El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/enricfigueras
Articles
Comentaris

Retallar, destrossar, mutilar l’Estatut legal de Catalunya i la Llei Orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Després d’onze anys: referèndum del poble i la democràcia

Sempre contra Catalunya, immemorial nació catalana. Catalunya, paga i calla

 

 

No és només el referèndum. És la defensa de la democràcia, la llibertat, el dret a decidir, el veritable Estat autonòmic, no una autonomia de pantomima. El progrés econòmic i social, garantir les pensions tant amenaçades, la llei orgànica de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya -sentenciat- ratificada pel poble, un finançament autonòmic just. La defensa dels valors polítics i socials d’Europa que la nació catalana va ser part fundadora, la defensa de les nacions immemorials que formen Espanya, lliures, progressistes, federals, econòmicament i socialment fortes i sense dependre sempre del papá Estat. La defensa del diàleg, l’enteniment i les sessions de treball amb el govern espanyol que diu que té la mà estesa però mai no convoca la taula de treball. Convoqui, president Rajoy, el dia, l’hora i el lloc. Si no ho vol fer, si us plau, faci un pas al costat i presenti la seva dimissió. 

‘Parlar’, ‘Hablar’, ‘Speak’

Parlament ve de la paraula ‘parlar’

 

Parlamento ve de la paraula hablamento?

 

Diputats de diversos països del continent han expressat públicament la seva preocupació pel fet que la presidenta del Parlament de Catalunya (‘parlar’) pugui ser suspesa per haver permès un debat

 

RTVE.es

 

 Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya

 

Insòlit, increïble, després de 40 anys de democràcia a les nacions immemorials que formen la denominació Espanya, que es vulgui processar a la presidenta del Parlament de Catalunya

 

 

La mel la fabriquen les abelles. Això, ho sap tothom. Des de Brisbane fins a Osorno. Al Parlament, en aquest cas el de Catalunya, nació catalana, els representants del poble allà hi són per parlar i fer lleis del segle XXI d’acord amb les demandes dels ciutadans. Per això els han votat. La presidenta del Parlament de Catalunya es diu Carme Forcadell. I existeix preocupació a les nacions immemorials que formen Espanya, a Europa i al món, de que l’esmentada representant pugui ser processada i suspesa per haver permès un debat parlamentari en el ple d’un parlament escollit per les urnes. 

 

RTVE.es

 El Parlamento: Parlar. No castigar

 

EITB

El Parlamento: Parlar. No castigar

 El Mundo

Un president amb solucions mitjançant el diàleg, l’enteniment i el coratge

 

Milenio

 

El Parlament, el Parlamento. Parlar. No castigar

 

Quaranta anys de democràcia, després de quaranta de dictadura militar com a conseqüència del cop d’estat del general Franco i anteriors dictadures, cops d’estat, pronunciaments, revoltes… -la història d’Espanya n’està plena- indicarien una certa inestabilitat política i manca de seguretat en viure la democràcia. Una fluixa i feble experiència en la resolució dels problemes i conflictes polítics. Com el d’Espanya amb Catalunya, que està donant la volta al món i dóna la sensació que ens trobem en segles anteriors.

Putxinelli

 

El Mundo

www.cucadellum.org

 

memesuper.com

 

 

The catalan nation, millions of citizens, asking for a referendum vote

 

España – El País

 

Preguntes també com aquella que resa així: Que no cobren sucosos emoluments els representants polítics per realitzar amb eficàcia el seu treball polític? Escoltin! que tot aquest embolic es manté des de l’any 2006 en el que el després cap de l’oposició Mariano Rajoy Partido Popular va portar davant el Tribunal Constitucional espanyol no renovat l’Estatut d’Autonomia de Catalunya -legal- i Llei Orgànica de obligado cumplimiento ratificat pels ciutadans de la nació catalana. Tampoc des de l’any 2011 en que el president Rajoy va iniciar el seu mandat, s’ha arribat a un treballat i productiu resultat per solucionar el problema i conflicte espanyol amb Catalunya. Sis anys després ja veuen els resultats. I, encara cobren els sous que els paguen els ciutadans amb els seus impostos?

“Dinamitar l’Estat és permetre la corrupció, que suspenguin lleis contra els desnonaments, contra la igualtat efectiva i contra la pobresa energètica, i que coartin la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats del Parlament”.

 

 

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha volgut reaccionar a la presentació de la querella de Fiscalia per permetre el debat de les conclusions de la comissió del procés constituent, amb contundència.

Com que el fiscal l’acusa al seu escrit de voler “dinamitar l’Estat”, Forcadell ha replicat que per a ella “dinamitar l’Estat és permetre la corrupció, que suspenguin lleis contra els desnonament, contra la igualtat efectiva i contra la pobresa energètica, i que coartin la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats del Parlament”.

La presidenta, de fet, no entén com el fiscal pot parlar de dinamitar l’Estat per “senzillament debatre al Parlament, quan al Parlament hi són per debatre i els ciutadans volen que debatem i parlem sobre els que el preocupa i el que està al carrer”. “Que es miri l’Estat cap a dins, que miri la corrupció, les lleis que ha suspès que eren per ajudar les persones que més ho necessiten”, ha sentenciat.

 

Directe!

La presidenta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha denunciat aquest dimecres a Brussel·les que els desnonaments a l’Estat espanyol suposen una “violació sistemàtica dels drets humans”. En una intervenció a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Colau ha avisat als eurodiputats que la Unió Europea té “una oportunitat” de demostrar que la seva utilitat. “Europa no li pot donar l’esquena als ciutadans”, ha reclamat Colau mentre defensava les quatre denúncies de ciutadans de l’Estat que exigeixen l’aplicació de la dació en pagament i reclamen la creació d’un fons públic per ajudar a trobar allotjament temporal a les persones que han estat desnonades. (24-04-2013).

 

 Sostenible.cat

La de pobresa energètica, una altra llei del Parlament de Catalunya enviada pel Partido Popular -ja en van més de trenta- al Tribunal Constitucional espanyol.  L’autonomia a les escombraries. Estado autonómico?

 

Amb tot, Forcadell no s’ha mostrat sorpresa perquè el fiscal en cap de Catalunya hagi presentat la querella contra ella, tal i com li va ordenar Fiscalia General de l’Estat. “Ningú esperava una cosa diferent i tothom sabia que acabaria passant. Aquesta querella demostra el que sempre hem dit, que a l’Estat espanyol no hi ha separació de poders”, va valorar Forcadell, tot reiterant que creu que en el debat que porta a la querella ella va “complir amb les funcions com a presidenta”.

 

El Plural

 

Imagen de archivo de Francisco Pérez de los Cobos -després president del Tribunal Constitucional espanyol- junto a Mariano Rajoy que, actualment, no porta a terme les sessions de treball que aportin soluciones davant del problema espanyol amb Catalunya. El gran fracàs del president Rajoy, Partido Popular, i els partits de Ciudadanos Partido Socialista Obrero Español , escindit en dos grups, molt poc socialista i molt poc obrero

Davant la presentació d’aquesta querella, Carme Forcadell va assegurar estar “tranquila” i disposada a “fer tota la feina que tenim per endavant”. Si fruit de la denúncia acaba sent citada a declarar al TSJC, la presidenta va assegurar que acudirà perquè vol “defensar el que va fer allà on faci falta”. “Vaig fer el que havia de fer”, ha dit. De fet, està convençuda que el procés judicial no pot acabar amb la seva inhabilitació. “No ho contemplo, perquè seria tan gros que ni ho contemplo”, va sentenciar. (Agències – rotatiu El Punt Avui).

 

Dinamitar l’Estat i la democràcia és  portar la Llei Orgànica de obligado cumplimiento de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, per part del Partido Popular, davant del Tribunal Constitucional espanyol no renovat i sentenciat quatre anys més tard, després de ser revisat pel Consell Consultiu de la Generalitat, aprovat pel Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats, el Senat, ratificat pel rei i pels ciutadans de Catalunya, immemorial nació catalana. Davant d’aquest fet tant greu i de l’intervencionisme constant sobre l’autonomia constitucional de Catalunya, per part del Partido Popular, els ciutadans de la nació catalana demanden un referèndum ja que es nega una resposta d’enteniment polític per part del govern central, centralista, nacionalista espanyol i amb poder absolut del Partido Popular. Catalunya, paga i calla.    

 

 

La nació catalana exemple de diàleg – ja ho va demanar el president Mas ( avui processat i castigat) a la Moncloa l’any 2012 i en ocasions posteriors-, exemple de democràcia i escoltar el clam dels ciutadans de Catalunya, clam que no escolta Rajoy

————————————————————

El Deure i la Glòria

Resultat d'imatges de bandera de los estados unidos

YouTube

A favor del treball, l’ocupació, el dinamisme empresarial i industrial, l’expansió de les empreses, competitivitat, exportació,  salaris, costos, evitar la inflació…al servei de la gran nació d’Estats federals lliures, que també són Estat, i dels seus ciutadans

 

 <<Aquest és el moll del problema que en recents mesos ha estat ocupant l’atenció de tants de nosaltres, dels nostres esforços per persuadir al sindicat de l’acer perquè acceptés un acord no inflacionari de salaris, i de persuadir a les empreses de l’acer que realitzaran tot possible esforç per mantenir l’estabilitat de preus>>. (President John F.Kennedy, Cambra de Comerç dels Estats Units, Washington, D.C., 30 abril de 1962)

 

Tunel Kennedy en Santiago del Chile p28

Carreteras Pan-Americanas

 

La construcción del túnel Kennedy en Santiago de Chile contribuirá a reducir el tráfico

 

 Pinterest

 

West Virginia Coal Miner Statue (ancestors)

In New River Park, beside the Beckley Exhibition Coal Mine, Beckley, West Virginia.

J. Stephen Conn

#DTNFallContest:

Pinterest

Blackwater Canyon, Lindy Point provides one of the one of the most famous views in all of West Virginia.

 

<<En la batalla competitiva pel mercats mundials, de la qual depèn la balança de pagaments, estic completament segur de que el nostre historial a partir de la fi de la guerra de Corea no és totalment satisfactori per a cap de nosaltres. Des del final de la guerra els nostres preus d’exportació es van elevar un onze per cent, mentre que els preus d’exportació del Mercat Comú s’han mantingut inalterables. Hi va haver importants increments en els salaris durant aquest període, com tots sabem. El nostre nivell de sous a les grans indústries va augmentar el trenta per cent, però a la vegada va augmentar en un cinquanta-vuit per cent tant a França com a Alemanya. Però també la seva producció per hora-home va augmentar prou perquè els seus costos per unitat de producció s’elevessin menys que els nostres. Durant aquest període, els nostres dipòsits d’or s’han vist reduïts en cinc mil milions cinc-cents mil dòlars>>. (President John F.Kennedy, Cambra de Comerç dels Estats d’Units, Washington, D.C., 30 abril 1962)

 

————————————————————

—La frase—

 

 

<<Tota llei que violi els drets inalienables de l’home és essencialment injusta i tirànica, no és una llei en absolut>>(Maximilien Robespierre)

 

<<Any law that violates the inalienable rights of man is essentially unjust and tyrannical, it is not a law at all>>(Maximilien Robespierre)

————————————————————

 Els colors del món

 

 

Foto: Ramon Prats

 

 

Des de la Fosca -Palamós, Costa Brava-, al fons, en la llunyania, el paratge de Castell i Cala Estreta. El Sol està sortint i aquest crepuscle dóna vida a un dels paisatges perduts de la Costa Brava (Catalonia).  Per això mateix, tant conservats com elogi al patrimoni de la natura i d’un món que, quan més perdut, sembla que més salvat.

 

————————————————————