Va de vins : Negres
24 novembre 2006 per Dani Coll
Per fi van arribar els negres !!
Si els blancs ens van agradar i els rosats els vam acceptar, amb els negres sà que vam acabar de trobar tots els plaers que ens pot oferir un bon vi.
En Carles ens va fer una tria que incloïa dos “primeres espases” (Dofà i Alión) i un conjunt de criances molt bons i diferenciats. Personalment, em van agradar molt el Mas Igneus (que ja coneixia) i el Condado de Haza pel seu aroma.
Finca DofÃ
D.O. Priorat. 2002. Garnatxa(55%), Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot
Ãlvaro Palacios
Criança de 18 mesos en bota.
El millor negre que he tastat. Un vi de gama alta. Color rubà intens i reflexes morats. Aroma fruitòs i sofisticat. Molt llarg en boca i menys estringent que altres Priorats. Complex. Una meravella.
Alión
D.O. Ribera del Duero. 2000. Tempranillo 100%.
Bodegas y viñedos Alión (Vega Sicilia).
Criança de 15 mesos en bota.
Un Ribera del Duero de categoria. Color rubà intens. Aromes subtils de fruita madura i agradables fumats. Llarg en boca i complex. Molt bo.
Mas Igneus. FA206
D.O. Priorat. 2002. Garnatxa (70%), Carinyena (20%), Cabernet Sauvignon (7%) i Syrah (3%).
Celler Mas Igneus.
Criança de 6 mesos en fusta.
Color morat amb reflexes violacis. Glicèric. Aromà tic. Molta fruita i lleugers fumats. De gust potent i estringent, representatiu de la zona. Molt bo.
Condado de Haza
D.O. Ribera del Duero. 2002. Tempranillo 100%
Bodegas Condado de Haza (Pesquera)
Criança de 18 mesos en bota.
Color rubÃ. Molt aromà tic. Fruita roja, torrats. Molt bo.
Pago de los capellanes
D.O. Ribera del Duero. 2005 Roble. Tempranillo (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Merlot (10%)
Bodega “Pago de los capellanes”
Criança de 5 mesos en bota.
Color morat intens amb reflexes violats. Es nota la criança encara que no en tingui la denominació. Aroma amb molta fruita. Gust potent de fruita madura i una mica estringent. Bon vi encara que jove.
Remelluri
D.O. Rioja. 2001. Tempranillo, Graciano i Garnatxa.
Bodegas Granja de Ntra. Sra. de Remelluri
Criança de 22 mesos en barrica.
Color marronòs amb reflexes morats. Aromes fumats i pansificats. Regalèssia passada. Gust caracterÃstic clà ssic dels Rioja. Bon vi.