El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

port_de_barcelona_opencat

 

 

Port de Barcelone. L’export mondial majoritaire en Catalogne pour la première fois. La nova llei d’Acció Exterior de Catalunya i de relacions amb la Unió Europea, és fonamental. (Imatge: www.opencat.info).

 

Consell-de-Ministres-550x300

L’intervencionisme constant del govern espanyol contra l’autonomia de Catalunya, un error de tomo y lomo. (Imatge: www.actualitatdiaria.com)

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ‘Partido Popular’, ha recorregut al Tribunal Constitucional la nova llei d’Acció Exterior de Catalunya i de relacions amb la Unió Europea, sol.licitant-ne així mateix la suspensió immediata. Aquest fet podria representar -ja ho representa-, una mala intervenció pel progrés econòmic, social i d’ocupació de Catalunya i Espanya.

Existeixen situacions provocades per una mala praxi de la política que, d’entrada, són difícils de comprendre i d’acceptar. No tenen res a veure amb la bona praxi política dels grans països democràtics i progressistes europeus. És com aquell espectador que agafa entrada per anar a veure ‘El maestro del agua’, de Russell Crowe, i entra a una altra sala on es projecta ‘La dama de oro’, amb Helen Mirren i es queda a veure-la. Per què? es preguntarà. Per què? ens preguntem.

Doncs per una de les tantes decisions equivocades del ‘Partido Popular’, amb relació a la Catalunya pagadora. Des de presentar recurs -l’any 2006- al Tribunal Constitucional contra la Llei Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, de ‘obligado cumplimiento’, revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés de Diputats i el Senat, ratificat pel rei i ‘referendat’ pels ciutadans de Catalunya.

L’engreixament de la bola de neu

 

 

L’engreixament de la bola de neu dels continuats errors polítics del govern espanyol del ‘Partido Popular’, amb relació a la nació catalana, no ha parat. Sempre al Tribunal Constitucional, sempre contra el govern democràtic i progressista de la Generalitat. Sempre contra Catalunya. Com a conseqüència de tot això, tampoc la bola de neu de l’independentisme a Catalunya ha parat de créixer.

Més i més engreixar-se i engrossir-se el problema espanyol -mai el problema català- a causa de l’intervencionisme del ‘Partido Popular’, en contra del desenvolupament d’un veritable Estat autonòmic format per Estats que també han de ser Estat i dintre d’una nació de nacions. Engreixar-se i engrossir-se com en aquell conte sobre ‘Hansel i Gretel’.

 

‘Hansel i Gretel’

 

“…-Mira! Una casa! I corregueren cap a la casa a demanar ajuda. Quan hi van arribar, els dos nens veieren que les parets eren de massapà; les finestres, de sucre; i la porta, de xocolata. Hansel tenia tanta gana que va trencar una peça de sucre de la finestra. -Qui s’està menjant la meva casa? -cridà una veu de dins. La porta s’obrí i aparegué una vella molt lletja. Els nens s’espantaren molt. Ah! Veig que teniu gana. Passeu, passeu. A dins tinc noltes més llaminadures -els digué.”

 R UMAX     PL-II            V1.4

(Imatge: www.actitudfem.com)

 

“Hansel i la Gretel entraren i menjaren fins que estigueren tips. No sabien que la vella era, en realitat una bruixa. Aleshores, la vella els digué: -Bé, us podeu quedar aquí aquesta nit. Demà us portaré a casa. Però, abans que se n’adonessin, els va agafar i els va tancar en una gàbia. -A tu, nen, t’engreixaré i et menjaré! I tu, nena, m’ajudaràs a cuinar!”

 

Engreixar, engrossir

 

Engreixar, engrossir la situació tant greu amb la Catalunya pagadora. Sempre al Tribunal Constitucional. Ara, el govern espanyol ha recorregut davant aquest tribunal -una altra vegada- la nova llei d’Acció Exterior de Catalunya i de relacions amb la Unió Europea, sol.licitant-ne així mateix la suspensió immediata. Més respecte a la democràcia i al Parlament de Catalunya que va aprovar la nova llei amb 100 vots favorables (CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA), 29 en contra (PPC i C’s) i 3 abstencions (CUP). El Consell de Garanties Estatutàries, a petició del PPC, va dictaminar per unanimitat que la llei s’ajustava a l’Estatut i la Constitució.

 

Delegacions Comercials amb objectius:  treball, esforç, progrés, negoci i ocupació

 

La Generalitat de Catalunya no “estableix relacions diplomàtiques”. La Generalitat de Catalunya no disposa d’ambaixades i no “usurpa competències” previstes en la Constitució. La Generalitat de Catalunya, d’acord amb l’Estatut d’Autonomia i la Constitució, disposa d’unes senzilles Delegacions Comercials, sòbries i sense ostentació, però si amb ganes de treballar i obtenir resultats satisfactoris amb relació al foment de la indústria, comerç, turisme, contractes d’inversions i negocis, cultura, i expansió econòmicosocial.

Es pensa el govern de l’Estat, del ‘Partido Popular’, que els 16.000 milions -un 8,5% del PIB català- que cada any surten dels imposts dels ciutadans de Catalunya i no tenen retorn, cauen del cel? Es pensa el govern de l’Estat, del ‘Partido Popular’, que la contribució de la nació catalana al PIB espanyol -un 20%, la més alta de tots els territoris d’Espanya-, és un ‘mannà’ que cau del cel? Es pensa el govern de l’Estat, que els 15,9 milions de turistes estrangers fins al novembre de l’any passat -un 25,8% del total de l’Estat-, cauen del cel? Hi contribueixen amb treball, dedicació i esforç, les Delegacions Comercials -no ambaixades- que Catalunya disposa a l’exterior i amb vocació de ser un país obert al món. No un país tancat.

1311782856752

 

(Imatge: www.ccma.cat)

Rep menys qui més paga, tot i els greus problemes econòmics i socials que pateixen els qui més paguen 

 

En un país amb un atur de més del 24 per cent i un milió de llars sense ingressos costa molt d’entendre i acceptar que s’hagi suspès una llei que ajuda al progrés econòmic i social de Catalunya i Espanya.

Utilitzar la nació catalana com a llança pedres d’una mala campanya electoral, és un greu perjudici contra les nacions d’Espanya constretes i amargades. El ‘Partido Popular’ ho va començar a utilitzar l’any 2006 contra la Llei Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El resultat: creixement extraordinàri de l’independentisme, ressuscitar l’enfrontament entre les dues Espanyes, un malestar continuat entre ciutadans i institucions, un esverament social que impedeix el progrés econòmic i social, un retorn a formes i maneres d’actuar del temps del franquisme, una creença generalitzada de que la Constitució ha quedat absoleta i de que el govern central, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del ‘Partido Popular’ ha perdut el rumb per terra, mar i aire. La dreta radical i nacionalista espanyola, mai ha sabut governar a Espanya.

camach_457 (1)

 Signatures contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Signatures contra el veritable autonomisme de les nacions d’Espanya constretes i amargades. Signatures -deien- “para ir contra Catalunya”. L’Estat amb un veritable autonomisme és  competitivitat i progrés; l’Estat del centralisme és la mediocritat.(Imatge: ferransala.com)

El vídeo

 

Si tenen a bé, poden puntejar l’adreça de vídeo següent:

 

d-F2W8jqL5g

 

 

————————————————————————–

La veritat, tota la veritat i res més que la veritat

 

 

“Nunca fue la nuestra lengua de imposición sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntat libérrima el idioma de Cervantes.” (Rei Joan Carles I, discurs de lliurament dels premis Cervantes, any 2001). 

Remarquem que, amb l’expressió “la nuestra”, el rei de tots els espanyols es referia, és clar, a la llengua castellana. No eren seves, doncs, les altres llengües de l’Estat?

 

1718

 

(Va començar el 1715, blogs anteriors)

 

Llibres de text en castellà

 

 

En constituir-se la Universitat de Cervera, el govern li atorgà el privilegi d’imprimir “todos los Libros y Papeles que condugesen a la comun enseñanza”. Josep M.Torras, a ‘Felip V contra Catalunya”, explica: “Per un privilegi de 23 de Juny de 1718, el rei va atorgar l’exclusiva de l’edició dels llibres dedicats a l’ensenyament, <<desde la cartilla, libros de Doctrina Christiana o Catecismos en que empiezan a aprehender las primeras letras, y de que comúnmente usan los niños en las escuelas>>, a la impremta de la Universitat de Cervera”. (‘El Punt Avui’ – ‘Presència’).

———————————————————-

 CATALONIA

 

 

ECCatalanaFlag 

(Imatge: www.rockabilly-radio.net)

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

(Imatge: ca.wikipedia.org)

 

Desde l’any 2006 en que el ‘Partido Popular’ va portar la Llei Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya -retallat, aprovat, ratificat pel rei i ‘referendat’  pels ciutadans de Catalunya- al Tribunal Constitucional, la presència de banderes catalanes estelades ha crescut a milions. Les banderes i l’independentisme. Aviat, aquest creixent malestar, afectarà al turisme.

Muchas-senyeres-familias-y-pro_54349929382_53699622600_601_341

Girona. Pujada de Sant Domènech. Catalonia asks for freedom peacefully with candles. (Imatge: www.pinterest.com).

———————————————————-

 

Els colors del món

 

Si tenen a bé, poden veure els vídeos següents:

 

Més enllà de la música i de l’expressió. Vola, vola, voleu com les aus lliures

E5_j91FjsXM

 

 

LWLAAzOBoBI

———————————————————-