El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Un conegut que viatja sovint per terres de les nacions que formen la denominació Espanya, m’ha explicat que allà, tot són autovies. Existeixen tantes com vulguis. Fins i tot, hi ha construïdes al costat d’autopistes que no es paga. M’explica, que en aquestes autovies, circula un vehicle cada cinc minuts. Valgui Déu! Els ciutadans de Catalunya gairebé no saben que són les autovies i, amb les poques existents, d’escàs rrecorregut, col.lapsades. El mateix passa amb les carreteres i autopistes -pagar, pagar i pagar-, col.lapsades. La N-240 és un exemple desolador i d’injustícia social i fiscal.

Rajoy abre un tramo de autovía que pone como ejemplo de los hechos frente a las promesas

EFE

 

   Un vehículo circula por la autopista R5, Madrid-Navalcarnero. KIKE PARA

Las autopistas ‘condenadas’ sólo captan el 27% del tráfico previsto

 

 

El “despilfarro” de Villafría y la A-12

 

 

 

Aeropuerto de Villafría – Foto: Valdivielso

 

Un informe de la Asociación de Geógrafos Españoles denuncia un gasto de 81.000 millones de euros en infraestructuras innecesarias o infrautilizadas

arainfo.org

 

El Plan de Infraestructuras, Transporte y Vivienda (Pitvi) 2012-2024, que el Ministerio de Fomento ha sometido a información pública esta semana, apuesta de nuevo por una enorme inversión pública en autovías y alta velocidad ferroviaria. Ecologistas en Acción se pregunta cómo es posible que el Gobierno siga apostando por una “política despilfarradora, sin justificación técnica y fuerte impacto ambiental”. “La burbuja de las infraestructuras, junto con la burbuja inmobiliaria, ha generado la tremenda deuda que se está haciendo pagar a la sociedad a base de recortes. Sin olvidar los escándalos de corrupción política ligados a estas grandes obras”, añade Ecologistas.

www.publico.es

 

La carretera M-45 acabará constando más de 2.000 millones de euros. / Maps

 

 

Tres concesionarias de una autovía se embolsaron cerca de 192 millones de más con Cifuentes, González y Aguirre

Según las cuentas del grupo de Podemos en la Asamblea de Madrid, entre 2010 y 2016 las empresas han obtenido porcentajes de hasta un 49% de rentabilidad con el canon que les paga anualmente la Comunidad. En uno de los casos, la “rentabilidad razonable” en ese ejercicio rondaba el 5,72%, según el criterio del Constitucional y el Supremo, por lo que la empresa la habría rebasado en más de un 43%

MADRID

(Público)

 

La N-240 a Catalunya col.lapsada i amb 28 morts. Les poques autovies existents col.lapsades, mentre a les nacions que formen la denominació Espanya, nombroses autovies i amb una circulació ínfima

 

N-240: horror, dolor i ràbia

 

www.camionactualidad.es

 

www.camionactualidad.es

 

www.camionactualidad.es

 

www.eitb.eus

 

www.noticiasdealava.com

www.elmundo.es

 

www.diariodeburgos.es

 

www.segre.com

 

www.noticiasdealava.com

 

www.elvallenc.cat

 

 

www.ara.cat

 

www.holalleida.com

 

cadenaser.com

 

www.elpuntavui.cat

 

www.elvallenc.cat

www.elpuntavui.cat

 

www.elperiodico.cat

 

catalunyadiari.com

 

catalunyadiari.com

 

•••

“Ja n’hi ha prou de paraules i promeses”, “Prou morts a la N-240”, “És vergonyós, no podem esperar més”… Aquesta és una altra de les continues reivindicacions, també, dels presos polítics catalans i dels exiliats polítics

   La N-240 -molt perillosa, perillosíssima- registra un trànsit diari de 12.000 vehicles, dels quals un 30% són camions i des de 2009 ha registrat un total de 28 morts. “Ja n’hi ha prou de paraules i promeses”, “Prou morts a la N-240”, “És vergonyós, no podem esperar més”, demanden les autoritats i pobles de la zona, a Foment, de Madrid, perquè dugui a terme les obres per al desdoblament d’aquesta carretera. Una autovia, si us plau, com les que gaudeixen els espanyols! 

 

www.elimparcial.es

 

Absurd falta de diàleg, entesa, immobilisme polític i menyspreu a l’autonomisme de Catalunya, immemorial nació catalana amb l’indesitjable record de la recollida de signatures per part del ‘Partido Popular’, contra la Llei Orgànica ‘de obligado complimiento‘ de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ,i, sempre contra Catalunya

 

 

   Principio de igualdad entre todos los españoles, diuen els dirigents del Partido Popular Ciutadans. També els socialistes ho esmenten des del govern central i centralista. Hi ho repeteixen com a estratègia electoral. Roïndat electoral -sempre utilitzant Catalunya- i no al servei de la grandesa política, econòmica i social de les nacions que formen Espanya. La prova: 12 de les 17 Comunitats Autònomes -autònomes?- reben més del que aporten, amb el desequilibri social i econòmic -baixa productivitat, atur, menys recursos pel sistema de pensions, repercusió negativa per altres Comunitats- que tot això representa. Què ha fet el Partido Popular, durant els sis anys del seu mandat, per canviar la situació d’aquestes Comunitats? Què ha fet Ciutadans que li dóna suport? Només sempre contra Catalunya. Només la repressió de l’anomenat 155. Aquest article incomprensible a les democràcies del món lliure i que els dirigents del Partido Popular Ciutadans, demanen de forma obsessiva la seva repetició que recau i repercuteix sobre  els ciutadans d’una de les nacions que formen la denominació Espanya. Sempre contra Catalunya com a estratègia electoral per aconseguir més vots dels altres territoris, que es creuen tot el que els diuen contra Catalunya. Estratègia utilitzada des de l’any 2006 pel Partido Popular ,i,  ja veiem com es troba la situació actual. 

www.ara.cat

 

www.anti-k.org

 

Etat espagnol-Catalogne. L’article 155 et la mise entre parenthèses de la démocratie

(Anti-K – 22-10-2017)

 

El Pais, le 7 juillet 2017 titrait:«Le PSOE affirme qu’il n’appuiera jamais l’article 155 en Catalogne»!

 

L’Hemisferi occidental contempla amb estupor a  Catalunya i a l’Estat espanyol i espera el judici contra els presos polítics catalans, que romanen en presó provisional des de fa més d’un any. El nombre d’exiliats va en augment

   Principio de igualdad entre todos los españoles. Menys pels ciutadans de Catalunya que aporten en impostos, cada any, 16.000 milions d’Euros un 8% del PIB català i que no tenen retorn per part de l’Estat central i centralista. Aquesta situació d’injustícia fiscal altera la posició dins de la classificació de renda per càpita de les comunitats autònomes ja que un cop feta la redistribució dels recursos, Catalunya passa de la tercera posició a nivell espanyol (inclós País Basc i Navarra) a la desena, molt al darrere d’algunes comunitats les quals Catalunya ajuda a finançar.

Un diàleg polític i enteniment buscat, ofert i no trobat. Grans sous, treball ‘zero’ 

 

 

(Continuarà en el següent ‘post’: Cas insòlit a les grans democràcies europees i estats federals, fins i tot, amb règim monàrquic).  

———————————————————————–

EL DEURE I LA GLÒRIA

 

 

La família de l’home

 

<< Si la Família de l’Home no pot assolir una major harmonia i unitat, el mateix planeta que li serveix de llar pot descobrir que el seu futur està en perill >> (JFK).

 

 www.abc.es

Una família del món

<< En cada un d’aquests casos de conflicte enlloc es pot permetre el luxe de dedicar a aquestes innecessàries hostilitats les precioses fonts de riquesa que els seus respectius pobles necessiten. En gairebé cada un d’aquests casos, les parts en disputa tenen en comú, ètnica i ideològicament, molt més punts de contacte que la Unió Soviètica i els Estats Units …, però, i molt sovint, semblen menys capaços i menys desitjosos d’unir-se i negociar. En gairebé cada un d’aquests casos els seus continus conflictes conviden a la intervenció exterior i suposen una amenaça en una escala d’amplitud mundial … No obstant això, les grans potències veuen molt difícil posar un límit als esdeveniments que tenen lloc en aquestes zones> >. (President John. F. Kennedy, Consell Protestant de la Ciutat de NovaYork, Nova York, 8 de novembre de 1963).

 

www.bbc.com

Diciembre de 1961: John F. Kennedy inaugura el proyecto habitacional de “Ciudad Techo” junto al presidente colombiano Alberto Lleras.

 

 

<< In each of these cases of conflict no party can afford to devote to these unnecessary hostilities the precious sources of wealth that their respective peoples need. In almost every one of these cases, the parties to the dispute have in common, ethnically and ideologically, much more points of contact than the Soviet Union and the United States … however, and very often, they seem less capable and medos eager to join and negotiate. In almost every one of these cases their continual conflicts invite external intervention and pose a threat on a scale of global scope … However, the great powers see it very difficult to put a limit to the events that take place in these areas> > (President John F. Kennedy, Protestant Council of the City of New York, New York, November 8, 1963).

 

www.senalmemoria.co

 

El recuerdo de John F. Kennedy en Bogotá se extiende por casi 4.000 hectáreas y es el hogar de aproximadamente 1,5 millones de habitantes.

 

efe.com

 

Niños sirios asesinados 6

www.gentiuno.com

 

superchannel12.com

 

 

millenio.wordpress.com

 

es.sott.net

 

© Reuters
Cadáveres de niños en el sur de Saná (Yemen) tras un bombardeo de la coalición liderada por Arabia Saudí

 

<< Com vaig dir fa poc a les Nacions Unides, fins i tot les guerres petites són perilloses en aquest món de l’època nuclear. La llarga tasca de la pau és empresa de tota nació gran o petita, i per a cada un dels membres de la Família de l’Home.<< En aquest esforç cap de nosaltres pot romandre apartat. Per a l’assolimentd’aquest objectiu ningú pot desfer-se del compromís >>. Si la Família de l’Home no pot assolir una major harmonia i unitat, el mateix planeta que li serveix de llar pot descobrir que el seu futur està en perill >>. (President John F. Kennedy, ConsellProtestant de la Ciutat de Nova York, Nova York 8 de novembre de 1963).

 

<< As I said recently at the United Nations, even small wars are dangerous in this world of the nuclear age. The long work of peace is the business of every great or small nation, and for every member of the Family of Man. << In this effort none of us can remain apart. No one can get away from the commitment to achieve this goal >>. If the Family of Man can not reach a greater harmony and unity, the same planet that serves as home can discover that his future is in danger >>. (President John F. Kennedy, Protestant Council of the City of New York, New York, November 8, 1963).

 

Destrossar a la Família de l’Home és destruir la civilització humana” (EFC).

 

 

“Destruir a la Familia del Hombre es destruir la civilización humana” (EFC)

 

 

“Destroying the Family of Man is destroying human civilization” (EFC).

 

———————————————————————–

La frase

 

<<Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació i que els estats han de respectar aquest dret>>.

Amb presos polítics catalans a la presó ‘provisional’ des de fa més d’un any i polítics exiliats, la nació catalana demanda l’autodeterminació en un dolorós camí i pau exemplar 

 

 

Con presos políticos catalanes en prisión ‘provisional’ desde hace más de un año y políticos exiliados, la nación catalana demanda la autodeterminación en un doloroso camino i paz ejemplar

 

 

With Catalan political prisoners in ‘provisional’ prison more than one year and exiled politicians, the Catalan nation demands self-determination in a painful path of exemplary peace

 

 

www.alamy.com

 

Les Nacions Unides van proclamar, el 16 de desembre de 1966, el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que va entrar en vigor el 23 de març de 1976 i que ha estat signat i ratificat des d’aleshores per 168 estats. En l’article 1, aquest acord internacional afirma que tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació i que els estats han de respectar aquest dret.

«

Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.

Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència.

Els estats part en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.

»
— Nacions Unides ,

Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (1966): Article 1.

———————————————————————–

Els colors del món

 

Catalonia, llibertat d’expressió i pau, en groc

 

pintemcatalunya.blogspot.com

 

 

francescms.blogspot.com

 

———————————————————————–

La cançó 

———————————————————————–

Un món d’emigrants en un Planeta blau, en el que tots respirem el mateix aire i anhelem el benestar dels nostres fills, els nostres néts i les nostres famílies

 

 

 

A world of emigrants on a blue Planet, in which we all breathe the same air and long for the wellbeing of our children, grandchildren and our families

 

———————————————————————- 

⇔instantanis⇔


 

www.youtube.com

Agraït al seu cuidador, ni una rascada

———————————————————————–