El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

soraya_i_rajoy_470x350

Mariano Rajoy y Soraya Sáenz de Santamaría. El govern espanyol va portar el decret llei sobre pobresa energètica de la Generalitat de Catalunya al Tribunal Constitucional, segons el qual prohibeix tallar el subministrament de gas i electricitat durant els mesos de novembre a març, per impagament, a la gent sense recursos. I el TC n’ha suspès cautelarment el decret i, per tant, de moment, queda sense efecte. Resulta increïble una situació com aquesta i resulta impossible d’acceptar per part de milions de ciutadans. És evident que a les properes eleccions autonòmiques i generals, serà el torn del poble. (Imatge: www.elsingular.cat).

Resulta increïble que en una nació de nacions amb un règim que es venta de ser democràtic, el govern central, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del ‘Partido Popular’, hagi presentat recurs davant el Tribunal Constitucional espanyol, com en el cas de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ‘referendat’ pel poble,i, com en el cas de la Llei de Consultes, contra la llei catalana que prohibia a les companyies riques i poderoses tallar la llum i el gas als pobres. Així, el Tribunal Constitucional -sempre contra Catalunya?- ha suspès cautelarment el decret llei de la Generalitat que prohibeix tallar el subministrament de llum i gas -entre els mesos de novembre i març- a les persones mancades de recursos econòmics. 

Mariano-Rajoy-y-el-presidente-del-Tribunal-Constitucional

El president del Tribunal Constitucional espanyol, Francisco Pérez de los Cobos i el president Mariano Rajoy. La tensió entre les autonomies (Estat Autonòmic) i el Govern central, ha estat la causa que durant el 2013 es van registrar en el Tribunal Constitucional 44 recursos d’inconstitucionalitat contra lleis de l’Estat i 21 contra lleis de les Comunitats Autònomes. Un fre al progrés autonòmic i de les nacions d’Espanya. (Imatge: www.lacelosia.com).

 

El senyor Francisco Pérez de los Cobos Orihuel (Múrcia, 1962), va ser militant del ‘Partido Popular’. El ja president del Tribunal Constitucional espanyol va admetre aquest fet que no havia revelat en la seva compareixença anterior al Senat. El març de 2014 el Parlament de Catalunya va demanar la recusació de Pérez de los Cobos per les seves diverses declaracions públiques sobre Catalunya.

 

Davant una flagrant manca de compassió, de justícia social i de voler anar sempre contra l’autonomia de Catalunya, el govern de Mariano Rajoy ha presentat aquest recurs que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit. Com en el cas de la consulta del 9-N, s’obre un període de quinze dies perquè el Parlament de Catalunya i el Govern puguin presentar les seves al.legacions; i en un termini de cinc mesos el Constitucional haurà de ratificar o aixecar la suspensió. Aquesta té efectes des del 24 de setembre de 2014, que és el dia que el govern espanyol va presentar el recurs.

També s’estableix com s’ha d’ajornar el deute que les famílies tenen amb les empreses i la possibilitat de satisfer el deute pendent de manera íntegra o fraccionada entre l’abril i l’0ctubre següents.

Escoltin!, com en una situació tant greu com aquesta el Tribunal Constitucional ho té que resoldre en un termini de cinc mesos? No veuen que les famílies i persones consumidores amb una mancança de recursos econòmics ja estaran congelats. En un Estat que es creu democràtic i de dret, com pot passar això? De veritat formem part de la Comunitat Europea? Com és possible que el govern espanyol del ‘Partido Popular’, hagi presentat recurs a una llei que prohibia tallar la llum i el gas als pobres? Com és possible que el Tribunal Constitucional espanyol l’hagi acceptat a tràmit?

ESPAÑA TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

El Tribunal Constitucional espanyol hauria de decidir, abans del fred hivernal, sobre el recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy contra la llei catalana que prohibia tallar la llum i el gas als pobres. (Imatge: www.ara.cat).

No hi ha dubte de que les altres Comunitats Autònomes d’Espanya, nació de nacions, que així ho necessitin i segons la situació dels ciutadans, poden redactar una Llei com la catalana sobre aquest tema i, fins i tot, millorar-la. La democràcia al servei de la dignitat humana.  

Un fons de solidaritat energètica

 

 

Empresa i Ocupació va recordar, segons que explica el rotatiu ‘El Punt Avui’, que coincidint amb el recurs del govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC) que deixava en suspens el decret català contra la pobresa energètica, va anunciar la creació d’un fons de solidaritat energètica en una reunió amb les entitats l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, CCOO, la UGT i la Taula del Tercer Sector. “Un cop estigui elaborada la proposta, es donarà a conèixer a la Taula”, van subratllar. I hi va afegir que “la Generalitat parla amb entitats, institucions i companyies subministradores perquè la suspensió del decret no perjudiqui les famílies vulnerables aquest hivern”.

141024_pobresa_energètica-545x205

 

(Imatge: rac1.org) – (Foto: La Vanguardia)

Les entitats socials avisen

Les entitats socials, però, no ho veuen gens clar i avisen que més de 320.000 famílies no poden pagar  la llum i el gas, mentre que augmenten “de manera estratosfèrica” els beneficis de les subministradores. Endesa, per exemple, va obtenir 579 milions d’euros el primer trimestre d’aquest any; Gas Natural va guanyar 676 milions de la venda de gas a l’Estat el primer semestre i Agbar va ingressar 432 milions l’any 2012.

 

L’aposta és que les companyies assumeixin aquests rebuts

Amb aquests beneficis, les entitats consideren que les companyies podrien assumir les factures i els rebuts impagats. Recorden que el dret aprovat fa un any  i actualment suspès només significava una moratòria de pagament per a les famílies sense recursos i reclamen que es vagi més enllà i que es condoni el deute quan es demostri  la situació de vulnerabilitat. En definitiva, l’aposta és que les companyies assumeixin aquests rebuts.

 

<<Si la creació del fons de solidaritat energètica vol dir que es treuen diners destinats a resoldre unes necessitats socials perquè acabin garantint els beneficis multimilionaris d’aquestes empreses no té cap sentit”. (Eloi Badia, Aliança Contra la Pobresa Energètica).

 

 

Bqw25QfCcAA2uwX (1)

(Imatge: manresa.cup.cat)

Així les coses i mirant cap a Madrid, no hi ha dubte que cal una resposta urgent per part del Tribunal Constitucional espanyol.

El vídeo

 

Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent:

qmmJva1NJ7k

 

—————————————-

El Deure i la Glòria

 

 

<<…Govern, del poble, pel poble i per al poble…>>

Abraham Lincoln

(Gettysburg, 1863)

 

Anunci del tractat de prohibició de proves nuclears

 

 

<<Parlo a tots vostès aquesta nit amb esperit d’esperança. Fa divuit anys l’adveniment de les armes nuclears va canviar el curs del món, així com el de la guerra. De llavors ençà, la Humanitat ha estat lluitant per fugir de l’ombrívola perspectiva d’una destrucció en massa sobre aquesta Terra que habitem. En una època en la que ambdues parts han arribat a posseir suficient força nuclear com per destruir a la raça humana vàries vegades, el món del comunismo i el món de l’elecció lliure han quedat tancats en un cercle viciós d’interessos i ideologies en conflicte. Cada augment de tensió ha produït un increment en les armes; i cada increment en les armes ha produït, al mateix temps, un augment de tensió.>>   (President John F.Kennedy, Discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 26 Juliol de 1963).

 

JFKWHP-ST-A17-4-63

Signatura i parlament del president Kennedy en el decurs de l’acte de la signatura del Tractat de Prohibició de Proves Nuclears. Octubre,7, 1963. Al president l’hi quedaven dos mesos de vida. (Imatge: ca.wikipedia.org).

 

Pau, Paz, Peace

 

<<Ahir, un raig de llum va penetrar a la foscor. S’han acabat a Moscou les negociacions per firmar un tractat de prohibició de proves nuclears a l’atmosfera, a l’espai exterior i sota l’aigua. Per primera vegada s’ha arribat a un acord perquè les forces de destrucció nuclear es subjectin a un control internacional…, objectiu ja buscat a l’any 1946, quan Bernard Baruch va presentar un pla de control devant les Nacions Unides>>. (President John F.Kennedy, Discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 26 juliol 1963).

El vídeo

 

Si tenen a bé, poden puntejar les adreces de vídeo següents:

 T-xEcChFC6I

99W4Vywe3zg

———————————————————

 Suárez, forjador d’una anhelada democràcia que,ara, cada dia recula més

 

La crisi política creada rere la legalització del Partit Comunista d’Espanya sembla ocasió perquè els diaris que considerem correcta l’actuació del Govern, i realitzada dintre les seves facultats, amb estricte respecte a la legalitat i al mandat popular del referèndum, expressem també units la nostra postura.

Creiem que es deu denunciar l’atac de sectors antidemocràtics contra el Govern legítim de la Nació i contra el procés polític en curs. D’una manera premeditada s’ha volgut provocar als militars i crear un ambient de perill nacional. (Editorial conjunta dels rotatius ‘Arriba’, ‘Diario 16’, ‘El País’, ‘Informaciones’, ‘Pueblo’ i ‘Ya’). Abril, 1977.

ccentralpce

 

 Comitè Central del Partit Comunista, abril 1977

(Imatge: nuevoclaridad.es)

 

-Me parece un grave error político y una farsa jurídica. Sobre lo primero no he de extenderme por ser bien conocido el punto de vista de Alianza Popular: bastantes problemas tiene la reforma política en España para añadirle innecesariamente la legalización del partido más antidemocràtico y que se presenta con las mismas figuras de 1936. El único país de Europa en que el comunismo ha sido derrotado es España: ahora se le entrega la legalidad sin contrapartida. (Fraga Iribarne, secretario general de Alianza Popular).

 .  

 Santiago Carrillo i Manuel Fraga Iribarne

(Imatge: vozpopuli.com)

 

Almirante Pita da Veiga

 L’almirall Pita da Veiga, que va renunciar de forma irrevocable al càrrec de ministre de Marina arran de la legalització del Partit Comunista Espanyol. (Imatge: www.servidor2dm.com).

 ———————————————————————————–

 

 Art*******7

 

 

‘L’obsessió’

 

(L’enterrament prematur)

‘L’obsessió’ (1962) és una pel.lícula estadounidenca de terror produïda per American International Pictures i dirigida per Roger Corman. Està protagonitzada per Ray Milland, Hazel Court, Alan Napier, Heather Angel i Richard Ney. El guió és de Charles Beaumont i Ray Russell, basat en el conte ‘L’enterrament prematur’ escrit per Edgar Allan Poe. Va ser la tercera de les vuit adaptacions d’obres de Poe dirigides per Corman per American International.

Sinopsi

 

Situada en els anys 1830 o 1840 de la fosca era victoriana, senyala a Guy Carrell, que està obsessionat amb la por a la mort. Està més obsessionat amb la por a ser enterrat viu. A pesar de que la seva promesa Emily  li diu que no té res a témer, segueix pensant que serà enterrat viu. Així enganyat, busca l’ajuda d’algunes persones, incloent a la seva germana, però encara segueix posseït per la por a la mort i la sensació de que algú proper el volia mort. (De Wikipèdia).

 

Fitxa tècnica

 

Direcció: Roger Corman. Ajudant de direcció: Francis Ford Coppola. Guió: Charles Beaumont, Ray Russell. Segons la novel.la d’Edgar Allan Poe. Música: Ronald Stein. Fotografia: Floyd Crosby. Protagonistes: Ray Milland, Hazel Court, Alan Napier, Heather Angel.

 

La pel.lícula

 

Si tenen a bé, poden veure el vídeo següent:

 

w8vRcINEACY

———————————————————-