El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

  Ara, els ciutadans de la Catalunya pagadora, -paga i calla-, amb l’Estatut d’Autonomia legal i sentenciat a causa del recurs de l’any 2006 del Partido Popular  -Llei Orgànica de obligado cumplimiento- que ja van ratificar l’any 2006, i, actualment amb més de 30 lleis empantanegades al Tribunal Constitucional espanyol i recursos del president Mariano Rajoy -Partido Popular-, com ara contra els pressupostos de la Generalitat de Catalunya, uns comptes expansius que busquen protegir drets i protegir-se de l’ofec econòmic i social que pateix la nació catalana degut a un finançament pèssim i injust. Fa quatre anys que Rajoy ve anunciant l’elaboració d’un nou model de finançament, però res de res. Per Catalunya és una burla. I més quan els seus ciutadans aporten en impostos 16.000 milions d’Euros cada any, un 8,5% del PIB català, i que no tenen retorn per part del govern central, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del Partido Popular. Per aquest constant intervencionisme econòmic i autonòmic que impedeix que la nació catalana pugui ser ella mateixa, els seus ciutadans demanen un referèndum per aconseguir la independència. La resposta del president Rajoy consisteix en l’immobilisme polític i la gens democràtica judicialització de la política i dels seus representants escollits pel poble.

Representants catalans elegits pel poble i condemnats per fer possible el procés participatiu del 9N –expressió d’idees- i en el que van votar 2.250.000 persones. Castigats.

Artur Mas, 129è president de la Generalitat de Catalunya, inhabilitat per 2 anys i 36.500 Euros de multa

Des de l’any 2006,  recurs del Partido Popular contra l’Estatut de Catalunya legal, l’independentisme segueix augmentant a marxes forçades

 

RAD Spain

 Mas, Rajoy : En el camí cap a la independència de la nació catalana, la taula de treball per l’enteniment ni s’ha posat.Vergonya  política.

 

“Per donar la veu al poble i deixar exercir el dret de participació s’hauria de comparèixer davant un Parlament, però mai davant un tribunal de justícia, i molt menys en una causa penal. Comportar-se com un demòcrata equival a actuar com un delinqüent? (President Artur Mas).

 

“La presentació de la querella contra el dret de participació (9N) no és un tema de llei, sinó de ràbia per l’èxit del 9N per part de diferents institucions de l’Estat” (President Artur Mas).

 VilaWeb

 

La participació total del 9-N: 2.305.290 vots

 

Joana Ortega, 1 any i 9 mesos d’inhabilitació i 30.000 Euros de multa

 

 

“No hi havia cap cens electoral, no hi havia cap registre de població. La gent quan anava a participar s’inscrivia voluntàriament en un registre. En absolut, (utilitzàvem) cap dada protegida”.

 

 

ACAES

Diputada al Parlament de Catalunya des de 2006 fins 2015 i vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i consellera de Governació i Relacions Institucionals entre 2010 i 2015

Irene Rigau, 1 any i 6 mesos d’inhabilitació i 24.000 Euros de multa

 

 

“Plena consciència que un voluntari, un cop acreditat amb una guia ben explicitada com hi havia a la web, portaria a terme bé la seva actuació. No calia ni era propòsit forçar a ningú que no volgués”.

 

Ara

Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

 

Francesc Homs, 1 any i 1 mes d’inhabilitació i una multa de 30.000 Euros

 Elpais.cat – El País

 

Pastor notifica a Homs que ha de deixar l’escó per la condemna del Suprem

 

La Declaración Universal de Derechos Humanos

 

 

Artículo 2.

Toda persona tiene todos los derechos y libertades proclamados en esta Declaración, sin distinción alguna de raza, color, sexo, idioma, religión, opinión política o de cualquier otra índole, origen nacional o social, posición económica, nacimiento o cualquier otra condición. Además, no se hará distinción alguna fundada en la condición política, jurídica o internacional del país o territorio de cuya jurisdicción dependa una persona, tanto si se trata de un país independiente, como de un territorio bajo administración fiduciaria, no autónomo o sometido a cualquier otra limitación de soberanía.

 

 

Artículo 19.

Todo individuo tiene derecho a la libertad de opinión y de expresión; este derecho incluye el de no ser molestado a causa de sus opiniones, el de investigar y recibir informaciones y opiniones, y el de difundirlas, sin limitación de fronteras, por cualquier medio de expresión.

 

Artículo 20 de la Constitución Española:

 

  1. Se reconocen y protegen los derechos:
  2. a) A expresar y difundir libremente los pensamientos, ideas y opiniones mediante la palabra, el escrito o cualquier otro medio de reproducción.
  3. b) A la producción y creación literaria, artística, científica y técnica.
  4. c) A la libertad de cátedra.
  5. d) A comunicar o recibir libremente información veraz por cualquier medio de difusión. La ley regulará el derecho a la cláusula de conciencia y al secreto profesional en el ejercicio de estas libertades.
  6. El ejercicio de estos derechos no puede restringirse mediante ningún tipo de censura previa.

 

 

 El Periódico

 

El polític diu que s’estan expulsant de la Cambra baixa “milers i milers de catalans”

 

 Ara

 

Ciutadans fent cua per votar el 9-N

 

www.huffingtonpost.es

Manifestació setembre 2015 a Barcelona, Catalunya

Event September 2015 to Barcelona, Catalonia

Ja ho va dir, a la cara de Rajoy, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, -avui condemnat, milions de ciutadans li van dir a Rajoy, el 9-N, urnes i democràcia, que no estan d’acord amb la seva política respecte a Catalunya. “Catalunya, de todos los territorios del Estado español, es en este momento, más de treinta años después de instaurar la democracia, el que tiene menos dotación de infraestructura pública, siendo el que más contribuye al PIB, y por tanto al crecimiento econòmico.” La xifra enorme de 16.000 milions d’Euros provinents dels impostos dels ciutadans de Catalunya, un 8,5% del PIB català, que cada any surten cap a Madrid i no tenen retorn per part del govern central, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del Partido Popular. 

“El principal problema és diu espoli fiscal”  ha apuntat i reiterat el president Carles Puigdemont. Actualment, el pèssim, injust i insolidari finançament que pateix Catalunya, afecta a tots els camps socials, però, d’una manera molt greu a la sanitat pública. Burla i injustícia pels ciutadans de la nació catalana que demanen un referèndum per poder manifestar el seu dret d’expressió, demandes, reindivicacions i una taula de representants polítics per treballar i atendre sobre aquest conflicte iniciat l’any 2006 quan Rajoy, Aznar i el Partido Popular van recollir signatures per tots els territoris de les nacions que formen la denominació Espanya para ir contra Catalunya, deien molts signants- contra l’Estatut legal d’autonomia i Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, aprovat i ratificat pel rei i pel poble. Burla i injustícia pels ciutadans de la nació catalana.

Panoramio

Catalan Nation

 

IniciaDos – Portal

————————————————————

El Deure i la Glòria

Actitud cap als negocis. Responsabilitat humana del President dels Estats Units i del Govern, davant la funesta actitud del capitalisme salvatge

 

<<De poc ens serviran les nostres riqueses materials, sinó les utilitzem per desenvolupar les oportunitats del nostre poble>>. (JFK).

 

  Guioteca.com

Com que la Cambra de Comerç dels Estats Units s’havia fundat en el mes d’abril anterior a l’elecció del president Woodrow Wilson, aquesta reunió assenyalava el seu cinquantè aniversari. <<En el grau en que vostès vulguin protegir els seus marges de beneficis -va dir el president als membres-, els nostres interessos són idèntics, ja que, després de tot, nosaltres, en el govern nacional, disposem de gran part d’aquests mateixos beneficis. Però els nostres interessos, aquí i a l’estranger, es trobaran en perill, d’acord amb el grau en que vostès vulguin elevar els seus preus per aconseguir tals beneficis>>.

 

The Conversation

JFK squares off against US steel

 

<<És fàcil acusar a una Administració de que és anticomercial o antindustrial; però és molt més difícil demostrar com una Administració formada, així ho espero, per homes perfectament racionals, pugui esperar sobreviure sense la presència dels negocis, o com la nació pot sobreviure a menys que el Govern, la indústria i tots els altres elements del nostre país exerceixin els seus millors esforços en una atmosfera de confiança i comprensió y, també ho espero, d’íntima cooperació>>.

 

kennedy-photos.blogspot.com

 

President Kennedy uses a chart as a visual aid during an addressto the American people on the state of the national economy.From the Oval Office of the White House. The date: August 13, 1962.

<<Hem treballat i treballem per restablir el responsable punt de vista de que exercim el nostre paper en l’economia, i no crec que l’historial de les nostres decisions, considerades en la seva totalitat, suggereixi que no som responsables davant els problemes de la indústria. Assenyalaré els nostres esforços en el camp de la inflació, en el de la balança de pagaments, en el de la política de transports, per exemple, recentment anunciada, com a models d’aquesta nova preocupació. Espero per molt aviat ser capaç també d’apuntar cap a normes més realistes d’impostos sobre la renda, sobre la depreciació en la vida del capital industrial, com així mateix cap al saldo a favor del vuit per cent en les tributacions com a recompensa en les inversions d’equip i maquinària, que ja s’ha proposat i és en aquests moments objecte d’estudi per part del Senat>>. (Discurs del president John F.Kennedy, Cambra de Comerç dels Estats Units, Washington, D.C., 30 d’abril de 1962).

 

The Times-Tribune

 

ASSOCIATED PRESS FILE President John F. Kennedy is shown with Roger Blough, third from left, chairman of U.S. Steel Corp., after a conference in Washington on June 11, 1962. Mr. Blough was part of a group of industrialists and bankers who called on the chief executive to discuss gold dollar problems. From left: C.H. Greenwalt, president of Du Pont; Henry C. Alexander, chairman of the Morgan Guaranty Trust Co.; Mr. Blough; Kennedy; C. Douglas Dillon, secretary of the treasury; Allan Sproul, former president of the Federal Reserve Bank of New York; and Thomas Watson Jr., president of IBM.

 

————————————————————-

—————————————————————————————————————————

La veritat, tota la veritat i res més que la veritat

Perversitat en l’enfonsament de la llengua catalana

 

 

“Nunca fue la nuestra lengua de imposición sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntad libérrima el idioma de Cervantes.” (Rei Joan Carles I, discurs de lliurament dels premis Cervantes, any 2001).

 

Remarquem que, amb l’expressió “la nuestra”, el rei de tots els espanyols es referia, és clar, a la llengua castellana. No eren seves, doncs, les altres llengües de l’Estat? (Revista ‘PRESÈNCIA’ – rotatiu ‘EL  PUNT AVUI’).

 

1836

(La persecució ja va començar el 1715)

 

El pla del Duque de Rivas

 

En el ‘Plan General de Instrucción Pública’, aprovat el 4 d’agost de 1836, en el seu article 84, s’establia que “La lengua nacional es la única de que se hará uso en las explicaciones y libros de texto”.

 

1837

 

“Ninguno hable palabra que no sea en castellano”

 

 

Josep Melià va fer conèixer, en el seu ‘Informe sobre la lengua catalana’, un edicte del Govern Superior Polític de les Balears del 22 de febrer de 1837 que, malgrat que surt de l’àmbit principatí, és interessant de donar a conèixer: “Considerando que el ejercicio de las lenguas cientificas es el primer instrumento para adquirir las ciencias y transmitirlas, que la castellana, además de ser la nacional, está mandada observar en las escuelas y establecimientos públicos, y que por haberse descuidado esta parte de instrucción en las islas viven oscuros muchos talentos que pudieran ilustrar no solamente a su país, sino a la nación entera; deseando que no queden estériles tan felices disposiciones y considerando finalmente que seria tan dificultoso el corregir este descuido en las personas adultas como será fácil enmendarle en las generaciones que nos sucedan he creido conveniente, con la aprobación de la Excma. Diputación Provincial, que en todos los establecimientos de enseñanza pública de ambos sexos en esta provincia se observe el sencillo método que a continuación se expresa y se halla adoptado en otras con mucho fruto.” (Revista ‘PRESÈNCIA’ – rotatiu ‘EL PUNT AVUI’).

 

 Todocolección

 

INFORME SOBRE LA LENGUA CATALANA – JOSEP MELIÀ

Continuarà en el proper POST, amb el  títol: ‘un anell de metall’

 

————————————————————