El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Tast 22 Octubre 2008

El passat 22 d’octubre, els Envinats Enric i Jordi ens van proposar un tast de Pinot noirs, tant de vins negres com d’escumosos (veure fotos).

L’Enric, enamorat del Cava i també del Champagne, va aprofitar el moment i ens en va proposar tres :

Gosset Grand Rosé 2003.
Un Champagne amb Chardonnay i Pinot noir de gran qualitat, de bombollla fina i elegant. Un pura sang.

Cattier Brut Rosé 1er Cru.
Un altre bon Champagne. Sense arribar a l’excel.lència del Gosset, però també de bona qualitat. Amb 90% de pinot noir i pinot menuier i 10% de Chardonnay.

Codorniu Pinot noir.
Un cava fet amb pinot noir. Recordant el Champagne, però lluny dels anteriors.

En Jordi, ens va proposar un pinot noir de la borgonya, Labouré Roi 2006, un vi d’entrada als pinots de la regió francesa al que se li notava la seva joventut.

Vam tenir una millor impressió de la Borgonya amb un altre vi (ara no recordo el nom), un primer cru del 2005.

L’agradable sorpresa (almenys per un servidor) va ser el Bru de Gramona 2004. Un gran pinot i fet a casa nostra !

També vam trobar destacable el Pinot noir de Can Bonastre. Respecte el pinot de Clos Montblanc vam estar tots força d’acord que encara té camí per còrrer i feina per fer.

Dani Coll.