El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

 “No dic que totes les imatges siguin falses, però algunes ho són. Aquí hi ha hagut molts fets alternatius i “fake news” i, si és que hi va haver cert ús de la força, no va ser un ús de la força deliberat, sinó provocat.” (Alfonso Dastis).

BBC.com

Alfonso Dastis en entrevista con Andrew Marr

 

   Són paraules del ministre espanyol d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, davant de la britànica BBC dins de l’espai i entrevista de ‘Marr Show’. Hagués estat molt millor que el ministre parlés sobre expansió empresarial, emprenedoria i inversions del Regne Unit a les nacions que formen la denominació Espanya, però no, aquest no és el tema de modernitat i de progrés social i econòmic apte i que s’hauria de parlar en un país d’actuacions normals del segle XXI. Com el tancament forçat de les Delegacions Comercials catalanes a l’exterior. Així es tanca les possibilitats de tractes comercials, negocis, informació empresarial i cultural, arts i progrés en tots els camps de la vida d’un país. Al menys per reduir la manca d’ocupació i tenir la seguretat de cobrar sous dignes i merescuts així com les pensions.

  Part del tema en una important televisió mundial: moltes de les imatges que mostren com la policía i la Guàrdia Civil van colpejar gent a les escoles de la nació catalana l’1 d’octubre i que el senyor Dastis qualifica de “fake”. Ara, el món sencer ho va poguer veure. Des de Sibèria, al Congo, Manhattan i fins l’infinit. Aquesta és l’Espanya del segle XXI?

 

Per Catalunya

 

twitter.com

 

news.sky.com

 

telegraph.co.uk

 

 

Inaudit, inaudit, inaudit…L’Espanya del segle XXI, panorama dantesc. Nacions immemorials constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Unes autonomies encotillades, principalment Catalunya, que vol ser una veritable autonomia amb la facultat de governar-se per les pròpies lleis. No una autonomia de pantomima -30 lleis al Tribunal Constitucional-, un sistema de finançament nefast i injust que deriva cap a l’espoli fiscal. Catalunya paga i calla.

   És evident que els ciutadans de la Catalunya pagadora -colpejats-, no ho poden reviure d’aquesta manera perquè van ser ells els colpejats i molidos a palos. Mòlts a pals. El representant Gabriel Rufián i Romero va dir en el Congrés dels Diputats, que, ara, la resposta dels ciutadans de Catalunya a les eleccions impuestas, imposades del 21 de desembre, hauria de ser molidos a votos. Mòlts a vots.

 

Roger Español

 

laSexta

 

 

 El hombre que perdió la visión de un ojo el 1 de octubre, Roger Español

 

 

   Tornem al molidos a palos, però hi ha qui ho va passar molt pitjor. El testimoni de Roger Español, el noi que ha perdut la visió d’un ull per una bala de goma l’1 d’octubre. Els ciutadans d’Europa i del món han quedat estupefactes davant un fet tan terrible  a Espanya. País format per nacions immemorials no reconegudes i on milions d’aquests ciutadans hi passen les seves vacances.

  Així ho va explicar ell mateix a ‘Vila Web’. “Després d’aquesta experiéncia, sobretot vull que ningú més l’hagi de passar. Perquè no és gens agradable. A part la qüestió mèdica, en l’àmbit vital és molt incòmode. Jo espero que les bales de goma no es facin servir més”. Un material prohibit a Catalunya d’ençà del 2014. Així parla Roger Español, músic de professió, que va perdre la visió d’un ull durant l’1-O per l’impacte d’una pilota de goma disparada per la policia espanyola.

 

Twitter

 

SER CATALUNYA on Twitter: “La @policia dispara pilotes de goma a l’escola Ramon Llull de BCN.Companys periodistes com @aitor_alvarez en són testimonis.

 

 

 

“…ha passat un mes, suposo que és molt aviat, però no m’hi acabo d’acostumar, a tenir la visió d’un sol ull…”

(Roger Español, a Vila Web)

 

Diàleg, zero, retorn al passat

 

El Món

 

El president del TC s’acomiada fent una crida al diàleg polític com a necessitat “inexcusable i urgent”

 

Aldia.cat

 

El primer ministre de Bèlgica condemna “totes les formes de violència” a Catalunya i reclama “diàleg polític”

 

Nació Digital

 

 

La ministra d’Exteriors de Suècia aposta pel «diàleg polític» amb Catalunya

 

 

Margot Wallström

 

La ministra d’Exteriors de Suècia aposta pel “diàleg polític” amb Catalunya

Margot Wallström creu que la carta de Puigdemont té un “to conciliador”

Elpais.cat – El País

 

CaixaBank insisteix en “el diàleg” per canalitzar el procés polític català | Economia | EL PAÍS Catalunya

 

El Punt Avui

 

L’alemanya Ska Keller, copresidenta del grup parlamentari dels Verds al Parlament Europeu Foto: EUROPEAN GREEN PARTY.

Eurodiputats adverteixen que l’Estat espanyol està posant en risc valors fonamentals de la UE

 

Els Verds a l’Eurocambra reclamen a la CE que prengui la “iniciativa” per impulsar “el diàleg polític” abans de l’1-O

 

YouTube

 

El Cecot afirma que el “diàleg” és el camí de més seguretat que pot oferir la classe política

 

Ramon Tremosa

 

Un grup de 26 eurodiputats, de sis dels vuit grups polítics de l’Eurocambra, han constituït aquest dimecres la Plataforma de Diàleg Unió Europea-Catalunya.

 

(segueixen les demandes de diàleg)

 

El ‘no’ al diàleg és la ruïna humana, democràtica, social i econòmica, dimissió i d’un penediment futur

 

Eren unas votacions pacífiques i on es pretenia expressar la llibertat d’expressió. També es pretenia, com ja es va veure, tractar els resultats dintre del diàleg polític, treball i enteniment. De manera pacífica, al menys pel que fa a la Generalitat de Catalunya. Sempre i en tot moment el president Puigdemont va voler apel.lar al diàleg. Sempre i en tot moment. També ho va fer, des de l’any 2012, l’anterior president Artur Mas (avui inhabilitat, multat, castigat). Però per part del Govern central, centralista, anti autonomista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del Partido Popular no hi ha diàleg. Al menys, pel que fa a Catalunya. Sis anys sense diàleg i sessions de treball entre  Govern central i la Generalitat de Catalunya, quan així ho estableix l’Estatut d’Autonomia. Liquidacions econòmiques pendents que el Govern central encara no ha transferit a la Generalitat, i que afecta a les institucions i ciutadans de Catalunya.

En qüestió d’hores…

El president Rajoy va formar la comissió de 27 senadors per aplicar l’article 155 i deixar Catalunya sense autonomia. Aplicació sobre la qual representants del Congrés dels Diputats han presentat recurs davant el Tribunal Constitucional. En canvi, durant 6 anys, Rajoy no ha format cap comissió per atendre les demandes reiterades del Govern de la Generalitat de Catalunya, Parlament, representants i ciutadans.

 

<<Espanya no ajuda Catalunya…>>

 

Economistes expliquen en aquest document -resposta al president Rajoy- que Espanya no ajuda Catalunya ni amb serveis ni amb infraestructures, amb la qual cosa l’acció del govern espanyol dificulta la productivitat i competitivitat de l’economia catalana i de retruc les economies espanyola i europea,que veuen com l’Estat espanyol frena un dels seus principals motors econòmics.

 Ara.cat

 

Mentre que els ingressos els recapta l’Estat, la gestió de la despesa recau, pel que fa a les competències transferides, en les comunitats autònomes. La dinàmica de repartimeny fiscal que s’ha concretat entre els pressupostos de l’Estat i de Catalunya ha donat un sistema de finançament on Catalunya aporta un escreix de recursos impositius a l’Estat espanyol (diferència entre els que Catalunya aporta amb impostos i el que rep en forma de serveis i infraestructures) d’un 8 per cent del Producte Interior Brut de Catalunya segons la metodologia de càlcul del flux monetari (5 per 100 segons el criteri del flux del benefici).

 

<<…i que no retorna ni en forma de serveis ni d’infraestructures…>>

 

El Punt Avui

 

Tren de Rodalies descarrilat al febrer de l’any passat a l’estació de França de Barcelona, en un dels incidents que sovintegen a la xarxa Foto: QUIM PUIG.

 

20Minutos

 

 

treneando.com

 

Nuevo accidente ferroviario en Catalunya. El tercero en tres semanas. Los usuarios de los trenes de Cercanías de Barcelona asisten atónitos a un carrusel de incidentes ferroviarios. El último se produjo ayer en Mataró. Un tren chocó con el tope de la vía. A consecuencia del incidente se produjeron diez heridos. La sucesión de accidentes tiene ya consecuencias. La próxima semana tendrá lugar una reunión entre el conseller Lluis Recoder, la ministra Ana Pastor y los responsables de Renfe y Adif.

 

 Ara.cat

 

La Generalitat reclama explicacions a Adif i Renfe pels últims accidents de tren i els convoca a una reunió urgent

 Nació Digital

  El ministre de Foment descobreix en directe els retards de Rodalies

 

Aquest escreix, que Catalunya envia a Espanya cada any i que no retorna ni en forma de serveis ni d’infraestructures, és d’una gran magnitud ja que equival aproximadament al 50% del pressupost de la Generalitat, i és un import equivalent al que destina a salut, ensenyament, benestar social, habitatge, cultura i seguretat. (Els Economistes…).

 Ara.cat

El Punt Avui

Lluís Martínez – Barcelona

 

card.cat

El finançament de les comunitats autònomes es va acordar mitjançant un sistema pel qual totes elles, excepte el País Basc i Navarra per motius històrics, es regeixen per la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes(LOFCA). Aquest sistema reparteix fons de les comunitats amb més renda per càpitaa les que inicialment en tenen menys. Aquest sistema ha estat acceptat en succesives ocasions per Catalunya com a mecanisme de solidaritat intern, però també n’ha demanat canvis com a conseqüència del fet que la magnitud d’aquestes aportacions netes de fons té efectes negatius tant per la població com per al desenvolupamentde l’economia catalana.

Catalunya demana aquests canvis des de l’any 2006. Demana un canvi del sistema de finançament o correccions que evitin l’ofec econòmic i social que pateix. Demana que aquella solidaritat que tant aporta Catalunya, ara, quan més ho necessita, també li sigui concedida. Ho ha demanat de totes les maneres possibles, però, sempre, el president Rajoy i el govern central, centralista, anti autonomista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del Partido Popular, li han tancat totes les portes. Ciudadanos, encara hi posa més tancaments. Per això mateix som on som. Governar de la manera que ho fa el Partido Poular, està molt mal fet. I el senyor Rajoy no actua com a interventor, actua com a interruptor. Està molt mal fet.

 

 

Acolliment de Catalunya a Brussel.les

  www.rac1.cat

 

 

 Milers de manifestants al Parc del Cinquentanari de Brussel·les.  EFE-Stephanie Lecocq

 

Regió7

 

 

La manifestació independentista d’aquest dijous a Brussel·les ha tenyit de groc el barri europeu de la capital d’Europa. Milers de persones, més de 45.000 segons la policia belga, s’han aplegat a l’esplanada del Parc del Cinquantenari, punt d’inici de la marxa que amb l’eslògan «Desperta, Europa» ha desfilat per davant de la  Comissió Europea, el Consell Europeu i el Parlament.

“Millors eines a favor dels sectors productius i de reactivació de l’economia, investigació, recerca innovació i l’ensenyament”

———————————————————————–

  El Deure i la Glòria

 

 

Discurs que el President John F.Kennedy anava a pronunciar davant l’Ajuntament, Cos Legislatiu i Centre d’Investigació Graduada de Dallas, 22 de novembre del 1963

Speech that President John F.Kennedy was going to deliver before the City Council, Legislative Corps and the Dallas Graduate Research Center, November 22,1963

 

Beat Valencia

 

<<…Això és pel que la nostra Agència d’Informació ha duplicat la potència  de les emissions d’ona curta de la <<Veu d’Amèrica>>, i ha augmentat les hores d’emissió en un trenta per cent; augmentant així mateix les emissions en llengua espanyola per a Cuba i Amèrica Llatina d’una a nou hores diàries; augmentant set vegades els tres milions i mig d’exemplars de llibres nord-americans traduïts i publicats pels lectors de l’Amèrica Llatina, i adoptat infinitat de mesures més per portar fins a l’últim racó del món el nostre missatge de llibertat i de veritat…>> (President John F.Kennedy, discurs que anava a pronunciar a Dallas, 22 novembre 1963).

 

ForoCoches.com

 

<<I és per això per el que també hem tornat a recuperar la iniciativa en l’exploració de l’espai exterior, realitzant un esforç superior anual a tots els fets en els anys cinquanta amb respecte a tals activitats, llançant més de cent trenta vehicles orbitals, fent funcionar valuosos satèl.lits de comunicacions i registradores del temps, i demostrant clarament a tot el món que els Estados Unidos d’Amèrica no tenen la menor intenció d’acabar en un segon lloc la carrera espacial>>(President John F.Kennedy, discurs que anava a pronunciar a Dallas, 22 novembre 1963).

 

John F. Kennedy Presidential Library & Museum

 

 ST-A13-9-62. President John F. Kennedy Presents the NASA Distinguished Service Medal to Astronaut John Glenn

 

  talento – WordPress.com

 

<<Aquest esforç és costós; però té les seves compensacions quan implica beneficis per Amèrica i per la llibertat. Doncs ja no existeix en el món el temor que una hegemonia comunista en l’espai exterior es converteixi en una permanent asseveració de supremacia i en la base d’una superioritat militar. Ja no hi ha cap dubte sobre la força i capacitat de la ciència nord-americana, de la indústria nord-americana, de l’educació nord-americana i del sistema de lliure empresa nord-americà. En resum, el nostre esforç nacional en l’ordre espacial representa una gran victòria, i en cert sentit a nostra força nacional…i tant Texas com els texans estan contribuint en gran manera a aquest esforç>>. (President John F.Kennedy, discurs que anava a pronunciar a Dallas, el 22 de novembre de 1963). 

Las Provincias

 

1967. Lanzamiento en Cabo Kennedy del Saturno V, el cohete espacial más grande y con mayor potencia, capaz de sacar a la nave Apolo y el módulo lunar de la órbita terrestre. / REUTERS

 

———————————————————————-

Robert Chester Ruark, Jr

(29 de desembre de 1915 a Wilmington, Carolina del Nord – 1 de juliol de 1965 a Londres, Anglaterra). Descansa en pau en el cementiri de Palamós. Va ser un columnista i autor nord-americà. La seva gran passió: la vida a l’Àfrica

 

africahunting.com

 

Robert Ruark with Harry Selby 

 

Resultat d'imatges de africa adventure de robert ruark

Alchetron

 

“El millor de la caça i la pesca”, va dir l’ancià, “és que no heu de fer-ho per gaudir-ne”. Podeu anar a dormir cada nit pensant en la diversió que tenia fa vint anys, i tot torna clar com a la llum de la lluna “.

(Robert Ruark)

 

 

 

El Punt Avui

 

Ruark amb les dones del servei, Cristina i Carme Viu Foto: COL·LECCIÓ CARME VIU-SAMP.

Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) Catalonia

 

Sporting Classics Daily

Robert Ruark’s Africa

 

Tumblr

 

Robert Ruark Society

Ruark’s Villa

 

NRA Family

 

NRA Family | Throwback Thursday: Robert Ruark, Legendary Outdoor Writer

 

Historic Images Outlet-original vintage prints

 

1962 Press Photo Columnist Robert Ruark & Book “Uhuru” on African Independence

 

Robert Ruark Society

Newsweek August 29, 1955

 

El Punt Avui

L’americà de Calonge | Eva Vàzquez | PAlamós | Cultura | El Punt 

 

James Cummins Bookseller

 

Photograph of the President, seated in a chair beside author Robert Ruark and another official

 

Covey Rise Magazine

Ruark’s the Old Man’s Boy

 

Find A Grave

View original

Robert Ruark descansa en pau en el cementiri de Palamós

 

‘Something of Value’

‘Una mica de valor’

‘Algo de valor’

 

Resultat d'imatges

 

Novel.la homònima de Robert C. Ruark

 

Something of Value és una pel.lícula estatunidenca dirigida per Richard Brooks el 1957, per a la Metro-Goldwyn-Mayer.

El 1945, a Kenya, el jove Kimani, negre, s’adona que el seu amic d’infantesa Peter, blanc, forma part d’un “altre món”. Participa en un robatori d’armes amb amics i després, fugen a les bardisses. Set anys després, són organitzats al si d’un grup rebel anomenat “Mau Mau”. Els camins de Kimani i Peter es creuran de nou…

Richard Brooks ha tingut el mèrit de rodar aquesta pel.lícula el 1957, en un moment en què el doble problema de la descolonització a l’Àfrica i de la segregació racial als Estats Units era ben viu. (De Viquipèdia). 

———————————————————————————————-

La frase

 

 

Ramon Alcoberro

 

 

 (106 AC-43 AC) Escritor, orador y político romano.

Marc Tul·li Ciceró

 

 

“El buen ciudadano es aquel que no puede tolerar en su patria un poder que pretende hacerse superior a las leyes.”

 

“El bon ciutadà és aquell que no pot tolerar en la seva pàtria un poder que pretén fer-se superior a les lleis”

 

———————————————————————————————-

 

La cançó

 

 

———————————————————————-