El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

42,192

   Correspón al nombre de quilòmetres d’una marató, és a dir, en termes esportius al d’una cursa pedestre. La mundialment famosa marató de Nova York, per exemple. També es pot utilitzar aquest nom per fer referència a altres fets de la vida com “La Marató” de TV3, un exemple de la força solidària de la nació catalana. Si som els primers -no d’ara sinó de sempre- fabricants de solidaritat per els pobles d’Espanya -22 mil milions d’euros que surten de Catalunya per a no tornar, un 10 per cent del PIB català- perquè no hem de fer el màximum per la nostra gent? També, la voluntat ferma de ser diferents i de volguer treballar per ser millors. Renoi, si l’empenta de “La Marató” es manifestés en altres reptes per el desenvolupament i progrés de Catalunya! Per exemple, acabar d’una vegada amb el frau fiscal, o amb l’economia submergida que tant mal ens produeix a la nostra mateixa xarxa dels serveis públics de tota mena. Cada vegada la seva utilització serà més costosa i complicada degut als ciutadans que fan trampa o defugen de les seves responsabilitats fiscals i això, com veiem, afecta a un creixement extraordinari de la pobresa. Si entre un 20 i 25 per cent del PIB espanyol -a Catalunya li toca la seva part- no paga els impostos que li corresponen, la xifra de quotes no ingressades supera cada anys com a mínim els 70 mil milions d’euros. Així, tenint en compte que el període de prescripció establert és de 4 anys, es pot quantificar en una xifra aproximada de 280 mil milions d’euros les quotes tributàries no ingressades. Com hi ha món! La bogeria, barbaritat i irresponsabilitat del govern espanyol i dels autonòmics per permetre aquest engany col.lectiu i manca de justícia social, és mereixedora de l’expulsió de la Comunitat Europea. És evident, doncs, que no hi hagin diners per a educació, recerca, investigació, sanitat… i que, tot plegat, ens porti cap a una revolució.  

   Són 42,192 quilòmetres de lo millor i dels més grans valors de la nació catalana que fan possible “La Marató” de TV3 i que, enguany, ha batut el récord amb més de 7,2 milions recaptats. A més, els 42,192 quilòmetres d’actes celebrats arreu de Catalunya que hi han donat afecte i humanitat impagables. Una darrera cosa. Seria possible que, cada any, una setmana abans de celebrar-se “La Marató”, es donessin a conèixer l’estat de comptes de l’edició anterior, així com les despeses i tot el que s’ha pogut realitzar amb els diners recaptats?  

             “Més practicants i menys espectadors”, els deia JFK als seus compatriotes tot demanant-lis que fessin més esport.     

—————————————————————————————————-

       Si tenen a bé poden puntejar el vídeo següent:                       watch?v=4c-j23Drd6Q

———————————————————————————————————-

   LA RESPOSTA a la pregunta de la setmana anterior.- Sobre el substrat del poblament ibèric tingué lloc la dominació romana i la gradual assimilació de la seva cultura superior, fenomen que coneixem amb el nom de romanització.

   LA PREGUNTA de la setmana.- Qui va ser el primer cap militar de Roma que va desembarcar a Empúries?

   EL LEMA de la setmana.- “No existeix cap document de cultura que no sigui alhora un document de barbàrie”. Walter Benjamin.

———————————————————————————————————

   LA PREGUNTA nº 2 a  Wikileaks.- La gran majoria dels testimonis de la plaça Dealey, de Dallas, vàren escoltar varis trets de rifle procedents del promontori d’herba situat davant el cotxe de Kennedy. Durant la persecució després de l’atemptat, la policia de Dallas va detenir a tres homes i s’els va emportar a punta de pistola. No obstant, moltes fotografies de premsa d’aquesta detenció mai per mai es van publicar i no roman constància de les seves cares, de les seves emprentes dactilars o dels seus noms. Perqué?

  

———————————————————————————————————