El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Vam inaugurar les trobades dels Envinats amb un tast de clàssics de Rioja i amb un vi de nova generació.

En Carles ens fa la seva valoració:

Erre Punto 2006 (Maceració carbònica) (90% tempranillo, 5% graciano, 5% mazuelo): Color cirera amb ribet violeta. Aromes de fruita madura amb encara tocs de maceració. Molt varietal. Vi a les acaballes de les seves virtuts. Aquests vins de maceració carbònica aguanten un any ben justet.

Puerta Vieja 2002 TC (80% tempranillo, 15% mazuelo, 5% graciano): Color robí apagat amb ribet ataronjat. Forts aromes de vainilla, fins i tot de caramel. En boca confitat. També un vi en clar declivi però encara amb aspectes rellevants.

Viña Tondonia 1999 TR (70% tempranillo, 20% garnatxa, 5% graciano, 5% mazuelo): Color marró clar, ribet ataronjat. Certs aromes de cuir. Molt equilibrat i rodó. Un bon reserva de Rioja. Dels de sempre.

Faustino I 1995 TGR (85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo): Color cirera fosc amb ribet teula (sorprenent després de 13 anys). Complex d’aromes, cuir, tabac. Cremós i llarg de gust. Un gran reserva que va agradar molt.

Finca Allende 2004 TC (100% tempranillo): Color cirera picota, ribet robí. Aroma fruita madura, càlid i roure cremós. En boca es saborós, potent i torrefacte. Rioja de nova generació esplèndid

Envinats, no oblideu enregistrar les vostres votacions a l’enquesta (dreta) i recordeu que la propera trobada del 8 de maig en Josep i en Miquel seran els encarregats de preparar el tast.

Fotos : Envinats Riojas 10 Abril 2008