El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Tornem al molidos a palos, paraules profètiques del representant Gabriel Rufián, portaveu adjunt d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés de Representants. “Nos molieron a palos, nosotros les moleremos a votos”. “Ens van moldre a pals, nosaltres els molerem a vots”. Imatges d’aquí, no de Veneçuela que també apareixen a la premsa mundial. Però hi ha qui ho va passar molt pitjor. El testimoni de Roger Español, el ciutadà que ha perdut la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma disparada per la policia espanyola l’1 d’octubre de l’any passat a Barcelona. Girona ja ha canviat el nom de la plaça de la Constitució per la de l’1’octubre. 

   Els ciutadans d’Europa i del món han quedat estupefactes davant un fet tan terrible. False news. Fake news. Paraula de l’any del Diccionari Oxford. Entre els 4.500 milions de paraules que van considerar els editors dels Diccionaris d’Oxford, en els últims 12 mesos, les paraules que més van augmentar en ús (un 365%) aquest any van ser la combinació “fake news” (notícies falses), paraula de l’any 2017.

   El mateix Roger Español, músic de professió, ho va explicar així: “Després d’aquesta experiència, sobretot vull que ningú més l’hagi de passar. Perquè no és gens agradable. A part de la qüestió mèdica, en l’àmbit vital és molt incòmode. No m’hi acabo d’acostumar, a tenir la visió d’un sol ull. Jo espero que les bales de goma no es facin servir més”.  Un material prohibit a la nació catalana d’ençà del 2014. Un fet terrible propi d’altres temps terribles, foscos i penosos de la Història de la denominació Espanya nació de nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. 

   Eren votacions pacífiques on es pretenia expressar la llibertat d’expressió i tractar els resultats dintre del diàleg polític, treball i enteniment. En tot moment, el president Carles Puigdemont, 130 President de la Generalitat de Catalunya, exiliat a Brussel.les, va apel.lar al diàleg amb el Govern espanyol. La demanda d’aquest diàleg i de treball polític no judicial amb el president Rajoy, es remunta a l’any 2012 sota la presidència a Catalunya del president Artur Mas, avui jutjatinhabilitat, multat, embargat, castigat i com exemple d’apartar, fer fora als adversaris polítics elegits pel poble que creuen amb el diàleg, treball polític, el progrés, la democràcia i la pau. La imatge d’Espanya cau en picat. El progrés social i econòmic, també. Entre els darrers d’Europa.

   Mentre la dreta radical, centralista, anti autonomista, nacionalista espanyola i amb poder absolut del Partido Popular, governi a Espanya, nació de nacions, amb el suport de ‘Ciutadans’, el conflicte i problema espanyol amb Catalunya no es podrà solucionar i anirà a pitjor.

www.eldiario.es

 

www.elmundo.es

 

 www.alertadigital.com

Roger Español, músic

 

minube.com

 Girona canvia la plaça de la Constitució per la de l’1 d’Octubre

 

cincodias.elpais.com

 

www.lavanguardia.com

 El Síndic cree que el ‘no’ del TS a Sànchez vulnera derechos de “toda la ciudadanía” 

(elEconomista.es)

 

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha defendido este viernes que la decisión del Tribunal Supremo (TS) de denegar el permiso al candidato a la Presidencia de la Generalitat, Jordi Sànchez (JxCat), para salir de prisión y acudir al pleno de investidura del próximo lunes vulnera sus derechos de participación política como diputado y los de “toda la ciudadanía de Catalunya”.

 

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

En una rueda de prensa, Ribó ha recordado que el Estatuto de Catalunya establece que, para ser presidente de la Generalitat, hay que ser diputado del Parlament y que “solamente” el presidente de la Cámara puede organizar el debate de investidura después de las consultas a los grupos parlamentarios.

“El poder judicial no puede sustituir de ninguna manera esta función democrática”, ha sentenciado, y ha rechazado que el magistrado del TS Pablo Llarena haga consideraciones de carácter institucional y político que, según ha dicho, no pertenecen al ámbito judicial.

Ha asegurado que la juridisprudencia europea permite modulaciones de los derechos políticos de las personas pero que, en el caso de Sánchez, el TS no hace esta modulación, sino que “afecta al derecho de millones de ciudadanos de Catalunya que ejercieron su voto el 21 de diciembre”.

Ha considerado desproporcionado calificar de rebelión o sedición los hechos relacionados con el 1 de octubre y las medidas de prisión provisional que “a veces se ha basado en la ideología de las personas”.

Ha concluido que hay motivos suficientes para interponer recursos ante la Sala Penal del TS, pedir amparo al Tribunal Constitucional (TC) o llegar a interponer una demanda ante el Tribunal Europeo de Derechos Humanos (TEDH) “solicitando medidas cautelares”.

También se ha comprometido a recoger las quejas de los ciudadanos y a comunicarlas a las más altas instancias internacionales de defensa de los derechos humanos de la Unión Europea y de Naciones Unidas.

elEconomista.es

 

———————————————————————–

El Deure i la Glòria

 

¿Com ocuparem a la nostra mà d’obra a l’atur?

How do we occupy our workforce in unemployment?

(JFK)

 La preocupació constant del President Kennedy per l’economia, els seus compatriotes i joves sense ocupació i a l’atur 

<<A més, l’índex d’atur és sempre més alt entre els treballadors no qualificats. A la nostra moderna societat fins i tot els graduats en segon ensenyament descobreixen que els seus coneixements avui dia són insuficients o inadequats…>> (President John F.Kennedy, Dinar cívic, Chicago (Illinois), 23 de març de 1963).

 

Resultat d'imatges de el presidente Kennedy en Chicago

AARP

 

<<El nombre de nens de la post guerra ha superat en molt a la capacitat de les nostres escoles elementals i secundàries, i ara estan a punt d’irrompre en el mercat laboral. Per exemple, l’any passat, dos milions vuit-cents mil joves nord-americans van aconseguir l’edat de setze anys. Aquest any, tres milions vuit-cents mil joves entraran en aquesta edat a formar part del mercat laboral. I en total, en els anys seixanta hi haurà vint-i-sis milions de nous joves, de nous obrers, que formaran part d’aquest mercat, un augment del quaranta per cent sobre els anys cinquanta i un nombre moltíssim més gran del que aquest país ha hagut de absorbir i formar en tota la nostra història>>.(President John F.Kennedy, Dinar cívic, Chicago (Illinois), 23 de març de 1963).

 

 www.aarp.org

 

<<Ja els treballadors amb menys de vint-i-cinc anys d’edat, encara que constitueixin menys de la cinquena part de tota la nostra mà d’obra, formen la tercera part del nostre contingent d’aturats. L’últim any, l’índex d’atur pels homes de vint -i- cinc anys  o una mica més era d’un quatre coma quatre per cent. Però per aquells que comptaven de vint a vint-i-quatre anys, l’índex era del nou per cent, i pels de catorze a dinou anys ascendia ja a un tretze per cent. Encara que la joventut d’avui dia roman més temps a l’escola que en el que van romandre els seus pares, l’índex de nois i noies que no estudien -quatre de cada deu-, es massa alt, alhora que disminueixen les oportunitats de traball pels obrers sense qualificar en les factories, mines, granges, ferrocarrils, a la construcció i en els serveis>>. (President John F.Kennedy, Dinar Cívic, Chicago (Illinois), 23 de març de 1963).

 

blogs.elpunt.cat

 

 

———————————————————————–

La frase

 

<<Nosotros los catalanes somos personas pacíficas y valientes. Tenemos en mente a nuestros hijos cuando nos enfrentamos al castigo por defender la libertad de Catalunya. El Gobierno español nos quiere de rodillas, sumisos, pero nos encontrará de pie>>.

(Oriol Junqueras, empresonat a la presó d’Estremera (Madrid) en règim de presó preventiva, preventiva, provisional des del mes de novembre de l’any 2017.

El representant Oriol Junqueras és president d’Esquerra Republicana de Catalunya, vicepresident de la Generalitat de Catalunya. És llicenciat en Història, especialitat en Història Moderna i Contemporànea, i doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona

 

www.lavanguardia.com

 

Nombrosos juristes de les nacions immemorials que formen la denominació Espanya, d’Europa i del món, no poden comprendre de cap manera que hi fa el representant Junqueras tancat amb presó preventiva a la presó d’Estremera (Madrid). Tampoc poden comprendre que hi fan tancats tots els altres representants catalans  

 

———————————————————————–

La música

 

———————————————————————–