El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

   Falòrnies com que <els pares hauran d’enviar els seus fills fora de Catalunya perquè aprenguin el castellà> són algunes de les mentides que l’expresident espanyol Aznar, va afirmar recentment a l’acte de clausura de l’escola d’estiu de la “Fundación Faes”, quelcom semblant a la “formación del espíritu nacional” dels temps de la dictadura franquista. Aquesta “fundación” de la dreta espanyola que té per norma i ordre l’atac i el menyspreu constant contra Catalunya, i rep cada any una bona picossada de diners públics en forma de subvenció, diners que procedeixen dels impostos que paga el poble català. Aquest poble sofert que és considerat per l’Espanya d’esperit funcionarial i nacionalista -el nacionalisme espanyol és el bo, els altres són dolents- com una llimona que, per decret, cal esprémer fins que només quedi la pela groga. I si gosa reclamar justícia contra tal voracitat espoliadora, resulta que la nació d’Espanya que, amb números a la mà, és i ha estat sempre la primera en solidaritat -i no parlem durant l’Espanya franquista- desprès resulta que ja no és solidària.Com escriu el columnista, Miquel Pairolí, a EL PUNT (09-07-09): “L’expresident espanyol, com bona part de la Brunete mediàtica, està esgarrifat per la nova llei d’educació que s’ha aprovat a Catalunya. Més concretament per un aspecte. A ell tot allò dels drets i deures de l’escola pública i de la concertada, de l’autonomia de centres, de la segregació per sexes no sembla pas que el capfiqui gaire. Allò que no el deixa dormir és la trista situació en que queden les pobres criatures en relació amb la llengua castellana. El fet que, pobrets, es faran  grans sense aprendre l’idioma que ressona entre els murs de Santo Domingo de Silos o en què s’expressa Chiquito de la Calzada. Una tragèdia”. I també ho diu en Jordi Grau a “Mentides podrides”, EL PUNT, (09-07-09): “…diuen unes mentides de primer nivell sobre el finançament, el tema de la llengua, i ara la LEC. Ahir la barrabassada la va dir Aznar, però això ja no ens hauria d’estranyar. Quina barra! I els del PP català que ho saben que és mentida…”.————————————————————————–És l’idioma de la nació catalana el que pateix opressió per part del castellà. És el poble català el qui pateix opressió per part de l’espanyol. Les més importants i nombroses emissores de ràdio i televisió són en castellà. El mateix passa amb els diaris i revistes. I el cinema, quina vergonya! totes les pel.lícules es passen en castellà. Si perdem la nostra llengua, perdem la nostra identitat com a poble i com a nació. Som i volem continuar sent una part diferenciada del món lliure. El nostre sistema d’immersió lingüística avalat per la Constitució i posat com exemple per la Unió Europea, ha permès que tots els nens i joves de Catalunya -tots- llegeixin, parlin i escriguin en català i en castellà -els dos idiomes oficials de Catalunya- desde que començen al parvulari fins a la universitat. Tampoc l’ensenyament a Catalunya s’oblida de la llengua anglesa. I és de justícia social que tots gaudeixin d’igualtat d’oportunitats. El que diu el senyor Aznar acompanyat dels jerarques del PP, no és veritat. És el malaltís anticatalanisme de sempre.—————————————————————————————————————-L’expresident Aznar, per respecte a la democràcia i als actuals governs constitucionals, tant de l’Estat com els de les Autonomies i nacions d’Espanya, hauria de fer com l’altre expresident i amic seu: George W. Bush que, de sobte, i per sort dels seus conciutadans ha quedat mut. Tots dos la van fer prou grossa amb un alliberament econòmic del gran capital -embogit i opressor-, principalment, de la construcció especulativa que ens ha portat al caos actual. Aprengui del senyor Carter, home, que desprès de la seva trista presidència de quatre anys -no va ser reelegit-i va possibilitar l’elecció de l’ultraconservador Reagan, s’en va tornar a la seva plantació de cacahuets.—————————————————-El que en realitat passa i com sempre fa el PP -recordem la miserable campanya contra l’Estatut de Catalunya, llançat al Tribunal Constitucional,i, contra la compra d’Endesa per part de Gas Natural per ser aquesta una empresa catalana i ara, mireu quin riure! resulta que ja no és espanyola sinó italiana- és utilitzar el seu odi contra Catalunya en benefici dels interessos polítics del PP, principalment, per treure més vots de la resta d’Espanya. O, com ara és el cas, d’escampar una boira que no és pas, precisament, la de la Transilvania del Conde Drácula. Aquella sí que és sana i veritable. La que escampa Aznar junt amb els jerarques del PP, és una boira transgènica, és a dir, insoluble. És la que vol amagar la vergonya per la corrupció política del “cas Gürtel” amb tots els seus nombrosos imputats; el sumari referent als exalcaldes i diputats del PP a l’Assemblea de Madrid que continua al Tribunal Superior de Madrid (TSJM); la trama d’espionatge a càrrecs públics a la Comunitat de Madrid; la imputació judicial del president de la Generalitat Valenciana…i així podriem continuar fins a quedar esgarrifats davant aquest menyspreu cap a els ciutadans, la democràcia i la política com a servei al poble. No hi ha cap país d’Europa on imputats per la justícia s’en fotin del poble d’aquesta manera. I pensar que aquests formen part del partit que va llançar l’Estatut de Catalunya al Tribunal Constitucional. Dimiteixin d’una vegada! Pel que fa al nou model de finançament autonòmic ni se l’han llegit i, si ho han fet, no l’han entès ni crec que l’entenguin mai. Segons ells,tot el que prové o hi participa Catalunya, d’entrada, ja és dolent. I sempre tenen la “Brunete mediàtica” que els dóna suport. 

————————————————————————————-

 LA RESPOSTA a la pregunta del tema anterior. El president dels EUA que va demanar un “govern del poble fet per el poble i per el poble”, va ser Abraham Lincoln.

————————————————————————————-

LA PREGUNTA del dia: Què va tractar de fer el president Richard M.Nixon, per tal de silenciar al diari “Washington Post” i evitar publicacions sobre el Watergate?

————————————————————————————-

EL LEMA del dia: “Cada cop que un home riu, afageix un parell de dies a la seva vida.” Curzio Malaparte.

—————————————————————————-