El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Companys Envinats,

Amb el vostre permís, i sempre que el temps lliure m’ho permeti, miraré de publicar les notes de tast dels vins que tastem i dels que anirem tastant al llarg de les nostres trobades, que espero que siguin moltes.

No cal que us recordi que les notes són única i estrictament valoracions personals, o sigui que si algú vol afegir qualsevol comentari a aquestes, si us plau que no se n’estigui.

Així que aquí teniu les notes de tast dels vins de la DO Empordà que vàrem efectuar el dia 22 del passat mes de maig:

РHEUS NEGRE: Del celler La Vinyeta de Mollet de Peralada. Color cirera, ribet violeta. Jove i afruitat, despr̬n frescor amb una pas per boca molt agradable.

– OCTUBRE: Del celler 16vins. Sorpresa molt agradable. Cirera tapat, amb ribet rubí. Aromes de criança molt ben conjuntats amb la fruita.

– PERALADA: Del celler Castell de Peralada. Cirera amb ribet taronja. Certs aromes fruitosos. En boca rodó i equilibrat sense masses aspectes per destacar.

– QUINDALS: Del celler Mas Estela de Selva de Mar. Color cirera intens amb aromes confitats i torrats del roure. En boca es plè i carnòs. Saboròs i potser un pel passificat (que jo recordi).

– PERAFITA: Del celler Martín Faixó de Cadaqués. Elaborat amb Garnatxa, Merlot i Cabernet Sauvignon. De color cirera fosc i capa alta. Fruita vermella madura i torrats del roure molt ben ensamblats. En boca es suau i elegant. Jo esperava més potència. Lleugers tocs de cacau.

– GNEIS: Del celler Masia Serra de Cantallops. Color cirera fosc amb ribet taronja. Aromes torrats del roure. Fruita negre confitada. Boca potent i càlid.

I per acabar, no voldria tancar aquesta publicació sense fer esment dels comentaris efectuats pels envinats Josep Gelabert i Miquel Fuentes, que vàren ser els encarregats de preparar aquest tast, sobre el tracte exquisit i professional que vàren rebre dels nostres amics d’El Magatzem del Pont de Girona, botiga especialitzada que alguns de nosaltres ja coneixem, els quals els vàren orientar i aconsellar en la seva elecció. O sigui que de part de tots els envinats que ja us coneixem i dels que aviat us vindran a conèixer, moltes gràcies.

Carles Ovide.