El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

I aquestes Comunitats Autònomes -nacions constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades que formen Espanya-, i que no tenen mòduls prefabricats de barracons escolars, reben més del que aporten i mira per on tenen superàvit. La mal anomenada solidaritat, ja que en realitat es tracta de subvencions permanents, l’haurien de tenir aquestes Comunitats -molt poc autònomes- amb les que reben molt menys del que aporten, com és el cas de Catalunya que és víctima d’un nefast i injust finançament autonòmic. El País Valencià amb 1700 mòduls instal.lats i les Illes Balears amb 93, són un exemple de Comunitats amb barracons escolars i que reben molt menys del que aporten.

Que quedi clar de perquè milions de ciutadans de la nació catalana, demanen la independència. Està vist que amb el govern del ‘Partido Popular’ -vuit mesos en funcions, rècord mundial a l’hemisferi occidental- centralista, nacionalista espanyol, antiautonòmic i que només pretén governar amb majoria absoluta i poder absolut amb el suport de ‘Ciudadanos’, Catalunya no hi pot tenir cap tracte. Fa més de 121 anys que el poble de Cuba va sentir en la seva pròpia carn, que amb Espanya no es podia parlar ni d’autonomia ni de llibertat. Veritable autonomia, no una de pantomima. El 20 de maig de 1902 naixeria la República de Cuba amb la presa de possessió del seu primer president, Tomás Estrada Palma.

I no es tracta només de l’educació com és el cas dels barracons escolars, es tracta de la sanitat pública, dels serveis socials, dels diners que, mitjançant la declaració de la renda, els ciutadans de la nació catalana aporten a les ajudes socials i que tornen menys dels aportats, del dèficit en infraestructures, del desastre dels trens estatals de rodalies, del subdesenvolupament del Corredor Mediterrani que és causa de la pèrdua de grans inversions empresarials, del greu intervencionisme autonòmic per part de l’ineficaç centralisme estatal, de la inestabilitat política a causa de la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya referendat pel poble i sentenciat per un Tribunal Constitucional espanyol pendent de renovació i tot a causa del recurs injust, innecessari presentat pel ‘Partido Popular’. I més, més i més…sempre contra Catalunya, sempre contra la nació catalana. Això sí, esprémer com una llimona.

Mentre, milions de ciutadans de Catalunya demanen -de forma democràtica- la independència. La celebració d’un referèndum per aconseguir la independència, la llibertat i el progrés econòmic i social. No l’immobilisme i más de lo mismo del ‘Partido Popular’ i ‘Ciudadanos’. Deixin respirar i ser elles mateixes a les nacions immemorials que formen Espanya. Sense el centralisme retrògrada les coses anirien molt millor.

 

www.20minutos.es

El presidente del Gobierno, en funciones, Mariano Rajoy (i), y el líder de Ciudadanos, Albert Rivera (d). (EFE)

 

www.naciodigital.cat

Mentre deu Comunitats Autònomes reben més del que aporten i, fins i tot, -màgia!- tenen superàvit, Catalunya espremuda com una llimona, intervinguda i ofegada. Sembla que seguir amb aquesta injustícia social i econòmica aporta molts vots al ‘Partido Popular’ i ‘Ciudadanos’, però, no al prestigi i progrés de l’Estat espanyol per incompliment del dèficit fixat per la Comissió Europea

———————————————————————————————- 

 

 

El Deure i la Glòria

 

 

La qüestió moral de la igualtat de drets pels ciutadans de qualsevol color

 

<<Espero que tot ciutadà nord-americà, visqui on visqui, s’aturi un moment a fer examen de consciència sobre aquest i altres semblants incidents. Aquesta nació va ser fundada per homes de moltes nacions i de diferent formació. I es va fundar en el principi de que tots els homes han estats creats iguals i que els drets de cada dona i home disminueixen cada vegada que els drets d’un altre estan amenaçats>>. (President John F.Kennedy, discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 11 juny 1963).

 

www.dailymail.co.uk

 

June 11, 1963: George Wallace, the Democratic Governor of Alabama, stands in the doorway of the University of Alabama in Tuscaloosa in order to prevent two African-American students from entering

 

es.wikipedia.org

Placa de los Viajeros de la Libertad en Birmingham, Alabama

 

blogs.elpunt.cat

<<Han transcorregut cent anys des de que el president Lincoln va alliberar els esclaus, i, tanmateix, els seus descendents, els seus néts i besnéts encara …

 

factoriahistorica.wordpress.com

es.wikipedia.org

Foto de Martin Luther King, Jr. siendo detenido en Montgomery (Alabama) por «vagancia» en septiembre de 1958

 

 

newsone.com

The landmark Civil Rights Act of 1964 was a kind of  “labor of love” for Kennedy. The Act, which outlawed racial discrimination in voting, employment, and public facilities, was carefully constructed by both brothers and former PresidentLyndon B. Johnson.

In 1965, Kennedy embarked upon a political journey as a N.Y. senator, continuing to crusade for the downtrodden. Kennedy also made journeys to places where poverty reigned supreme, such as the Mississippi Delta, migrant worker’s camps, and urban ghettos, so that he could study the effects of poverty and come up with possible solutions. He even traveled across the globe to South Africa, where apartheid was in full effect to advocate for human rights in the country.

 

 

2016

www.youtube.com

Alton Sterling es brutalmente asesinado por la Policia de Baton Rouge Louisiana Estados Unidos

 

www.primerahora.com

 

Minnesota. – Un hombre murió en Minnesota tras ser baleado por un agente de policía cuando estaba dentro de un auto con una mujer y un menor, según un oficial de policía, y las autoridades investigaban si los momentos posteriores al tiroteo fueron retransmitidas en vivo a través de un video en Facebook, que mostraba a una mujer en un vehículo junto a un hombre que parece tener la camiseta manchada de sangre. En el video, la mujer dice a la cámara que “la policía acaba de disparar a mi novio sin motivo aparente”.

 

www.elmostrador.cl

 

BBC Mundo “Fin de semana de ira” por todo EE.UU. contra la violencia

 

www.lagranepoca.com

(Foto: Stephen Maturen/Getty Images)

El gobernador de Minnesota, Mark Dayton, dice que no cree que el afroestadounidense mortalmente abatido por un policía el miércoles durante una parada rutinaria de tráfico hubiera sido tratado de esa manera si hubiera sido blanco.

“¿Hubiera pasado esto si el conductor y los pasajeros (en el vehículo) eran blancos? No creo que hubiera pasado”, dijo Dayton en una conferencia de prensa en Saint Paul, el jueves.

 

“Este tipo de racismo existe y nos involucra a todos prometer y asegurarnos de que no siga ocurriendo”, señaló. Dayton dijo que cree que la respuesta del policía que disparó a Philando Castile, la víctima, fue “exagerada”.

Castile fue disparado varias veces en el pecho por un policía que lo detuvo por tener una luz trasera dañada en su vehículo.

 

 

“…dos joves perfectament qualificats pel seu ingrés, però que, pel que sembla, havien tingut la <<desgràcia>> de néixer negres…”(JFK)

 

<<Aquesta tarda, després d’una sèrie d’amenaces i declaracions de desafiament, s’ha requerit la presència de la Guàrdia Nacional d’Alabama a la Universitat d’aquest mateix Estat per complir la final i inequívoca ordre del tribunal de justícia del districte nord d’Alabama. Aquesta ordre exigia l’admissió a les aules de la Universitat de dos joves residents d’Alabama; dos joves perfectament qualificats pel seu ingrés, però que, pel que sembla, havien tingut la <<desgràcia>> de néixer negres>>.

<<El fet de que fossin admesos pacíficament en els terrenys de la Universitat es deu en bona part a la conducta dels estudiants de la Universitat d’Alabama, que van sapiguer fer front a les seves responsabilitats de manera realment constructiva>>. (President John F.Kennedy, discurs televisat a tota la nació, La Casa Blanca, Washington, D.C., 11 juny 1963).

———————————————————————-