El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

a_sangre_fria

www.elresumen.com

 

 

  L’assassinat a sang freda dels dos periodistes de l’Estat de Virgínia, ens fa venir a la ment el títol d’aquella novel.la de Truman Capote, ‘A sang freda’, ‘A sangre fría’ que narra un fet real i horripilant. Capote la va escriure i passar en net a Palamós (Costa Brava – Catalonia) -principis dels seixanta i, un dia, va anar a plorar assentat sobre la sorra de la platja de la Catifa, avui desapareguda, quan va llegir a la primera plana del rotatiu ‘The Herald Tribune’ la mort de la seva amiga Marilyn Monroe. Això succeïa l’any 1962.

Truman-Capote-Dancing-with-Marilyn-Monroe 

www.garuyo.com

 

Marilyn Monroe i Truman Capote

    ‘A sang freda’, ‘In Cold Blood’, tracta sobre un violent crim -1959- que va sacsejar la tranqui.la vida del poblet rural d’Holcomb (Kansas). La família assassinada, els Clutter, composta per Herbert Clutter, la seva dona Bonnie i els seus fills Kenyon, de 15 anys i Nancy, de 16, era l’arquetipus del somni americà a la dècada dels 50. Eren gent pròspera, que vivia de l’agricultura, habitants d’un petit poble de majoria metodista. Tenien bona reputació; eren religiosos i assistien sens falta als serveis dominicals. Generosos, empàtics, treballadors, sans, no tenien enemics aparents.

road_movie_a_sangre_fria2

 

noticias.coches.com

 

Road Movies: A sangre fría

La societat estatunidenca d’aquells anys no va tenir més remei que encarar amb desesperació, angoixa, por i, sobretot, desconfiança, un crim que suggeria que qualsevol persona podia morir assassinada en qualsevol moment. De fet, quatre anys més tard, aquesta societat estatunidenca no va poder pair l’assassinat a la  plaça Dealey, Dallas, del seu més estimat president -segons les enquestes- John F.Kennedy.

president-Kennedy-public-TexasCECIL-STOUGHTON_ARAIMA20131115_0185_37

www.jfklibrary.org

November 22, 1963: Death of the President – John F. Kennedy …

 

President que, per cert, no es cansava de parlar i de proposar als seus conciutadans una ‘New Frontier’, ‘Nova Frontera’ de justícia i seguretat social universal, igualtat d’oportunitats, pau, progrés…, en lloc de la ja caducada ‘vella frontera’. Aquesta ‘vella frontera’ carregada d’odis, venjances, i de tantes tantíssimes armes que, cada dos per tres, assolen que si ara un institut, escola, cinema, restaurant, bar… trets per aquí, trets per allà. Qualsevol persona o grup de persones pot morir assassinada en qualsevol moment. El bressol de la democràcia mundial és a la vegada un gegantí mercat d’armament que, dóna la sensació, que es pot aconseguir material per disparar com aquell que compra goma de mastegar o una beguda de cola.

Pel que fa ‘A sang freda’ (títol original en anglès ‘In Cold Blood) és, també, una pel-lícula de Richard Brooks dirigida el 1967, adaptació de l’obra literària de Truman Capote. El 2008 la pel-lícula va entrar en el National Film Registry per la seva conservació a la Biblioteca del Congrés dels Estats Units. Aquesta pel-lícula ha estat doblada al català. 

 

Constitucio-Connecticut-Washington-Tanmateix-Actualment_ARAIMA20121227_0048_1

www.ara.cat

Rècord de venda d’armes al desembre als Estats Units

 

La compra d’armament ha augmentat un 49% en un any, en ple debat sobre la limitació de l’ús d’armes després de la matança de Connecticut

De totes maneres, escoltin!, abans de prémer un gallet tan fàcilment és molt millor prendre una beguda de cola -Coca Cola els que voten demòcrata i, Pepsi Cola els que ho fan pels republicans, sembla que això va així- amb glaçons de gel i llimona ,i, a l’ombra d’uns arbres en un paisatge bucòlic i encantador com tants hi ha als Estats Units d’Amèrica.

 

El vídeo

 Si tenen a bé, poden puntejar les adreces de vídeo següent:

 

Dn3ySSWufgs

ntITvMoU6fQ

apn6GNLPEjE

uhWlkrkpE08

ZTlJjmbKzSE

ZIA3tFtTDGA

vIGi1YiBlO0

vJLNegK85VI

nmE43wH-4J8

racItOzfFk8

WGa3WISK2t4

———————————————————————————————————————————————-

El Deure i la Glòria

 

 

<<Pots enganyar a tot el món algun temps. Pots enganyar a alguns tot el temps. Però no pots enganyar a tot el món tot el temps>>.

 

Abraham Lincoln

 

(1808-1865)

 

La tasca de les Nacions Unides

<<…Eren dies d’ànsia per la Humanitat, i alguns preguntaven en veu alta si aquesta organització sobreviuria. Però les assemblees generals setzè, dissetena van aconseguir, no només aquesta supervivència, sinó un evident progrés. Fent honor a la seva responsabilitat, les Nacions Unides van ajudar a reduir les tensions i a fer que retrocedís la foscor…>>. (President John F.Kennedy, Nacions Unides, Nova York. N.Y., 20 setembre de 1963).

 

Pau, Paz, Peace

<<…Avui en dia, els núvols s’han obert una mica per cedir el pas a un raig d’esperança. Les pressions que s’exercien sobre Berlín sembla han minvat, al menys temporalment. La unitat política del Congo s’ha restaurat en gran part. Una coalició neutral a Laos, encara que difícil de moment, al menys es troba en vies d’aconseguir. La integritat del secretari de les Nacions Unides s’ha reafirmat. Està en vies d’aconseguir-se una dècada de desenvolupament de les Nacions Unides. I, per primera vegada en diset anys d’esforç, s’ha donat un pas específic per limitar la carrera de les armes nuclears. Em refereixo, per descomptat, al tractat de prohibició d’assaigs nuclears a l’atmosfera, a l’espai exterior i sota l’aigua, conclòs per la Unió Soviètica, el Regne Unit i els Estats Units, i ja signat per gairebé cent països…>>.  (President John F.Kennedy, Nacions Unides, Nova York, N.Y., 20 setembre 1963).

2012-07-21_IMG_2012-07-14_00.00.12__fotosagencias_20120713_16

 www.levante-emv.com

 

Lhorror-guerra-Sant-Felip-Neri_EDIIMA20130605_0228_14

 

www.eldiario.es

 

12-4-napalm-girl

 

relatosdearte.blogspot.com

FOTO-CHRIS-HONDROS1

blogs.20minutos.es

BD1

www.taringa.net

Mushroom Cloud

www.todanoticia.com

ANIVERSARIO DEL LANZAMIENTO DE LA BOMBA ATÓMICA SOBRE HIROSHIMA Y NAGASAKI

www.elperiodico.com

0,,16997237_303,00

www.dw.de

This 1945 file photo shows destruction from a U.S. atomic bomb in Nagasaki, Japan. In the background are the remains of the Mitsubishi arms factory and a reinforced concrete school building at the foot of the hills. It seems as if violence is everywhere.

yeste84

www.portaloaca.com

Post008_Twitter_1024x512

www.miguelgila.com

El vídeo

0fkKnfk4k40

 

————————————————————————————–

 La veritat, tota la veritat i res més que la veritat

 

 

“Nunca fue la nuestra lengua de imposición sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntat libérrima el idioma de Cervantes”. (Joan Carles I, discurs de lliurament dels premis Cervantes, any 2001) 

 

Remarquem que, amb l’expressió “la nuestra”, el rei de tots els espanyols es referia, és clar, a la llengua castellana. No eren seves, doncs, les altres llengües de l’Estat?

 

1755

 

(Va començar el 1715)

En català…per caritat cristiana!

 

 

Un altre text dels escolapis deia el que segueix: “Cualesquiera de nuestros religiosos, que sin preocupación considera con madurez las circunstancias de nuestro sagrado Instituto y la constitución de la decorosa civilidad de la provincia de Cataluña, conocerá quan útil y aun necesario es que todos no sólo entendamos, sí que hablemos con alguna perfección la lengua española; por lo que nos ha parecido no ser necesario mandarlo, confiado que nuestros religiosos hablarán la lengua española, no sólo entre nosotros y en casa, sí también con los seglares en todas partes, menos que la prudencia o caridad cristiana pidieren usar de nuestro nativo idioma.” (Revista dominical ‘PRESÈNCIA’ – ‘EL PUNT AVUI’.

 

2014

 

sin-titulo-58

www.directe.cat

 

0_001_gl

 

muturzikin.over-blog.com

 

————————————————————————————–