Serrat de Montsoriu – Vinya dels Tons
28 setembre 2008 per Dani Coll
Sempre va bé escoltar les recomanacions i tastar vins aconsellats pels amics.
En aquest sentit, quan en Néstor Grà cia d’El Magatzem del Pont, va deixar el seu comentari respecte a la dificultat de trobar Pinot Noir en condicions a casa nostra, em va faltar temps per annotar-me el consell !
Finalment he pogut tastar aquest Serrat de Montsoriu – Vinya dels Tons i gaudir d’un Pinot fet aquÃ, lluny de la Borgonya, però fet amb qualitat, aconseguint transmetre els aromes i tast d’aquesta varietat tant complexe i de delicada vinificació.
Una curiositat que m’ha agradat és que a l’etiqueta no s’hi indica el cupatge ni la criança del vi. És aquesta una qüestió que sovint als aficionats ens molesta però que, com encertadament explica el Sr. Trallero (propietari del celler) a la seva web, és fet expressament per evitar idees preconcebudes abans de tastar el vi. Més tard, si es vol, es pot consultar la fitxa i acabar de valorar-ne les seves caracterÃstiques. Doncs sÃ. Trobo que també té raó : És una bona manera de fer tastos més sincers i naturals.
(…i seguint el mateix criteri, no diré res més de les caracterÃstiques d’aquest Vinya dels Tons. Tasteu-lo i llegiu la seva fitxa aquÃ.)
Un bon vi per adonar-nos que si es fa la feina ben feta, es pot aconseguir bon producte a qualsevol lloc, en aquest cas als peus del Montseny.