistrats conservadors, centralistes i nacionalistes espanyols tombarien l’Estatut: la primera Llei de Catalunya. El poble de la nació catalana farà tot el possible -visca la democràcia!- perquè el “Partido Popular” no guanyi les eleccions generals del 2012. 

   Escoltin, ara resulta que ni neteja ni anàlisis de l’aigua. Desprès de comunicar que no retirarà els objectes sòlids de l’aigua de les platges, el govern ha decidit reduir més de la meitat la quantitat d’anàlisis que feia a l’estiu. Diuen que l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) s’estalviarà 300.000 euros reduint el nombre d’analisis de 16.000 a només 6.000. Home, ja està bé! Catalunya té que anar malament per culpa dels diners espoliats que surten dels impostos dels catalans i no tornen? Però què és tot això? Un lladronici? Què ens expliquen de les altres “regiones” que mai  havien estat autònomes ni tampoc ho havien demanat mai?

   Catalunya si havia estat una nació autònoma. Demanen respecte, democràcia, llibertat i justícia. La nació catalana vol administrar els impostos del seu poble. Ens volem administrar nosaltres mateixos i no que s’ens enduguin un 10 per cent del PIB català que no torna. 

  Ah, escoltin, senyors representants del poble i respectables polítics de la Generalitat i del Parlament, què passa amb la taxa sobre el turisme reconeguda, acceptada i aplicada als països europeus i, fins i tot, als Estats Units de Nord-Amèrica? Per què no s’aplica a Catalunya per tal d’ajudar a la greu situació actual de retallades dels serveis públics i socials? Es pensen que els visitants no vindrien? Tant poc valoren l’atractiu turístic de Catalunya? Volen fer el favor de tenir més coratge polític i aplicar-lo. Saben que amb les quantitats que deixen de recaptar de l’impost de successions, ja haurien pagat el deute als centres hospitalaris corresponent a l’any passat?

   Volen fer el favor de deixar de governar a favor de la nació castellana, i fer-ho a favor de la nació catalana. Què ens expliquen de Castella, home, no veuen que ja n’estem farts!

————————————————————————————-

 El vídeo

   Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent:58E3uPatPfI

————————————————————————————-

El naixement d’una nació. Què és Catalunya

   LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- Pere I el Catòlic (1196-1213) va intervenir en terres d’Occitània en defensa dels comtes vassalls que havien abraçat l’heretgia centrada en la ciutat d’Albi i que eren atacats per una croada predicada pel pontífex.

   LA PREGUNTA de la setmana.- Què va significar la batalla de Muret?

   EL LEMA de la setmana.- “Les idees són com els bitllets grans. Si els ensenyes, te’ls prenen”. Kalervo Tuukkanen.

————————————————————————————-

Gràcies, records i una abraçada als 72 visitants i lectors actuals del Brasil

————————————————————————————-

Un feliç cap de setmana i estiu a tothom, principalment les nenes els nens i els ancians, i Visca Catalunya! Com deia JFK “anem cap a endevant”.

————————————————————————————-