El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

 

Només pregonen el sermó per a uns, pels d’un costat, i no pels altres. Els del bàndol que ja han estat condemnats. És com la paradoxa que utilitzen els dirigents del ‘Partido Popular’ i els de ‘Ciudadanos’. El nacionalisme de la nació castellana és el ‘bó’, els altres -per les paraules que diuen els centralistes i unionistes en els seus discursos dóna la sensació que només els altres nacionalistes són els dolents. Com en les aventures del Capità Tro (Capitán Trueno), els bons i els dolents. Els nacionalismes de les nacions d’Espanya constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades, són molt mal vistos, criticats i atacats. Es veu que el nacionalisme castellà si que és el genial. Els altres, no.

 

www.20minutos.es

 

Com en les aventures del Capità Tro (Capitán Trueno), els bons i els dolents

 

Així, el nacionalisme castellà és el genial com la seva representació a la Plaça de Colom, de Madrid. La <<bandera más grande de Espanya>> (nació de nacions), 294 metres quadrats -21×14- de longitud i 35 quilos de pes. Nacionalismes exorbitants, autonomies de pandereta. Com la de la nació catalana que, ara, ‘¡Por el gran batracio verde!, ha esdevingut super independentista. Per alguna raó serà! I els separadors són lliures de qualsevol actuació? Uns són visibles i els altres invisibles?

elpais.com

 

El nacionalisme castellà és el genial; els altres, com el català, són els anti genials

 

 

Així, els bisbes de les altres nacions d’Espanya que formen la Conferència Episcopal Espanyola, estan preocupats per la “greu situació” creada pels independentistes qui “al marge i en contra de la llei, pretenen trencar la unitat d’Espanya” i va advertir, Ricardo Blázquez, president de la Conferència, del perill de “caos” i “divisió de la societat”.

Els uns si i els altres no. Els independentistes <<a causa de…>>, <<per motius de…>>, <<per les raons de…>>, <<per la culpa de…>>, <<per l’asfixia de…>>, <<pel menyspreu de…>>, <<per les humiliacions de…>>, <<per l’intervencionisme autonòmic de…>>, <<per l’intervencionisme econòmic de…>> se’ls vol picar i que callin. Els separadors promouen l’independentisme a marxes forçades, però, als uns si i als altres no. Es comença canviant per lleis promogudes pel ‘Partido Popular’, -llei de llengües d’Aragó- el nom de la immemorial llengua catalana pel de l’acrònim Lapao i es pot arribar a una dictadura. Els uns si, els altres no.

En el discurs inaugural de l’Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola, el seu president, Ricardo Blázquez, Arquebisbe de Valladolid, es va referir així a la situació a Catalunya, i va avisar que posar en qüestió, “de manera unilateral” la transició al règim democràtic introdueix “inseguretat, inquietud, incertesa, risc de caos i divisió de la societat”. 

 www.diocesismalaga.es

 

Conferencia Episcopal Española

 

Res d’inseguretat, res d’inquietud, res d’incertesa, res de risc de caos i res de la divisió de la societat. Catalunya és una nació immemorial i vol ser un Estat lliure i governar-se per les seves pròpies lleis. Tant costa això d’entendre! Catalunya sempre ha estat i és una nació responsable. Els uns si, els altres no. A Espanya, nació de nacions constretes i amargades; no acceptades ni reconegudes, els independentistes culpabilitzats de tot, cop de regla, amenaçats, castigats, intervinguts…mentre els separadors ho maneguen tot des del poder absolut.

 

<<Així, doncs, torneu al Cèsar allò que és del Cèsar, i a Déu allò que és de Déu>>

(Jesús de Natzaret)

 

“firmar contra Catalunya”

 

Una campanya de recollida de signatures arreu de les nacions d’Espanya, per part dels dirigents del ‘Partido Popular’, de 4 milions de firmes -any 2006- contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. “Firmar contra Catalunya”, declaraven molts signants. Els efectes d’aquesta campanya han esdevingut clarament ‘separadors’.

 

 

blogs.elpunt.cat

 

Xiulets, xiulets i més xiulets!

Federico Trillo y Soraya Sáenz de Santamaría presentan en julio de 2006 el recurso del PP contra el Estatuto. / C. Á.

 

 

<<contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, llei orgànica i ‘referendat’ pel poble>>

 

Portar la llei orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, –‘ de obligado cumplimiento’-, al Tribunal Constitucional espanyol pendent de renovació i, el qual text, havia estat revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, retallat i aprovat pel Congrés dels Diputats i el Senat, ratificat pel rei i ‘referendat’ pel poble de Catalunya. Els efectes d’aquest fet injust i d’error històric d’envergadura, han estat clarament ‘separadors’. Davant de les properes eleccions generals del 20-D, el problema espanyol amb la Catalunya pagadora, segueix latent, permanent, descoratjador i amb un cert avergonyiment democràtic.

blocs.mesvilaweb.cat

 

Catalunya, la nació catalana, expressa de manera democràtica i pacífica els seus anhels de llibertat per governar-se mitjançant les seves pròpies lleis i, ara ja, el referèndum

 

El vídeo

 

(En el pròxim capítol: <<catalanofòbia empresarial>>)

———————————————————————–

 

El Deure i la Glòria

 

“Les dures realitats de la pobresa i injustícia social no cediran devant les promeses i els bons desitjos” (JFK)

 

www.youtube.com

 

 

November 18, 1963 – President Kennedy in Miami Before the Inter-American Press Association

Pau, Paz, Peace

<<…i el poble nor-damericà s’adonarà de les enormes dimensions de la tasca pel fet de que desenes de milions dels seus veïns del sud viuen en la més absoluta pobresa, amb ingressos inferiors als cent dòlars anuals; que en la majoria d’aquests països llatinoamericans l’índex de vida no sobrepassa els cinquanta anys d’edat; que la meitat dels nens no tenen escoles; que gairebé la meitat dels adults no saben llegir ni escriure; que desenes de milions d’habitants de les ciutats viuen en condicions realment intolerables; que més milions d’éssers humans que viuen en zones rurals pateixen malalties fàcilment curables sense esperança de rebre adequat tractament mèdic; que en vastes zones, homes i dones pateixen fam mentre nosaltres posseïm les necessàries eines científiques per procurar-nos tots els aliments que necessitem…>>. (President John F.Kennedy, Associació Interamericana de Premsa, Miami Beach (Florida), 18 novembre 1963). 

 

 

www.dangerouscreation.com

leyendadelhuallaga.blogspot.com

… mientras que los pobres no tienen Dios que se apiade de sus sufrimientos. ¿Por qué tanta injusticia y desigualdad? Reflexionemos en Navidad.

 

www.sandiegored.com

Se calcula que 46.2 millones de personas viven en extrema pobreza en los Estados Unidos, muchos de ellos carecen de hogar. Servicios SanDiegoRed.com

 

 

www.edmontonspanish.ca

Las villas miseria del país más rico del mundo (Pobreza en Estados Unidos)

 

www.sinmordaza.com

El vídeo

 

———————————————————————

 Els colors del món

 

 

artepedrodacruz.wordpress.com

 

‘El sembrador’

Vincent van Gogh en el MoMA

15 març 1901

En una galeria de París s’ha inaugurat una mostra consagrada íntegrament a la pintura de Vincent van Gogh, mort fa uns deu anys. En vida, no va aconseguir vendre un sol quadre. (Crònica del s. XX)

 

www.elementaloaxaca.com

 

Vincent van Gogh

 

———————————————————————