El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Parlar de La Rioja és parlar de vins amb un estil clàssic on les criances llargues en fusta i les varietats tempranillo, graciano i mazuelo imperen. Les aromes terciares tradicionalment són les reines en els vins d’aquesta DOQ i, com en tot, hi ha aficionats a qui aquests trets tan característics els semblaran sublims i d’altres els quals el fet de no poder identificar clarament la fruita els decep.

Per sort, a La Rioja cada cop hi ha més vins que, tot i mantenint criances llargues de 18 mesos o més, també són capaços de conservar la fruita. És el cas d’aquest Finca La Emperatriz Parcela nº 1 2008 de Bodegas Finca La Emperatriz, un tempranillo 100% de la parcel·la més mimada i cuidada, la nº 1.

Sorprèn el seu roig picota de capa alta i vores violàcies per un vi que ha passat 18 mesos acaronat per bóta de roure francès. D’aspecte esplèndid, brillant, en els primers moments d’obrir l’ampolla, en nas se’ns presenta amb una força animal on els forts aromes de pell, cuir, torrefactes i tabac hi predominen. Més tard, passada una bona estona (aconsellable deixar-lo decantat almenys 1 hora), els aromes de fruita vermella molt madura, pruna, i lleugera regalèssia van apareixent i completen un conjunt més subtil i elegant. Carnós a l’hora que sedós, amb cos però sense arestes, és un vi rodó que deixa un postgust agradable i durador, amb ganes de repetir cada glop i buidar ràpidament la copa per omplir-ne una altra.

Un molt bon vi que seguint la tradició aconsegueix incorporar també una fruita interesant. Un maridatge perfecte per carns roges o uns pinatells a la brasa.

Bona feina Finca La Emperatriz !