Una de blancs
12 juliol 2008 per Dani Coll
Ara que som a l’estiu, val la pena aprofitar per tastar vins blancs que venen molt de gust.
Tot i que sovint molta gent menysté els vins blancs, personalment trobo que tenen molts matisos i que podem trobar-hi tanta complexitat aromà tica i gustativa com al negre més complet. Especialment als blancs fermentats en fusta o que hagin tingut criança.
L’altre dia, tot sopant amb els envinats Josep i Miquel vam tastar :
- Perafita Picapoll 2007. Celler MartĂn FaixĂł. DO EmpordĂ .
Un jove de groc pĂ lid. Aromes cĂtrics i florals amb records dolços de reposteria. Fresc. - Domaine Bernard Defaix Chablis 2005. Milly – Borgonya.
Un Chardonnay de Chablis elegant. No gaire aromĂ tic. Potser li faltava temps de guarda. - La Pubilla. Brut nature 1999. Pere Ventura.
Un gran cava del celler Pere Ventura. - Riveto. Dante Rivetti. DOC Moscato d’Asti.
Una sorpresa. Un vi escumós italià 100% moscatell. Molt dolç. Ideal per postres o per un compartir amb un foie.
Tots bons vins i molt agradables cadascun d’ells dins el seu moment.
Per cert, com a anècdota, dir que en Miquel ens va portar un vi de mĂ©s de 60 anys ! L’experiment consistia en veure què sortia d’un vi de taula desprĂ©s de tot aquest temps. Doncs bĂ©, realment no es podia beure. El color era marrĂł fosc i deixava la copa tacada d’un groc-ocre intens. Semblava iode. Per tant, aquella falĂ cia de “el vi com mĂ©s vell millor”, queda confirmada.
Bon estiu envinats !