El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

     El Senat exposa els 34 quadres que han costat 417.000 euros. Són d’Adolfo Suárez, Leopoldo Calvo-Sotelo, Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero, als que s’afegeixen els dels presidents del Congrés i del Senat i els senadors que van formar part de les primeres Corts. L’Estat espanyol no vol pagar a Catalunya els 759 milions euros -que necessita desesperadament- i que estableix la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica que ampara la Constitució. Com volen complir amb Europa, sinó compleixen amb Catalunya?

Impagament, incompliment, ‘aixecar la camisa’, menysprear una vegada més l’Estatut d’Autonomia de Catalunya pel que fa a la disposició addicional tercera que estableix el pagament, per part de l’Estat Espanyol, de 759 milions d’euros. La confirmació de que el govern de Rodríguez Zapatero no ho pagarà, -vagi home, vagi!-, no només és un engany que el que es tracta és ofegar Catalunya, sinó també posar en evidència a un Estat que disposa de ‘barra libre’ per malgastar els diners que vulgui i que no compleix amb els drets dels ciutadans de la nació catalana. O és que l’Estatut d’Autonomia no és una Llei Orgànica que té que defensar la Constitució?

   A l’Estat espanyol no tots els ciutadans tenen els mateixos drets. No, senyor Bono, no. Una cosa són els grans discursos polítics i, l’altra, la realitat. I Espanya -nació de nacions constretes i amargades- pretén avançar amb fantasies que no pas amb realitats. Ja ho veiem, la darrera d’Europa junt amb Grècia i Portugal, i, amb 5 milions de treballadors sense feina o, amb 5 milions de persones que cobren subsidi d’atur i que treballen a l’economia submergida. La corrupció més absoluta de baix cap a d’alt? I vostè, president Zapatero, plega sense haver solucionat això tant greu ? Ja li val home!

   A l’Estat espanyol no tots els ciutadans tenen els mateixos drets. Amb l’allau i cascada de retallades dels serveis públics i socials, els més dolorosos en sanitat i educació, els catalans no tenim els mateixos drets, senyor Bono, per tant, tampoc volem tenir cap obligació vers l’Estat espanyol i aquesta Europa del capitalisme salvatge que consenteix i calla, davant l’espoli fiscal que patim els ciutadans de Catalunya. 

   Escoltin bé, s’emporten 22 mil milions d’euros cap a Espanya que no tornen, 60 milions d’euros diaris, un 10 per cent del PIB català, una tercera part dels impostos que paguem els ciutadans de Catalunya. Espoli únic al món. I no volen complir amb allò que estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, Llei Orgànica que ampara la Costitució? On s’ha vist això? Gran vergonya! S’en duen 22 mil milions d’euros i no volen tornar-ne 759 milions que necessita desesperadament Catalunya. Fins quan el poble i el govern de la nació catalana consentiran aquest menyspreu, aquesta falta de serietat i responsabilitat de l’executiu espanyol? 

   L’Estat espanyol no vol pagar a Catalunya els 759 milions d’euros que estableix la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia, però, sí tenen diners per malgastar 417.000 euros en els 34 retrats de personalitats -‘autobombo’- de la política espanyola, als què s’afexeigen els dels presidents del Congrés i del Senat en aquest període i els senadors que van formar part de les primeres Corts.

   No volen pagar allò que estableix la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, per part de l’Estat espanyol, de 759 milions d’euros, però,  l’Ajuntament de Madrid, -‘Partido Popular’-el més endeutat de l’Estat espanyol, va aprovar una despesa de 600.000 euros, que aniran destinats a la Fundació Madrid 2020. Aquesta serà la tercera candidatura consecutiva que presenta Madrid per organitzar uns jocs olímpics, després de les dels anys 2012 i 2016. Es preveu una despesa total que s’acostarà als més de 37 milions d’euros que va costar la del 2016.

   I mentre a Catalunya es retallen, retallen i retallen els serveis públics i socials, a Espanya segueix la gran ‘fiesta nacional’.  Hem d’actuar o no en defensa pròpia, Govern de la Generalitat?

————————————————————————————- 

El vídeo

   Si tenen a bé, poden puntejar les adreçes de vídeos següents: Mr5FFMUgtK4, Hn9gXaSRs6E.

————————————————————————————-

El deure i la glòria

            Allò que el president Kennedy va demanar als funcionaris públics.(Missatge del 27 d’abril de 1961). (II).

   <<Cap conjunt de normes o estatuts, per complicada que sigui la seva concepció, serà capaç de resoldre els milers de possibles reptes que es puguin enfrontar a la integritat d’una dona o un home o a la seva dedicació cap a l’interès públic. Malgrat tot, són necessàries les normes, unes normes que estableixin clarament les directrius de la política i que castiguin la venalitat i la traïció, establint una tònica ética general per la tramitació dels assumpes públics>>.

   Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent:pKLjSudFY_8, a EUROPA.

————————————————————————————-

                          El naixement d’una nació. Què és Catalunya

   LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- Bona part de la població evacuada de l’Alguer, féu del contingent d’esclaus sards venuts arreu de la Corona d’Aragó, on eren ocupats en obres de construcció, treballs agrícoles i d’altres feines humils. (Ulisses).

   LA PREGUNTA de la setmana.- Quan va finir l’esclavitud sarda?

   EL LEMA de la setmana.- “El temps és una imatge mòbil de l’eternitat“. Plató.

     NOTA.- Si tenen a bé a participar a la “pregunta de la setmana”, els farem a les mans uns bolígrafs de la Caixa de Pensions. Poden participar a l’apartat de comentaris. Salut.

————————————————————————————-