El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Torroja del Priorat des de la finca de Celler Aixalà-Alcait

Una nova edició de la nit dels vins de Torroja, la cinquena, celebrada aquest passat 25 d’agost, que any rere any ens dóna l’oportunitat a professionals, aficionats i públic en general de poder tastar i gaudir dels fantàstics vins que s’elaboren en aquest encantador municipi del Priorat. (Veure totes les fotos)

Com cada any, la jornada començà amb una recepció que enguany es va dur a terme al restaurant Cal Joc, on ens van rebre amb un tast de diversos vins blancs per anar escalfant motors. A destacar el sempre excel·lent Pedra de Guix 2010, del celler Terroir al Límit (Garnatxa blanca i Pedro Ximenez); el 0/3 2011, del celler Trio Infernal (Garnatxa blanca i Macabeu); i el Roser 2011, del celler Mayol Viticultors (Macabeu i Garnatxa blanca).

Tot seguit, a la sortida de Cal Joc, ja ens esperaven els 4×4 que ens portarien, després d’un petit passeig per poder contemplar els magnífics paisatges del Priorat, a visitar una de les finques del celler Aixalà Alcait, on en Jordi Aixalà ens va explicar les diferents característiques de la finca i de la vinya, que majoritàriament es destina a l’elaboració del seu primer vi, el sempre sorprenent Pardelasses.

Vinyes de Pardelasses

Ja de tornada, després de gaudir durant el trajecte d’unes fantàstiques i divertides converses amb el nostre xofer, en Josep Mª Sabaté, del celler Sabaté Franquet (des d’aquí una abraçada Josep Mª, i gràcies per l’estona que vam passar junts, amb acolloniment inclòs per culpa d’alguna perillosa corba!!), ens vam traslladar a Cal Compte, on com cada any, a la seva magnífica terrassa, es va dur a terme els tast per a professionals.

Tast a cegues a Cal Compte

En aquesta ocasió ens esperaven 18 vins negres degudament decantats i preparats, per ser tastats a cegues, entre els quals, a banda dels vins de la vila, n’hi havia de la DO Montsant (Cellers Comunica i Pascona) i la DO Costers del Segre (Celler Batlliu de Sort) , com a convidats.

Aquest és, sens dubte, el moment esperat per tots, no només pel fet de poder tastar a cegues els magnífics vins que s’elaboren a la vila, si no també pel plaer i l’oportunitat de poder conversar i compartir opinions amb professionals i altres aficionats especialitzats. Ens va agradar molt poder conversar i debatre sobre vins amb la Sílvia Naranjo i en Jordi Alcover, de la Guia de Vins de Catalunya, imprescindible en la biblioteca de qualsevol aficionat. També amb en Ramón Roset, del que us recomanem que feu una ullada al seu blog, on sempre hi té molt bones propostes i interessants articles, l’activa Àstrid Goldstein del Celler de Can Mata… i molts altres amics del món del vi.

Dels 18 vins tastats en destacaríem, el Pardelasses, del celler Aixalà Alcait, amb molt bona acidesa i frescor, fruita madura i potent, un vi harmoniós i ben estructurat; també el Palet 10, del celler Escoda Pallejà, ple de fruita negra madura i records de cacau; el Torroja des de Dins, del celler Mayol Viticultors, amb una fruita vermella fresca i records d’herbes aromàtiques.

Al acabar el tast i després de sopar, ens vam afegir a l’acte que es celebra a la piscina, obert al públic en general, on s’aprofita per parlar en un ambient molt més distès amb els diferents viticultors, professionals, blocaires i altres aficionats, i acabar de gaudir de tots els vins presents.

Una jornada fantàstica que els Envinats ja esperem cada any com un dels esdeveniments imprescindibles de l’estiu, i que des d’aquí us animem a que us deixeu caure per Torroja, per gaudir d’un entorn envejable i dels seus fascinants vins.